clanek-1

Dukla končí v poháru. Po obratu ve druhé půli nás vyřadily České Budějovice

06.10.2021, 15:30

FK Dukla Praha

1:3

(1:0)

3. kolo, MOL Cup 2021/2022

SK Dynamo Č. Budějovice

Sestava domácí:

Šťovíček – Ruml, Kovernikov, Konan, Kulhánek – Peterka, Kozma – Buchvaldek (73. Cienciala), Doumbia (83. Hrubeš), Barac (83. Kozel) – Pázler (69. Adediran).

Sestava hosté:

Šípoš – Čolić, Havel, Novák, Skovajsa - Javorek (90. Sladký), Vais (63. Hora) - Brandner (63. Mršič), Mihálik, Tolno (63. Hellebrand) - Bassey (86. Van Buren).

  • Branky: 32. Buchvaldek – 61. Brandner, 80. Čolič (pen.), 90+3. van Buren. ŽK: Doumbia, Kozel – Vais. Rozhodčí: Klíma – Hurych, Slavíček.
Dukla ve 3. kole MOL Cupu prohrála doma s prvoligovými Českými Budějovicemi 1:3 a je vyřazena. Utkání jsme dobře rozehráli a jako první skórovali, soupeř však ve druhém poločase třemi trefami skóre otočil.

Po dvou vítězných konfrontacích s divizními soupeři v předchozích pohárových kolech pro nás bylo českobudějovické Dynamo výrazně těžším protivníkem. Odehráli jsme proti němu dobrý první poločas, v tom druhém se nám už bohužel nedařilo.

Utkání dlouho nabíralo na tempu. Dukla měla místy o něco více ze hry, ale žádná z našich kombinací neskončila přímým ohrožením soupeřovy brány. Na druhé straně byl bez práce také Šťovíček, jenž i napotřetí nastoupil jako gólman číslo jedna do pohárového střetnutí.

Klidné vody první půle rozčísla až první branka. Běžela 32. minuta, kdy se Barac krásně protáhl po křídle až do vápna, přihrál do lepší palebné pozice Lukáši Buchvaldkovi a ten po zemi a k tyči uklidil míč do sítě. 1:0 pro Duklu.

A náš náskok mohl být ještě výraznější. Chvilku před přestávkou hosté úplně zaspali a Ruml běžel takřka sám na bránu. Neměl dostatečnou rychlost a už ho dotírali obránci, takže pálil z hranice vápna. Střílel tvrdě a hezky na zadní tyč, ale gólman Šípoš jeho střelu bravurně vyrazil. Později se ukázalo, že to byl možná klíčový moment celého duelu…

Od začátku druhé půle diktovali tempo hry převážně hosté a stejně jako v úvodním poločase skončila gólem už první větší šance. Přihrávku Čoliče využil před malým vápnem Patrik Brandner a půl hodiny před koncem bylo vyrovnáno.

Dukle se nedařilo podržet míč a uklidnit hru. Dynamo bylo všude o krok dříve ostřelovalo Šťovíčkovu bránu. Skvělý zákrok si náš gólman připsal proti pokusu Mršiče, kdy se natáhl na zemi a míč zneškodnil.

V 80. minutě ale Barac ve vápně nešťastně fauloval a rozhodčí odpískal penaltu. Tu proměnil Benjamin Čolič, byť Šťovíček dobře vystihl stranu a chybělo málo, aby míč vyškrábl mimo tři tyče.

Pak se hřiště otevřelo a hrálo se nahoru dolu. Trenéři Dukly posílili útok a po závaru ve vápně jsme mohli vyrovnat. Několikrát odražený balon se snažili na bránu napálit Peterka i Adediran, ovšem hostující obrana všechny pokusy zblokovala.

V nastaveném čase jsme už hráli na riziko. Kopali jsme roh, na který se do vápna soupeře vydal i Šťovíček. Jenže míč ukořistili hosté a běželi v přečíslení na naši opuštěnou bránu. Kousek za půlkou napřáhl Mick van Buren a balon se dokutálel až za brankovou čáru.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Výsledek je vzhledem k první půli zklamáním, ale myslím si, že tato porážka nám může jen pomoci. Začali jsme dobře, byli jsme kompaktní a silní směrem dopředu. Škoda, že jsme nedali na 2:0, to by mohl zápas vypadat úplně jinak. Ve druhém poločase soupeř zrychlil hru, prostřídal a přidal kvalitu. My jsme se dostávali pod tlak a nedokázali jsme s Budějovicemi držet krok. Projevilo se i to, že kluci jako Doumbia a Kovernikov neměli dlouho zápasové vytížení. Mrzí nás, že jsme nepostoupili. Na druhou stranu to byla super konfrontace s prvoligovým soupeřem. Dlouho jsme hráli vyrovnanou partii a ke konci se rvali o prodloužení. Bohužel se to nepovedlo.“