clanek-1

Naše béčko porazilo rezervu prvoligových Teplic

17.10.2021, 10:15
SK Viktorie Jirny

FK Dukla Praha

3:0

(3 : 0)

12. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

Teplice "B"

Sestava domácí:

Štefan – Ludvíček (84. Kozojed), Matoušek (C), Kovernikov, Březina - Kim (46. Villaseca), Hudec, Křenek, Kott,  (84. Bican) -  Štefančin (57. Faleye), Varačka (80. Mládek)

Náhradníci: Buchlák – Kozojed, Bican, Hodek, Villaseca, Mládek, Faleye

Sestava hosté:

Němeček – Ljevakovič (C), Kovalčík, Vobecký, Laňka (84. Kozel), Kočka (84. Brezovský), Diallo (71. Hopi), Vachoušek, Hora, Hural (78. Štercl), Lukáš

Náhradníci: Fiala – Hopi, Kozel, Štercl, Brezovský

  • Branky: 6. Kim, 17. Kim, 39. Hudec ŽK: 66. Ludvíček (DKB) – 32. Ljevakovič (TEB), ČK: 0 : 0, Rozhodčí: Ježek – Bečvář, Maiello.
  • Diváci: 75
B-mužstvo DUKLY v posledním domácím utkání podzimní části sezony porazilo zcela jasně rezervu Teplic v sestavě s brankářem Němečkem a stoperem Ljevakovičem.

B-tým Dukly Praha přivítal ve 12. kole ČFL, skupiny B na domácím hřišti v Jirnech tým FK Teplice B, který po odehraných 12 kolech (včetně předehrávaného 15. kola)

byl se ziskem 18 bodů na 7. místě tabulky. Dukla se ziskem 16 bodů na 11. místě. Navíc hosté v minulém kole porazili rozdílem třídy špičkový tým ČFL SK S. Brozany.

Hosté tak byli mírným favoritem v souboji rezervních týmů tradičních fotbalových klubů. Nakonec po nejlepším výkonu podzimu béčko Dukly uhrálo přesvědčivé, ale zasloužené vítězství 3:0, po poločase 3:0. 

Hosté přijeli v sestavě se zkušenými Němečkem v brance, Ljevakovičem a Laňkou v obraně a Diallou v útoku, doplnění nadějnými mladíky 2001 a 2002. Na střídání na lavičce byli připraveni 17-letí a 18-letí benjamínci.

Dukla nastoupila v obvyklé sestavě hráčů ročníku 2001 a 2002, vyztužené posilami z kádru A-týmu Kovernikovem, Kottem a Kimem a na lavičce s Faleyem.

Po zahřívací úvodní pětiminutovce si Dukla v 6. minutě vypracovala pěknou kombinací první brankovou příležitost, když míč putoval po ose brankář J. Štefan - T. Křenek - T. Kott - L. Březina - J. Štefančin k B. Kimovi, který přesnou přízemní střelou k tyči z pravé spojky z 15 metrů nedal hostujícímu brankáři Němečkovi šanci, 1:0 pro Duklu.

V 9. minutě aktivní Dukla pokračovala v ofenzivním fotbalu a přízemní střela M. Varačky z levé spojky z 24 metrů donutila brankáře Teplic ukázat svoje umění a ten nepříjemnou střelu stačil vytěsnit na rohový kop.

Následně Dukla zahrávala J. Hudcem dva rohové kopy za sebou, ale teplická obrana byla připravena a nepustila duklácké útočníky do zakončení.

Hosté z Teplic o sobě dali poprvé vědět v 15. minutě, když z levé spojky z 27 metrů vyslal levý obránce Laňka oblouček a tato polostřela, polocentr, zapadající pod břevno branky Dukly přiměla též ukázat své umění J. Štefanem v brance Dukly, který nebezpečný míč stačil "vytáhnout" na roh. Následný rohový kop nepřesně zakončoval obranou Dukly tísněný hostující záložník Vobecký "nůžkami" z 8 metrů.

V 17. minutě bylo na střídačce a v táboru příznivců Dukly ještě veseleji, to po výměně míče mezi J. Hudcem a T. Kottem, dostal míč na hranici velkého vápna agilní B. Kim, který se uvolnil přes dva bránící hráče Teplic a z levé spojky z 11 metrů s přehledem zvýšil na 2:0.

V dalším průběhu pracovala velmi dobře záloha Dukly, dirigovaná T. Kottem a jistá obrana, které nepustily hosty do vážnější akce a naopak zaměstnávaly jejich obranu přesnými kombinacemi a přihrávkami na variabilní útočnou trojici Dukly.

