clanek-1

U19: V Jablonci jsme po matném výkonu okusili první hořkost porážky

05.09.2021, 10:15

FK Jablonec

2:0

(1:0)

4. kolo, U19 - starší dorost A 2021/2022

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Havlíček – Ulman, Suchan (64. Bačinský), Löffler, Bartošek – Krenciv, Nikl (74. Břeh), Fojt (46. Kasal) – Novotný (64. Hübl), Bohatý (46. Dampha), Villaseca.

  • Branky: 41. Linhart, 81. Schober.
Na domácí, se kterými jsme sehráli již v přípravě vyrovnané utkání, jsme tentokrát nestačili. Dvoubranková porážka odpovídala průběhu hry, kdy jsme nedokázali najít recept na defenzivní styl hry domácích a naopak dvakrát inkasovali.

Domácí, kteří vsadili na neprostupný blok ve středním pásmu, jsme nedokázali ničím překvapit a vlastními nepřesnostmi v rozehrávce jsme si často komplikovali situaci. Z nemnoha příležitostí, které jsme si vypracovali, jsme nedokázali přesněji zakončit. Domácí naopak vytěžili z minima maximum. Před poločasem se prodrali po hezké individuální akci do silného zakončení, které ještě brankář Havlíček zneškodnil, vyražený míč však svou důsledností dokázali domácí dotlačit do sítě. Ani střídání do druhého poločasu výraznější oživení do naší hry nepřinesla. Domácí jsme sice zatlačili ještě hlouběji k jejich brance, příležitostí jsme si ale opět vytvořili poskrovnu. V největší šanci na vyrovnání Kasal slabou střelou nastřelil jen vnější část tyče domácích. V závěru jsme po individuální chybě podruhé inkasovali a zavřeli si tak možnost alespoň vyrovnat.

Hodnocení trenéra:

Tomáš Kulvajt (Dukla Praha): Každá porážka samozřejmě mrzí, největší zklamání je však pro mě dnešní výkon, který postrádal invenci, odvahu a ochotu vzít zodpovědnost na sebe. Když se k tomu přidali jednoduché nepřesnosti v kombinaci, vyšel z toho náš prozatím nejslabší výkon sezóny. Abychom byli v dalších zápasech opět úspěšní, musíme se ve všech těchto parametrech výrazně zlepšit.