clanek-1

Vítězný přátelák. Dukla po přestřelce porazila Bohemians 1905

08.10.2021, 14:00

FK Dukla Praha

4:3

(1:1)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

Bohemians 1905

Sestava domácí:

Šťovíček (46. Štefan) – Barac (46. Ruml), Piroch, Konan (46. Kovernikov), Ciencala – Jeřábek (77. Kulhánek) – Adediran (79. Buchvaldek), Kozel, Kott, Hrubeš – Fábry.

Sestava hosté:

Bačkovský – Dostál, Bederka, Vondra (46. Köstl) – Fulnek, Jindřišek, Vacek (46. Krch), Nový (68. A. Kadlec) – Puškáč (46. Chramosta, 68. Vondra), Necid (14. Osmančík, 46. Hronek), Ugwu (46. Keita)

  • Branky: 18. Adediran, 52. Kozel, 55. Adediran, 64. Hrubeš – 15. Jindřišek, 76. Krch, 88. Dostál. ŽK: Piroch (DUK). Rozhodčí: Radina – Černoevič, Vyhnanovský.
Dukla zvládla přátelské utkání s prvoligovými Bohemians 1905 a na neutrálním hřišti v Libčicích nad Vltavou zvítězila 4:3. Dva naše góly vstřelil Quadri Adediran, gólově se prosadil i útočník Jiří Hrubeš povolaný z rezervního týmu.

Po vyřazení z poháru s Českými Budějovicemi jsme tentokrát konfrontaci s dalším prvoligovým klubem zvládli. Rozhodla o tom především naše skvělá pasáž na začátku druhého poločasu.

Úvod utkání ale patřil Bohemce, která začala aktivněji a obrana Dukly měla plné ruce práce. Ugwu, který loni v Dukle hostoval, hlavičkoval jen do břevna. Josef Jindřišek už mířil přesněji, když z přímého kopu zpoza vápna trefil krásně k tyči a zelenobílí šli do vedení.

Za tři minuty jsme dokázali vyrovnat. Centr Barace si ve vápně našel Quadri Adediran a překonal gólmana Bačkovského. Pak měl šanci Fábry, jenž pálil z otočky, ale brankář Bohemky si na jeho zakončení počkal. Na druhé straně měl Šťovíček štěstí, neboť míč skončil po sraženém centru podruhé v první půli na jeho břevně.

Po pauze Dukla přidala a dala během dvanácti minut tři góly. Nejprve se trefil David Kozel, jenž si ve vápně našel odražený míč po standardní situaci a napálil ho do sítě. Pak se hezky hlavičkou ze vzduchu trefil Quadri Adediran a nakonec i Jiří Hrubeš, ten vymetl šibenici po přihrávce Fábryho.

Slovenský útočník měl mimochodem během druhé půle dvě tutovky, vždy po dobré práci Hrubeše. Měl ale velkou smůlu, neboť obě jeho akce skončily jen na tyči soupeřovy brány.

Za stavu 4:1 začali útočit také Klokani a Štefan, který pro druhý poločas nahradil Šťovíčka, musel řešit pár těžkých situací. Několikrát se výbornými zákroky vyznamenal, přeci jen však dvakrát inkasoval. Nejprve ho překonal Daniel Krch a pak Martin Dostál. Na našem vítězství už to nic nezměnilo.

Utkání jste mohli sledovat živě na internetovém streamu:

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Jsme rádi za výhru. Zápas splnil účel, možná i víc než to. Vytížili jsme hráče z širšího kádru, kteří v poslední době tolik nehráli. Dařilo se nám v útoku a dali jsme čtyři góly. V závěru jsme byli pod tlakem, což bylo dané i tím, že někteří kluci už toho měli plné zuby. Teď máme volný víkend, sejdeme se znovu v pondělí a trénujeme dvoufázově. Potřebujeme se co nejlépe připravit na Varnsdorf, abychom v lize zlomili špatnou sérii.“