clanek-1

U17: Jablonci jsme dali tři góly a vezeme vítězství

05.09.2021, 12:30

FK Jablonec

0:3

(0:1)

4. kolo, U17 - mladší dorost A 2021/2022

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Donadello T. – Budař P. (60. Kolský T.), Kolman T., Fantík J., Valentík E (18. Onderišin O.), – Kožený V., Šelicha M.(60. Haluza O.), Rakotomavo T. – Bohiňák B. (45. Blecha F.), Uher P., Špírek J. (60. Čejka O.).

  • Branky: 43. Šelicha M., 66. Uher P., 76. Kožený V.
Na krásném trávníku v areálu Jablonecké fotbalové akademie se nám utkání vydařilo a zaslouženě jsme si na Julisku odvezli 3 body za výhru 3:0. Kaňkou však zůstává zranění jednoho našeho hráče a dvě žluté karty za nesportovní chování.

V utkání jsme chtěli být hodně aktivní, kombinovat, držet míč na našich kopačkách a dostávat soupeře pod tlak, což se nám od samého začátku dařilo. Připravovali jsme si akce pečlivou a trpělivou rozehrávkou. Kluci byli aktivní, dobře kombinovali ve středu hřiště, avšak žádná vyložená šance nepřicházela. 

V 18. minutě špatně došlápl Erik Valentík a poraněný kotník mu nedovolil v utkání pokračovat a byli jsme nuceni střídat. Následovala pasáž velmi důrazných soubojů a faulů, která se naštěstí obešla bez zranění. Závěrečná část prvního poločasu se nám opět dařila, ve 31. minutě kluci předvedli podařenou akci středem hřiště po ose Kolman - Uher - Rakotomavo - Šelicha, který však brankáře nepřekonal. O minutu později si individuální akcí navedl míč na střelu náš kapitán Vašek Kožený, brankář jeho střelu ovšem zlikvidoval. Následovali další pohledné útočné akce z naší strany, gól se nám nakonec povedlo vstřelit až ve 43. minutě po rychlém protiútoku. Matěj Šelicha poslal míč do křídla na Kubu Špírka, ten míč zatáhl, odcentroval před branku kde na dvakrát dotlačil míč do sítě Matěj Šelicha.

Do druhého poločasu jsme vstoupili stejně dobře, jako do začátku utkání. Kontrolovali jsme hru, naši stopeři dobře uhrávali dlouhé míče za naši obranu. V 66. minutě jsme dostali pod tlak soupeřovu rozehrávku, získali jsme míč vysoko na útočné polovině a Patrik Uher se prosadil v souboji jeden na jednoho rychlou kličkou a levou nohou poslal míč na vzdálenější tyč podél brankáře a vedli jsme o dva góly. Hru jsme nadále kontrolovali, avšak stále jsme museli být pozorní a zachytávat soupeřovi pokusy a rychlé brejky a dlouhé míče za naši obranu. V 76. přišlo definitivní potvrzení našeho vítězství. Ondra Haluza vystřelil z dálky, střela mu nesedla, míč se odrazil k Vencovi Koženému a ten si s ním už poradil, obešel obránce a střelou k tyči upravil na konečných 0:3.

Do dalších klání a tréninku si odnášíme podněty řešení situacích ve finální třetině hřiště.

Následující utkání odehrajeme na domácí půdě v neděli 12.9. od 12:30 proti FC Slovan Liberec.