clanek-1

V desátém kole ČFL béčko Dukly prohrálo s rerezervou prvoligového Jablonce

03.10.2021, 10:15
SK Viktorie Jirny

FK Dukla Praha

0:3

(0:1)

10. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

FK Jablonec B

Sestava domácí:

Štefan - Ludvíček (K), Kozojed, Kovernikov, Březina (60. Štefančin) - Kott (46. Hudec), Jeřábek, Uhlíř - Hrubeš (76. Mládek), Hodek, Varačka (46. Villaseca)

Sestava hosté:

Vajner - Černák (90. Bim), Vošahlík, Břenek - Werani (90. Bartoš), Rozkovec (K), Munzar (76. Podzimek), Kinčl (46. Svrček), Štěpánek - Daníček, Diviš

  • Branky: 0 - Štěpánek (39. min.), Rozkovec (55. min. p.k.), Svrček (58. min.), ŽK: Hodek (3. min. ), Štefan (53. min.), Ludvíček (77. min.) - Kinčl (20. min.), Diviš (60. min. ) , ČK: 0, Rozhodčí: Hodek Jakub - Havránek Martin, Mičan Jan. Delegát: Baťa Tomáš.
  • Diváci: 112
B-tým Dukly přivítal v 10. kole ČFL, skupiny B na domácím hřišti v Jirnech tým FK Jablonec B, který po odehraných 10 kolech (včetně předehrávaného 15. kola) byl v tabulce na prvním místě se ziskem 17 bodů. Hosté v zápase potvrdili oprávněnost jejich umístění na špičce tabulky a pozici favorita v zápase. Dukla, která v předchozích šesti zápasech vždy bodovala, se nakonec musela sklonit před zkušenějším týmem ze severu. Nakonec úspěch slavila zkušenost hostí nad elánem mladíků Dukly, když zápas se rozhodl v rozpětí tří minut mezi 55. a 58. minutou.

Hosté přijeli v sestavě se třemi třicátníky - Divišem, Vošahlíkem a Daníčkem a trojicí pětadvacetiletých Munzarem, kapitánem Rozkovcem a Štěpánkem. Tento základ zkušených plejerů byl doplněn např. šestnáctiletým Weranim, osmnáctiletým Černákem a devatenáctiletým Břenkem, jimž jistil záda jedenadvacetiletý brankář Vajner.

Naproti tomu Dukla měla na hřišti nejstaršího dvaadvacetiletého Kotta a jedenadvacetiletého Kovernikova. Ostatní byli dvacetiletí a devatenáctiletí hráči.

Tato zkušenost se v průběhu utkání projevila zejména ve druhém poločase.

O první vzruch na hřišti se postaral J. Hodek, který po pasu za obrannou linii hostí se snažil špičkou kopačky prostrčit míč pod vyběhnuvším brankářem hostí na hranici pokutového území Jablonce, ale brankář Vajner byl u míče dříve, Hodek jej zasáhl a za tento zákrok obdržel již ve 3. minutě žlutou kartu.

Hosté zahrozili v 10. minutě ze svého prvního rohového kopu, který zahrával z levé strany Daníček a po závaru na malém vápně Dukly střelu Štěpánka odvrátila obrana Dukly z brankové čáry.

Dukla odpověděla ve 13. minutě, kdy J. Hrubeš poslal do uličky v levé spojce J. Uhlíře, ale hostující pohyblivý brankář Vajner byl rychlejší a teč J. Uhlíře stačil včasným vyběhnutím zlikvidovat.

Ve 14. minutě již hrozba Dukly byla vážnější. Po přihrávce J. Jeřábka do levé strany a následném centrovaném míči Březiny se dokázal na malém vápně prosadit přes dva bránící hráče Jablonce J. Hodek, ale naneštěstí pro Duklu míč z jeho kopačky ze 3 metrů skončil 3/4 metru vedle hostující branky.

V 18. min. opět hosté zahrávali rohový kop z levé strany, na bližším malém vápně míč odhlavičkoval M. Varačka.

