clanek-1

U19: V prvním venkovním utkání sezony jsme jasně zvítězili v Ústí nad Labem

22.08.2021, 10:00

FK Ústí nad Labem

0:6

(0:2)

2. kolo, U19 - starší dorost A 2021/2022

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Spilka – Ulman, Suchan, Löffler, Bartošek (60. Hübl) – Fojt, Krenciv, Nikl (68. Kulhavý) – Novotný (68. Pavlovský), Bohatý, Kasal (60. Břeh).

  • Branky: 33. Suchan (Fojt), 36. Krenciv (Nikl) PK, 68. Novotný (Hübl), 74. Krenciv (Ulman), 75. Hübl (Fojt), 82. Bohatý (Břeh).
Náš dorost do 19 let pokračuje ve výborném vstupu do sezony. Mladíci Dukly vyhráli třetí zápas v řadě s čistým kontem, v Ústí nad Labem zvítězili 6:0.

Přestože jsme si vytvořili ze hry několik dobrých šancí ke skórování, nedokázali jsme je stejně jako v minulém utkání proměnit. Pomohli jsme si však znovu standardními situacemi. Nejprve nás ve 33. Suchan poslal hlavou do vedení po rohu Fojta, o chvilku později byl v pokutovém území faulovaný Nikl a Krenciv penaltu s přehledem proměnil. 

V úvodu druhého poločasu si důležitý zákrok připsal Dan Spilka při šanci domácích, v dalších minutách jsme to však byli už jen my, kdo si vytvářel šance. Důležitou třetí branku přidal Novotný po samostatném nájezdu a čtvrtou znovu Krenciv umístěnou střelou před vápnem. V závěru se ještě trefili Hübl a Bohatý.

Hodnocení trenéra:

Tomáš Kulvajt (Dukla Praha): "Pozornou a zároveň aktivní defenzívou jsme dnes položili základ k vítězství. Domácí jsme presinkem nutili k nakopávaným míčům, které se nám dařilo uhrávat, nebo dobírat. Zároveň jsme odehráli zápas s minimem standardních situací na vlastní polovině. Jsem rád, že se nám ve druhém poločasu podařilo vstřelit branky ze hry, protože s proměňováním šancí jsme se delší dobu potýkali. Nejvíce si však cením celotýmového pojetí, díky kterému jsme zvládli odehrát třetí zápas po sobě s nulou. Věřím, že na to navážeme i v dalších zápasech."