clanek-1

U17: I v početním oslabení jsme dokázali zvítězit na Admiře

25.08.2021, 12:15

Admira Praha

1:2

(0:2)

15. kolo, U17 - mladší dorost A 2021/2022

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Šanda D. – Budař P. (Onderišin O.), Muller T., Koller S., Blecha F. (45. Laredo D.) – Babka V., Šelicha M. (20. Špírek J.), Svoboda A. – Bohiňák B. (Čejka O.), Kožený V., Urban R.

  • Branky Dukly: 5. Svoboda A., 37. Urban R.
I přesto, že jsme hráli téměř 70 minut o deseti jsme po celé utkání hru kontrolovali a herně dominovali. Vytvořili jsme si mnoho dobrých gólových příležitostí, které jsme neproměnili. Stále se bohužel potýkáme se slabou produktivitou a utkání tak skončilo naší výhrou 1:2.

Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Od začátku jsme se snažili dostat soupeře pod tlak vysokým presinkem, což se nám dařilo. V 5. minutě se po krásné akci po ose Budař, Urban prosadil umístěnou střelou k tyči Svoboda a rychle jsme vedli. Ve 20. minutě se nešťastně srazil Šelicha s protihráčem koleno na koleno a bohužel musel střídat. Věříme, že Matěj bude v pořádku a nebude z toho nic vážného. 22. minuta pro nás přinesla další nepříjemnost, Tomáš Muller podklouzl a nechtěně srazil soupeře k zemi, který mohl pokračovat z poloviny hřiště na naší bránu a byla z toho červená karta. Přeskupili jsme řady, Vojta Babka se zatáhl na stopera a nadále jsme pokračovali v naší aktivní hře. Neustále se nám dařilo soupeře dostávat pod tlak, získávali jsme míče hodně vysoko, bohužel jsme akce nedotáhli do konce. Ve 37. minutě byl Urban velmi důrazný, dohrál zdánlivě ztracenou situaci a vedli jsme o dva góly.

Na začátku druhého poločasu soupeř vysunul obranu hodně vysoko a vystihl jednu z našich rozehrávek, což vedlo ke snížení na 1:2. Obraz hry se příliš neměnil. V 70. minutě nás zázračným zákrokem na čáře udržel ve vedení brankář David Šanda. 74. minuta přinesla další velkou šanci, kdy se do zakončení dostal Kuba Špírek, jenže přestřelil bránu. 77. minuta a další tutovka, Adam Svoboda se uvolnil krásnou kličkou do vápna, bránu však netrefil. V 90. minutě jsme opět nevyužili jasnou gólovou příležitost a tak jsme nakonec na Admiře zvítězili 1:2.

Další utkání odehrajeme v neděli 29.8. od 12:30 na Suchdole proti FK Neratovice - Byškovice.