clanek-1

U19: V bojovném utkání jsme zvítězili nad Chrudimí 3:0

15.08.2021, 10:15

FK Dukla Praha

3:0

(2:0)

1. kolo, U19 - starší dorost A 2021/2022

MFK Chrudim

Sestava domácí:

Gothard – Ulman, Suchan, Löffler, Fojt – Krenciv, Bačinský (63. Bartošek), Nikl – Novotný (60. Hübl), Bohatý, Kasal (60. Magdi).

Sestava hosté:

  • Branky Dukly: 29. Bohatý, 31. Krenciv (Ulman), 64. Bohatý (Löffler).
Náš dorost do 19 let zvládl vítězně i druhé utkání v sezoně. Po vítězství nad Meteorem "B" jsme porazili také Chrudim poměrem 3:0.

Úvod utkání byl z obou stran bojovný a žádný tým nechtěl udělat chybu. Brankově jsme se prosadili ze standardních situací v rozmezí dvou minut. Nejprve Petr Bohatý z otočky dopravil do sítě vypadený míč po rohovém kopu, o dvě minuty později byl sražen v pokutovém území při průniku Filip Ulman a nařízenou penaltu s přehledem proměnil kapitán Niky Krenciv. 

Druhý poločas se odehrával v podobném duchu. K vidění byl spíše bojovný fotbal plný osobních soubojů a rychlých přechodů než pohledné kombinační akce. Další branku jsme přidali znovu po dohrané standardní situaci. Tentokrát jsme dobrali míč po trestném kopu, který skončil jen na domácí zdi. Vojta Löffler pak přesným centrem našel na zadní tyči Petra Bohatého, které v pádu zvýšil na pro nás důležitých 3:0. Závěr už jsme si pohlídali a dohráli zápas do vítězství.

Hodnocení trenéra:

Tomáš Kulvajt (Dukla Praha): Věděli jsme, že nás čeká náročný zápas. Chrudim se prezentovala dobrou organizací hry a hlavně velice důslednou defenzívou. Přes ni jsme se prosazovali velmi těžko. Pomohli jsme si však opět standardními situacemi, které se nám podařilo při prvním a třetím gólu velmi dobře dohrát. Zároveň musím kluky pochválit za velmi dobrou obrannou fázi hry, kde jsme pracovali celotýmově opravdu poctivě a hostům dovolili pouze 2 střely na branku. Věřím, že se postupně začneme ještě více prosazovat i ze hry, kde nám to teď i přes šance úplně nelepí.