clanek-1

V přípravném utkání porazila rezerva Dukly FK Králův Dvůr

22.01.2022, 12:00
UMT Satalice

FK Dukla Praha

4:1

(2 : 0)

Přípravné zápasy 2021/2022 B tým

FK Králův Dvůr

Sestava domácí:

Buchlák - Ludvíček, Kozojed, Březina (46.. Mládek), Fojt (65. Zárybnický) - Dostál (46.Ulman), Křenek, Lehký - Špatenka, Kočí (75. Dostál), Varačka.

Sestava hosté:

  • Branky:20. a 79. LudvíčeK, 34. Špatenka, 59. Varačka - 82. Osypenko (p. k.) ŽK: , ČK: , Rozhodčí:Štípek - Tikal, Štěrba
Ve druhém přípravném zápase sehrála rezerva Dukly přípravný zápas s účastníkem ČFL skupiny A , týmem FK Králův Dvůr a zvítězila v něm 4:1, po poločase 2:0.

Na konci úvodní dvacetiminutovky se Dukla dostala do vedení po protiútoku do otevřené obrany hostí, když po přihrávce M. Varačky zakončoval pěknou křížnou střelou D. Ludvíček, 1:0.

Ve 26. min. hosté z odraženého míče po trestném kopu zakončovali z hrance velkého vápna nad branku Dukly.

Ve 33. min. hosté po rohovém kopu zakončovali Osypenkem ze +ž metrů metr vedle Buchlákovy branky.

Ve 34. min. po kombinaci M. Varačka - D. Ludvíček našel D. Ludvíček přihrávkou na malém vápně F. Špatenku, který se v koncovce nemýlil a zvýšil na 2:0 pro Duklu.

Také ve druhém poločase, kdy o přestávce D. Dostála vystřídal v záloze F. Ulman a L. Březinu vystřídal v obraně T. Mládek, byla Dukla efektivnější v zakončení a již v 59. min, zvýšila M. Varačkou po přihrávce T. Mládka na 3:0.

V 62. min. hostující Osvald z dobré pozice ze 14 metrů přestřelil prudkou ranou branku Dukly .
V 67. min. po rohovém kopu Dukly zakončoval J. Kozojed hlavičkou z 5 metrů metr vedle.

V 71. min. M. Varačka po centru z levé strany ve skluzu jen těsně nedosáhl na míč 4 metry před brankou hostí.

Stejně se vedlo V. Kočímu, který po průniku a přihrávce M. Varačky nezúročil gólovou přihrávku.

V 75. min. nebezpečně vystřelil z pravého křídla ze 14 metrů F. Lehký, hostující brankář jeho prudkou střelu kryl.

O minutu později v dobré střelecké pozici 10 metrů před hostující brankou po průniku a přihrávce M. Varačky zakončoval F. Lehký, ale hostující obrana jeho střelu zblokovala.

V 79. min. se podruhé v zápase prosadil D. Ludvíček, který usměrnil do hostující sítě přízemní centr Varačky a přiťuknutí D. Dostála, 4:0

V 80. min. po průniku M. Varačky stačila hostující obrana v poslední chvíli odkopnout míč na malém vápně před nabíhajícím F. Ulmanem.

Hosté nakonec zkorigovali stav po tom, co obrana Dukly zahrála v pokutovém území rukou. Hostující útočník Osypenko se z pokutového kopu nemýlil a vstřelil tak čestný gól hostí, 4:1.

Hosté ještě zahrozili v 86. min., když na branku Dukly vyslal tvrdou ránu z 15 metrů Beňo, ale Buchlák v brance Dukly prokázal své kvality a střelu chytil.

Velmi dobře rozhodovala trojice rozhodčích - hlavní p. Štípek, jemuž asistovali na čarách p. Tikal a p. Štěrba.