clanek-1

U17: Zlepšená produktivita nám přinesla vysokou výhru

29.08.2021, 12:30

FK Dukla Praha

8:1

(3:0)

3. kolo, U17 - mladší dorost A 2021/2022

FK Spolana Neratovice

Sestava domácí:

Šanda D. – Budař P. (45. Valentík E.), Koller S., Babka V., Onderišin O. (55. Fantík J.) - Haluza O., Šelicha M. (55. Bohiňák B.), Svoboda A. (45.Rakotomavo T.) – Špírek J., Urban R., Blecha F. (45. Čejka O.)

Sestava hosté:

  • Branky Dukly: 4. Svoboda A., 25, 70. Haluza O., 34. Urban R., 48. Koller S., 74. Rakotomavo T., 85. Špírek J., 88. Bohiňák B.
V posledním prázdninovém utkání náš dorost do 17 let navázal na zlepšenou hru z minulého utkání, zlepšili jsme produktivitu a vstřelili jsme 8 branek. Dvakrát jsme se radovali z pokutového kopu.

Utkání jsme zahájili dobrou aktivitou a už ve 3. minutě šel sám na bránu Urban, gólman hostí ho však dobře vytlačil. Akce pokračovala a ve vápně byl faulován Svoboda, následnou penaltu sám faulovaný Adam Svoboda proměnil a ve 4. minutě jsme šli do vedení. V 19. minutě si hosté vytvořili dobrou střeleckou příležitost zpoza vápna, ale David Šanda dobře zasáhl u pravé tyče a vytěsnil střelu na rohový kop. 25. minuta přinesla naší druhou branku, do míče se z dálky opřel Ondra Haluza a míč skončil za zády brankáře. Ve 34. minutě naši kluci předvedli pěknou kombinaci v pokutovém území, kde byl faulován Robin Urban. Opět sám faulovaný hráč proměnil pokutový kop a vedli jsme 3:0. Ve 38. minutě přešel Matěj Šelicha v rychlosti přes obránce, následná střela bohužel minula cíl. Do šaten se tak šlo za stavu 3:0.

Úvod druhého poločasu nám vyšel perfektně, po rohovém kopu Špírka se důrazem prosadil Sam Koller a ve 48. minutě to bylo 4:0. V průběhu druhého poločasu přišla pasáž hry, kdy nás hosté zatlačili, vytvořili si několik standardních situací a pár dobrých šancí, které jsme přežili bez inkasovaného gólu a nastartovali jsme se k dalším pohledným akcím, které vedli k dalším gólům. V 70. minutě se po druhé v utkání prosadil Ondra Haluza, tentokrát hlavou, opět po centru Kuby Špírka. 74. minuta byla ve znamení pěkné kombinace, do které se zapojilo více hráčů a Tsiory Rakotomavo zvýšil na 6:0. V 78. minutě se dočkali i hosté. Po nepřesné rozehrávce na střed hřiště se míče zmocnil hostující Mára, vystřelil a kluzký míč propadl našemu brankáři do sítě. V 81. minutě předvedl dobrý průnik po straně Erik Valentík, zatáhl míč do vápna, křižná střela bohužel o kousek minula bránu. V závěru utkání jsme se ještě dvakrát prosadili. Nejprve v 85. minutě vysunul Tsiory Rakotomavo průnikovou přihrávkou do sóla Kubu Špírka a ten podél gólmana zvýšil na 7:1. Poslední gólová akce přišla v 88. minutě. Závar v naší šestnáctce Neratovice nedotáhli do konce a z rychlého brejku se potvrdilo známé nedáš, dostaneš. Rakotomavo opět vymyslel gólovou průnikovou přihrávku a Brian Bohiňák uzavřel střelecký účet na konečných 8:1.

Jsme rádi, že jsme zlepšili naše zakončení, na které jsme v tréninku kladli velký důraz a vstřelili nakonec 8 branek. Další utkání odehrajeme v neděli 5.9 na půdě Jablonce od 12:30.