clanek-1

U17: První mistrovské utkání jsme zvládli vítězně

11.08.2021, 12:30

FK Dukla Praha

5:3

(2:1)

14. kolo, U17 - mladší dorost A 2021/2022

FK Meteor Praha B

Sestava domácí:

Medenica D. – Budař P. (45. Kolský T.), Kolman T., Haluza O. (45. Muller)., Koller S. – Kožený V., Uher P. (Rakotomavo T.), Svoboda A. – Urban R. (65. Čejka O.), Blokeš O., Onderišin O. (45. Bohiňák B.)

Sestava hosté:

  • Branky Dukly: 9. Urban R, 11. Blokeš O, 51. Svoboda A, 55. Rakotomavo T, 90. Čejka O.
Za slunného počasí jsme odehráli první mistrovské utkání po deseti měsících, ve kterém se nám podařilo zvítězit, i když vítězství se nerodilo vůbec lehce. Soupeř byl velmi důrazný a houževnatý. Nastřelili jsme třikrát konstrukci branky a řadu šancí neproměnili. Utkání skončilo výsledkem 5:3

Úvod utkání byl z naší strany dobrý, kluci začali velmi aktivně a v 11 té minutě jsme soupeři odskočili na rozdíl dvou branek. Druhá část prvního poločasu se nesla ve znamení našich nepřesností, vázla nám kombinace, chyběla nám uvolněnost a lepší pohyb hráčů bez míče. Ve 41 minutě soupeř potrestal naší rozehrávku a do kabin se šlo za stavu 2:1. 

V poločase jsme prostřídali a následovala nejlepší pasáž naší hry v utkání. Dobře jsme kombinovali, přidali potřebný důraz a klid na míči, z čehož pramenili další dva góly do sítě soupeře. Bohužel jsme toto nastavení neudrželi až do konce utkání a soupeř v závěru vstřelil dvě branky a snížil na 4:3, avšak z poslední rychlé akce jsme vstřelili pátý gól a bylo rozhodnuto. Do dalších utkání si odnášíme poučení, že utkání není rozhodnuté ani za stavu 4:1 a musíme být plně koncentrovaní až do závěrečného hvizdu. Těšíme se na další mistrovské utkání, které odehrajeme v neděli 15.8 od 12:30 na Suchdole s MFK Chrudim.