clanek-1

Dukla je ve 3. kole poháru. V Kolíně jsme rozhodli až v závěru

01.09.2021, 17:00

FK Kolín

1:2

(1:1)

2. kolo, MOL Cup 2021/2022

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Kubát – Čapek, Koděra (67. Vojta, 88. Milec), Šindelář, Vondráček (67. Čapek), Hudec, Hakl, Pelyak, Vácha, Bareš (82. Sodoma), Soběslav

Sestava hosté:

Štovíček – Ruml (46. Barac), Piroch (46. Kulhánek), Konan, Souček – Bin, Kozma (79. Kott), Peterka, Buchvaldek – Faleye, Pázler (66. Adediran).

  • Branky: 40. Pelyak – 22. Ruml, 83. Faleye. ŽK: Pelyak – Faleye, Bin. Rozhodčí: Hanousek – Vodrážka, Arnošt.
Dukla vybojovala postup do 3. kola MOL Cupu. V utkání na půdě divizního Kolína bylo ale skóre dlouho vyrovnané, nakonec jsme rozhodli až sedm minut před koncem zásluhou nigerijského útočníka Sundaye Faleye.

Na těžkém terénu a před slušnou diváckou kulisou jsme se na postup pořádně nadřeli. Zápas v závěru už směřoval do prodloužení, nakonec k němu ale po naší vítězné trefě nedošlo.

Domácí měli první velkou šanci, když už v desáté minutě pálil po rohovém kopu Pelyak a dobře postavený obránce Ruml vykopl jeho zakončení z brankové čáry. A Ondřej Ruml pak sám také otevřel skóre, když z oblasti penaltového puntíku uklidil přízemní střelou míč do sítě.

Ve zbytku poločasu jsme měli navrch a vypracovali jsme si i další příležitosti. Pázler z úhlu brankáře Kubáta nepřekonal, pěkná střela Faleye pak prosvištěla jen kousek vedle.

Kolín však z ničeho nic skóre srovnal. Gólman Šťovíček na hranici vlastní šestnáctky dobře neodhadl rozehrávku, balon mu sebral napadající Denis Pelyak a míč pohodlně poslal do úplně prázdné brány.

Ve druhé půli jsme se dlouho nemohli dostat do tempa a do většího náporu. Duel byl dlouho vyrovnaný a nebezpečný byl i soupeř. Když Vácha s Barešem napadali Šťovíčkovu rozehrávku, tak měl náš gólman štěstí, že po svém zaváhání znovu neinkasoval.

Na druhé straně po podobné situaci potrápil brankáře svým důrazem Faleye, ale větší šanci si nevytvořil. Pak skóroval Peterka, ovšem naši radost brzy zastavil zvednutý praporek pomezního rozhodčího a gól pro ofsajd neplatil.

Čas běžel a naše aktivita rostla. Nakonec jsme se dočkali v 83. minutě, kdy si Sunday Faleye naběhl po křídle na centrovaný míč a krásným volejem propálil bezmocného brankáře.

Domácí se ovšem nevzdali a v posledních minutách nás zatlačili. Smolař první půle Šťovíček se ze své chyby vykoupil parádním zákrokem proti Čapkovi, který byl před malým vápnem zcela neobsazený. I díky němu jsme nakonec vybojovali postup po triumfu 2:1.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Bojovný soupeř a nepříjemný terén. Z naší strany to byla místy na hřišti trošku anarchie a výsledek byl ten, že nás minutu před koncem zachraňoval skvělým zákrokem Honza Šťovíček, jinak by šel zápas do prodloužení. Pozitiv jsem tam viděl hodně málo. Ty nejzásadnější jsou, že jsme postoupili a že se nikdo nezranil. Možná je dobře, že tenhle zápas proběhl. Ukázalo nám to spoustu věcí, které v naší hře vidět nechceme. Soupeř bojoval, chtěl se vytáhnout a my jsme mu to hodně ulehčili. Uzavřel bych to tím, že jsme rádi za postup.“