Naproti tomu hostující obrana dirigovaná zkušeným Ljevakovičem odolávala útočným snahám Dukly.

Ve 26. min. nebezpečně vystřelil J. Štefančin z 22 metrů z levé spojky, jeho prudkou ránu metr nad zemí brankář Němeček Kryl.

Ve 30. minutě opět střílel forward Dukly J. Štefančin z 15 metrů po centrovaném míči M. Varačky, ale střela z voleje skončila vysoko nad brankou hostí.

Ve 32. min. zastavil slibně se rozvíjejí útok Dukly kapitán hostí Ljevakovič "žlutým" faulem na T. Kotta. Následný trestný kop z 30 metrů T. Křenka stačila hostující obrana odvrátit.

Hosté si vypracovali brankovou příležitost v 37. minutě, to když k odraženému míči od obrany Dukly se dostal levý záložník Kočka, vystřelil prudkou přízemní střelu z levé spojky z 23 metrů, kterou brankář J. Štefan stačil jen vyrazit před sebe a dobíhající Kočka opětovnou střelou z 13 metrů nastřelil J. Štefana, od něhož se tečovaný míč odrazil do břevna a následně do tyče.

Dukla odpověděla tím nejlepším způsobem ve 39. min. po kombinaci L. Březina - M. Varačka - B. Kim, který našel v pravé spojce nabíhajícího J. Hudce, jenž s přehledem pod vybíhajícím brankářem Němečkem ze 13 metrů zvýšil na 3:0 pro Duklu.

Do poločasové přestávky Dukla kontrolovala hru, snahy hostí o zkorigování stavu zachytávala již v poli, a tak se do kabin odcházelo za tříbrankového, zaslouženého vedení Dukly.

Do druhé poločasu Dukly vystřídala v útoku B. Kima D. Villasecou. Hosté nestřídali, ale přeskupili řady. Do zálohy se z obrany vysunuli zkušení Ljevakovič a Laňka, do obrany se místo nich stáhli ze zálohy Lukáš a Kočka.

Hosté, se snahou od začátku druhé půle zkorigovat výsledek, zahrávali ve 47. min. rohový kop, obrana Dukly J. Štefančinem s přehledem odvrátila. Následně pak ve 48. min. střela hostujícího Ljevakoviče z 22 m skončila 2 m nad brankou Dukly.

Na druhé straně v téže minutě se ocitl v brankové příležitosti L. Březina, když po centrovaném míči z pravé strany od D. Ludvíčka zakončoval ze 3 metrů, ale hostující brankář potvrdil postřeh a míč stačil vyrazit.

V 52. min. Dukla zahrávala dva rohové kopy za sebou T. Kottem, po prvním hostující obrana stačila tečovat střelu Kovernikova na další rohový kop, druhý rohový kop vyboxoval brankář Němeček.

V 54. min. zahrávali rohový kop hosté, lehkou hlavičku hostujícího pravého obránce Kovalčíka z 8 metrů brankář J. Štefan bez problémů chytil.

V 61. min. nebezpečně vystřelil z pravé spojky z 19 metrů Vobecký, jemuž "sklepnul" míč "proti noze" Vachoušek. Střelu směřující do vinglu vyrazil pozorný J. Štefan na roh.

V 66. min. obdržel D. Ludvíček za protesty po faulu hostí žlutou kartu.

Snaha hostí o korigaci výsledku pokračovala, ale výsledkem byly "jen" střely mířící mimo branku Dukly, např. v 74. min. střela Ljevakoviče z 25 metrů.

Dukla pak po prostřídání oživila hru v útoku, výsledkem byla v 80. min. gólová šance Faleyeho, který se uvolnil ve velkém vápně hostí zasekávačkou, ale jeho střela z 8 metrů mířila jen do nohou brankáře Němečka.

Stejně se vedlo v další gólové šanci v 83. min. D. Ludvíčkovi, který po přihrávce T. Křenka se uvolnil v pravé spojce 14 m od branky hostí, a jeho přízemní střela mířila přesně do brankáře hostí.

V závěru se pak hra odehrávala většinou v poli, obrany na obou stranách hrály pozorně, a tak utkání skončilo poločasovým výsledkem, zaslouženým vítězstvím rezervy Dukly, 3:0.

Dobře rozhodovala trojice arbitrů, vedená rozhodčím Ježkem s asistenty Bečvářem a Maiellem. 

Hodnocení trenéra:

Fotogalerie z utkání ZDE