Ve 20. min. se v obdobné situaci, jako ve 3. minutě, ocitl hostující dobíhající záložník Kinčl a brankář Dukly J. Štefan. Hostující hráč dostal za faul na brankáře Dukly na malém vápně žlutou kartu.

Ve 28. min. podnikla Dukla pěknou útočnou akci po kolmici Kovernikova na J. Hrubeše následovala přihrávka na M. Varačku, který našel ve volném prostoru v pravé spojce nabíhajícího D. Ludvíčka, kterému v pravé spojce 14 metrů před brankářem hostí míč odskočil a tak skončila i nadějná akce Dukly a náznak rodící se gólové šance.

V 31. min. podnikla Dukla opět pěknou akci, když T. Kott vybojoval míč po souboji s hostujícím Daníčkem, našel vlevo L. Březinu, který patičkou našel M. Varačku, ale jeho střela z 21 metrů skončila metr vedle branky hostí.

V 39. min. padla jediná branka prvního poločasu. To jablonečtí po nepřesně odvráceném rohovém kopu obranou Dukly zakombinovali na pravé straně mezi záložníkem Rozkovcem a pravým obráncem Černákem, jehož centr na malé vápno našel záložníka Štěpánka, který zblízka dorazil míč po nepřehledné situaci, 0:1.

Hosté po té ve 42. min. vystřelili z pravé spojky z 23 metrů záložníkem Munzarem, prudko přízemní střelu J. Štefan v brance Dukly kryl.

Nicméně Dukla se snažila o vyrovnání, ve 42. min. zahrávala rohový kop z levé strany po tom, co centr L. Březiny bránící záložníka Munzar srazil na roh. Rohový kop zahrávaný T. Kottem na bližší tyč odhlavičkoval hostující Diviš.

Největší šanci první půle si vypracovala Dukla v poslední minutě první půle. Po kombinaci T. Kott - M. Varačka si naběhl v pravé spojce D. Ludvíček, který sám proti hostujícímu brankáři zakončil vedle jablonecké branky.

Do druhé půle domácí trenér vystřídal dvojici hráčů T. Kotta nahradil v záloze J. Hudec a v útoku M. Varačku D. Villaseca. Hosté vystřídali "žlutého" Kinčla Svrčkem.

Jak první se ve druhé půli dostala do zakončení Dukla, přízemní střelu J. Uhlíře z levé spojky z 23 metrů k pravé tyči pozorný hostující brankář Vajner kryl.

Zápas se definitivně zlomil v rozmezí 55. 58. min.

Nejprve po nedorozumění A. Kovernikova a J. Štefana vypíchl přihrávku hostující atakující útočník, kterého ve snaze zachytit míč J. Štefan v pokutovém území Dukly podtrhl. Přesný rozhodčí Hodek odpískal pokutový kop pro hosty a brankář J. Štefan za tento zákrok obdržel žlutou kartu. Následný pokutový kop, nepříliš umístěný, proměnil hostující kapitán Rozkovec, 0:2.

Duklou tento gól otřásl, a po ztrátě míče v útoku hosté podnikli rychlý protiútok do otevřené obrany Dukly, když míč putoval z kopačky záložníka Rozkovce na Břenka, po jehož stříleném centru z pravé strany na malé vápno Dukly, se přes obránce Dukly prosadil hostující Svrček, 0:3.

Hosté po té přeskupili řady, do obrany stáhli ze zálohy zkušeného Diviše a ze zpevněné obrany vyráželi do rychlých protiútoků.

Dukla se proti zhuštěné obraně nedokázala prosazovat jako v první půli a tak za zmínku z poslední půlhodinky stojí jen žlutá karta hostujícího Diviše za faul na Villasecu v 60. min. ,

střela Villasecy v 70. min. z 25 metrů, která ale skončila 4 metry nad brankou hostí a v 72. min. technická střela J. Hrubeše z 23 metrů, kterou ale hostující brankář kryl a v 77. min. žlutá karta pro D. Ludvíčka za zakopnutí míče.

Hosté z Jablonce tak přerušili Dukle šestizápasovou bodovou šňůru a po zásluze si odvezli tři body.

Fotogalerii k utkání najdete ZDE