clanek-1

V přípravném utkání jsme nestačili na reprezentační dvacítku

04.09.2021, 15:30
Mnichovo Hradiště

FK Dukla Praha

1:3

(1:3)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

Česká republika U20

Sestava domácí:

Šťovíček – Kozojed, Piroch, Konan, Březina, Kulhánek, Kott, Barac, Souček, Bin, Fábry.
Na střídání: Buchlák – Kovernikov, Adediran, Buchvaldek, Pázler, Jeřábek.

Sestava hosté:

Stejskal – Kronus, Pojezný, Křišťan, Gabriel, Jonáš, Kozel, Šebrle, Krobot, Podhorocký, Novák, Koželuh, Matys, Cedidla, Slavíček.
Na střídání: Markoviš, Ryneš, Vlček, Svoboda, Shudeiwa, Ševčík, Icha, Horníček.

  • Branky: 6. Krobot, 8. Novák, 27. Ševčík – 23. Souček. Rozhodčí: Hanousek – Arnošt, Kříž.
V sobotním přátelském zápase podlehla Dukla reprezentačnímu výběru do 20 let 1:3. Ráz duelu určil už jeho začátek, naši jedinou branku vstřelil obránce Daniel Souček.

V netradičním měření sil jsme na neutrální půdě v Mnichově Hradišti poznali porážku poprvé od července, kdy jsme v jiném přípravném utkání nestačili na Pardubice. Výsledek ale ani tentokrát není nejpodstatnější.

Do zápasu jsme mizerně vstoupili a už po sedmi minutách musel Šťovíček, který po středečním vystoupení v poháru dostal znovu příležitost v bráně, dvakrát lovit míč ze své sítě. Nejprve nestačil na dorážku zblízka, pak soupeř zakončoval do úplně prázdné brány.

Dukla se snažila odpovědět, blízko byl Fábry po centru Barace z rohu, ale hlavičkou minul šibenici. Dočkali jsme se až po střele Daniela Součka z přímého kopu, který zpoza vápna krásně zavěsil a snížil z našeho pohledu na 1:2.

Jenže brzy na to jsme potřetí inkasovali, když Šťovíček zaváhal, balon ho přeskočil a soupeř znovu odskočil na rozdíl dvou branek. Pak měl velkou příležitost Bin, avšak ranou zblízka neuspěl.

Ve druhém poločase už obě mužstva pálila šance. Kottův pokus zblízka byl zablokovaný, na druhé straně krásně napřáhl Šebrle, jenž v den svých 19. narozenin nastoupil v pikantním souboji v dresu reprezentace proti Dukle stejně jako David Kozel, a těsně přestřelil.

V ofenzivě se snažili Fábry s Pázlerem. Prvně jmenovaný trefil tyč, Pázler pak z dorážky namířil vedle. I proto se už skóre nezměnilo.

Hodnocení trenéra:

Vít Vrtělka (Dukla Praha): „Stál proti nám agresivní a běhavý soupeř. Zápas se hrál na pěkném hřišti a měl dobré tempo. Rozložili jsme zatížení na hráče, kteří nedostávají tolik příležitostí. V tomto ohledu utkání svůj účel splnilo. Prohra se stane. Jsme hlavně rádi, že jsme reprezentační přestávku tímto zápasem vyplnili a nikdo se nezranil. Od pondělka už se budeme chystat na zápas v Líšni.“