clanek-1

Rezerva DUKLY remizovala v Mladé Boleslavi

09.10.2021, 10:15

Mladá Boleslav "B"

1:1

(0 : 1)

11. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Halouska – Bejbl, Rulc, Jirásek, Moravčík, Pech (71.- Slabyhoud), Leitl, Mužík, Hönig, Zahustel, Smrž

Náhradníci: Lichtenberg – Majer, Tichý, Novotný, Slabyhoud, Komárek, Velička.

Sestava hosté:

Štefan – Ludvíček (88.- Bican), Kozojed, Matoušek, Mládek, Hudec, Křenek, Uhlíř, Varačka, Štefančin (83.- Březina) , Hodek (75.- Villaseca)

Náhradníci: Buchlák – Bican, Březina, Villaseca, Fojt, Ulman

  • Branky: 82. Jirásek (p.k.) - 42. Varačka (p. k.) ŽK: 0 - 0, ČK: 0 : 0, Rozhodčí: Nenadál – Braun, Fojtík
Přestože domácí tým z města automobilů získal před utkáním 11. kola ČFL, skupiny B o tři body méně než rezerva Dukly, byl před utkáním favoritem a to proto, že hrál na svém domácím hřišti a že v základní sestavě nastoupilo osm hráčů pod ligovou smlouvou a mužstvo bylo výrazně zkušenější než B-tým Dukly. Domácí s pěticí zkušených hráčů v základní sestavě ve věkovém rozmezí 23-30 let, byli v průměru o 3,5 roku zkušenější než tým mladíků z Julisky, jejichž věk se pohyboval mezi 19 a 20 lety a jen jeden z nich měl uzavřenou ligovou smlouvu - brankář J. Štefan.

.Domácí vstoupili do zápasu aktivněji, s presinkem rozehrávky Dukly a s taktikou centrovanými míči narušit kompaktnost obrany Dukly. Aktivními boleslavskými hráči v tomto smyslu byli zejména pravý záložník Moravčík a pravý obránce Zahustel a zleva pak levý obránce Leitl a levý záložník Pech a útočník Musil. Na druhé straně obrana Dukly ustála tyto snahy a útočnými výpady trojice forvardů P. Hodka, J. Štefančina a M. Varačky nedávala během první půle ani domácí obraně možnost polevit v pozornosti.

Hned ve 3. minutě z pravé spojky střela domácího Zahustela z 20 metrů skončila jen půl metru vedle branky Dukly.

V 6. minutě pak domácí útočník Mužík střílel z hranice velkého vápna, atakovaný stoperem J. Kozojedem, nad branku Dukly.

V 9. minutě získala domácí Mladá Boleslav rohový kop. Z levé strany jej zahrával domácí zkušený střední záložník Jirásek do prostoru značky pokutového kopu, ale nejlépe se zorientoval stoper Dukly, kapitán F. Matoušek, a míč ze shluku hráčů odkopl.

Po uplynutí čtvrthodinového náporu domácích se začali osmělovat i mladíci Dukly. Po střele agilního M. Varačky z otočky v 15. minutě zahrávala Dukla rohový kop z pravé strany J. Hudcem a jeho střílený centr po zemi na bližší tyči tečoval před dvojicí domácích obránců D. Ludvíček, míč ze 3 metrů však pozorný domácí brankář Halouska chytil.

Domácí se pak snažili ztéci obranu Dukly, ale ta se překvapit, ani vyšachovat kombinačně nedala, a tak výsledkem byly "jen" střelecké pokusy z prostoru za velkým vápnem. Např. ve 20. minutě střela levého záložníka Pecha z prostředka z 23 metrů, která proletěla jen půl metru nad brankou Dukly a křížná střela útočníka Mužíka z 26. min., kterou vyslal z pravé spojky ze 17 metrů, která ale také mířila podél branky Dukly vedle.

Dukla se snažila kombinačně i nákopy na útočnou trojici o ohrožení domácí branky, a tak výsledkem v této pasáži byla oboustranná útočná hra se snahou o vstřelení úvodní branky zápasu.

Hned v 31. min. si Dukla vypracovala svoji druhou gólovou šanci, když domácí obrana ztečovala střelu M. Varačky, odražený míč odcentroval z pravé strany D. Ludvíček, jehož přízemní centr na malé vápno našel dobře se zorientujícího se J. Štefačina, jehož mírná teč ze 4 metrů skončila bohužel pro Duklu podél branky domácích jen těsně vedle v autu.

Na to zareagovali domácí zvýšenou aktivitou a výsledkem byly tři gólové šance domácích. Ve 33. minutě ziskal na půli hřiště v souboji s útočníky Dukly míč domácí stoper Bejbl, následovala přihrávka na prostředek na sbíhajícího pravého záložníka Moravčíka, jehož přihrávka na pravou stranu útoku našla útočníka Mužíka, jehož křížná přízemní střela ze 13 metrů skončila podél branky Dukly 1,5 metru vedle.

