clanek-1

V dalším přípravném utkání porazil B-tým Admiru

06.02.2022, 10:30
UMT AFK Slavoj Podolí

Admira Praha

1:2

(0 : 2)

Přípravné zápasy 2021/2022 B tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Keller - Herc, Venc, Tarasjuk, Fric - Kurek (46. Konhejl), Skalický (46. Martinic), Horváth (46. Douděra) - Záruba (46. Panýrek), Zahálka (46. Michálek), Mošna (46. Čácha)

Sestava hosté:

Štefan (46. Buchlák) - Kozojed (46. Ulman), Čížek (46. Křenek), Konan, Mládek (46. Březina) - Hudec (70. Varačka), Matoušek, Jeřábek - Varačka (46.Villaseca), Lehký (46. Kočí), Šebrle (63. Štefančin)

  • Branky: 64. Venc - 36. a 42. Šebrle ŽK: , ČK: , Rozhodčí: Kohout - Tikal, Mičko
B-tým DUKLY pokračoval v přípravě na jarní část sezony dalším přípravným zápasem. Tentokrát se utkal s účastníkem České fotbalové ligy skupiny "A" Admirou Praha.

Za čerstvého bočního větru se jako první dostala do gólové šance Dukla v 10. min., ale Varačkovo přehození vybíhajícího brankáře Admiry z levé spojky z 9 metrů skončila nad odkrytou brankou. Další dobrou příležitost Dukly změřil brankář Admiry Keller, ve 13. min., když Lehkého střelu z levé spojky z 15 m stačil vyrazit, V této fázi byla hra vyrovnaná, mírně pod kontrolou mladíků z Dukly. První střelu na branku Dukly vyslala Admira v 16. min. z pravé strany, ale pozorný J. Štefan v brance Dukly střelu vyrazil na rohový kop.

V 36. minutě šla Dukla do vedení po centru F. Lehkého z levé strany, na který si naběhl J. Kozojed a jím tečovaný míč po souboji s brankářem Admiry vystřelil Š. Šebrle z 9 metrů a dostal Duklu do vedení, 1:0.

Po té Dukla více kontrolovala míč, ale po mírném zaváhání obrany Dukly se k míči dostal útočník Zahálka, který v gólové pozici se dostal z levé strany před brankáře J. Štefana, ale brankář Dukly jeho střelu z 9 metrů stačil zneškodnit.

Naopak, na druhé straně po pěkné akci Š. Šebrleho, který vyslal do úniku F. Lehkého, zatáhl v poslední chvíli za záchrannou brzdu hostující Tarasjuk, 21 m od branky. Z následného trestného kopu Š. Šebrle přes zeď trefil pravý vingl branky Admiry a bylo to 2:0.

V prvním poločase byla Dukla aktivnější a po zásluze jej i vyhrála.

Po půli, v němž obě mužstva prostřídala skoro celou lavičku náhradníků, Admira získávala postupem času herní i územní převahu a po zásluze tento poločas vyhrála 1:0.

Nejprve ve 49. min. si Admira vypracovala gólovou šanci, ale střela levého záložníka Douděry z úhlu z 9 metrů skočila podél vybíhajícího S. Buchláka, který v brance vystřídal J. Štefana, vedle branky Dukly. V 54. min. ostře pálil střední útočník Admiry Michálek z levé spojky ze 17 metrů, ale S. Buchlák byl připraven a střelu chytil.

Hned o minutu později odpověděla Dukla gólovou šanci Š. Šebrleho, který si naběhl na pěkný pas F. Matouška, dostal se za obranu Admiry, z hranice velkého vápna přehodil vybíhajícího brankáře Kellera, ale spolu s ním přehodil i opuštěnou branku.

Poté začala získávat převahu Admira, vybojovala si sérii tří rohových kopů, a nakonec v 64. min. z odraženého míče nekompromisní přízemní střelou snížil stoper Admiry Ven v 64. min. na 2:1 pro Duklu.

Když potom F. Matoušek v 71. min. zblokoval po průniku Panýrka přihrávku do gólové pozice na malém vápně a dvě minuty později stačil z brankové čáry vykopnou gólovou přízemní střelu Martinice z 9 metrů a když ani po závaru ve vápně Dukly se Admira nedokázala prosadit, Dukla vyrovnala hru a dovedla zápas do vítězného konce.

Dobře rozhodovala trojice rozhodčích : jako hlavní p. Kohout, na čarách s pp. Tikalem a Mičkem.

Zápas pro oba trenéry splnil přípravný účel k ověření stavu přípravy a k tomu, aby herní příležitost dostali potřební hráči.