Další příležitostí domácích byla situace ve 34. minutě, kdy se do dobré střelecké pozice dostal levý záložník Pech, který atakován stoperem Dukly J.Kozojedem, vystřelil z levé spojky z 12 metrů 2 metry vedle branky Dukly.

Do třetice pak zahrozili domácí v 38. min., kdy přihrával domácí pravý záložník Moravčík na malé vápno Dukly na útočníka Mužíka, který, ač byl tísněn dvěma obránci Dukly, stačil mezi nimi ze 4 metrů míč tečovat ve skluzu, naštěstí pro Duklu šel míč 1,5 metru vedle branky Dukly.

Když takto "urazili" domácí fotbalového Pána Boha, přišla šance Dukly. Ve 41. minutě po akci J. Hudec - D. Ludvíček - M. Varačka, se M. Varačka uvolňoval ve vápně domácích kličkou, ale obránce Mladé Boleslavi Leitl jej ve skluzu fauloval a tak rozhodčí Nenadál ukázal na značku pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný M. Varačka, "poslal" brankáře na opačnou stranu než umístil svoji gólovou střelu, 1:0 pro Duklu.

Domácí tým tento gól zaskočil a Dukla ještě ve 43. min. po akci J. Hodek - T. Mládek - T. Křenek zahrozila střelou T. Křenka z 23 metrů, která skončila jen 1/4 metru nad domácí brankou.

V prvním poločase, v němž domácí začali neefektivním mírným tlakem a Dukla kontrovala akcemi pro obranu domácích nebezpečnými, vedenými trojicí forwardů Dukly J. Hodkem, J. Štefačinem a M. Varačkou, si postupem času domácí vytvořili několik dobrých střeleckých příležitostí, které ale zakončovali nepřesně. Dukla v samém závěru první půle se dostala do vedení z pokutového kopu po faulu domácí obrany na M. Varačku.

O poločasové přestávce nikdo nestřídal.

Domácí tým do druhé půle přeskupil rozestavení a posílil svoji ofenzivu přesunem pravého obránce Zahustela do linie záložní řady, kde se prolínal na pravé straně s útokem. Snahou domácích bylo opět centrovanými míči narušit obrannou linii Dukly a z náběhů se dostávat do zakončení.

Výsledkem byl trvalý, sílící tlak domácích ve druhém poločase.

Hned ve 47. min. zahrávali domácí rohový kop z pravé strany Jiráskem na zadní tyč, kde hlavičkoval ze 7 metrů urostlý domácí střední záložník Smrž metr vedle branky Dukly.

V 52. minutě vytáhnul ze svého repertoáru parádní zákrok J. Štefan v brance Dukly, když zneškodnil gólovou střelu, prudkou umístěnou hlavičku domácího Zahustela ze 7 metrů po centrovaném míči z levé strany.

Tlak domácích pokračoval. V 62. min. střílel ze 16 metrů domácí levý záložník Pech, střela skončila 7 metrů vedle. V 63. min. pak dokonce zazvonila tyč duklácké branky, opět po přízemní střele Pecha z 10 metrů a v téže minutě střílel domácí střední záložník Jirásek z 23 metrů metr vedle branky Dukly.

Dukla se již k ohrožení domácí branky nedostávala a tak se hrálo téměř výhradně na polovině Dukly.

V 79. minutě po faulu záložníků Dukly na čerstvého záložníka domácích Slabyhouda zahrával domácí Jirásek trestný kop z pravé strany, téměř z hranice velkého vápna z 20 metrů. Nebezpečný míč směřující do pravého vinglu však obranná zeď a brankář J. Štefan stačili tečovat a vytěsnit na roh.

Z následného rohového kopu z pravé strany pak hlavičkoval v záklonu na zadní tyči nabíhající domácí stoper Rulc, který byl navíc tísněný bránícími hráči Dukly a tak míč skončil lehkým obloučkem nad brankou Dukly.

Domácí setrvávali v tlaku a po přihrávce do pokutového území Dukly na útočníka Mužíka a následném obranném zákroku rozhodčí Nenadál, který stál poblíž situace v pokutovém uzemí, odpískal faul Dukle a pokutový kop ve prospěch domácích.

Pokutový kop v 82. min. zahrával střední záložník Jirásek, jehož střelu sice brankář J. Štefan vystihl, ale na umístěnou střelu k tyči naplno nedosáhl, 1:1.

Dukla hned z následného rozehrání vyslala z pravé spojky ze 16 metrů prudkou přízemní střelu M. Varačkou, ale naneštěstí pro Duklu střela směřující na branku domácích strefila J. Štefančina v prostoru značky pokutového kopu a navíc v postavení mimo hru.

V poslední desetiminutovce, včetně dvou minutového nastavení, pak již Dukla cennou remízu uhájila a odvezla si z Mladé Boleslavi vybojovaný, cenný bod.

Utkání velmi dobře řídila trojice arbitrů v čele s rozhodčím M. Nenadálem, jemuž na lajnách pomáhali asistenti M. Braun a M. Fojtík.

Fotogalerii k utkání najdete ZDE

Hodnocení trenéra: