clanek-1

Rezerva DUKLY remizovala zaslouženě s Živanicemi

28.09.2021, 10:15
SK Viktorie Jirny

FK Dukla Praha

1:1

(1 : 1)

15. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

TJ Sokol Živanice

Sestava domácí:

Šťovíček - Ludvíček, Matoušek (K), Kovernikov, Březina (76. Varačka) - Hudec (76. Štefančin), Jeřábek (44. Křenek), Uhlíř - Hrubeš, Hodek, Kim (58. Villaseca),

Sestava hosté:

Frydrych - Buriánek, Spěvák, Václavek, Pánek F. - Kopecký (69. Pánek D.), Staněk, Langr (K), Nikodem (87. Štěpánek) - Petrus (76. Knespl), Zavřel (69. Kakrda)

  • Branky: Kovernikov (14. min.) - Petrus (18. min.) ŽK: Kovernikov (67. min.) - Langr (64. min.) , ČK: 0, Rozhodčí: Eibl Lukáš - Havlík Martin, Vrchota Jaroslav Delegát: Bláha Vladimír.
  • Diváci: 90
B-tým Dukly přivítal v předehrávaném 15. kole ČFL, skupiny B na domácím hřišti v Jirnech tým TJ Sokol Živanice, který po odehraných 9 kolech byl v tabulce na druhém místě se ziskem 16 bodů. Hosté v zápase potvrdili oprávněnost jejich umístění na špičce tabulky a pozici mírného favorita v zápase. Dukla, povzbuzena vítězstvím v předchozím zápase na hřišti Bohemians 1905 "B", chtěla ukázat svoji dobrou formu a tak v rušném zápase bylo k vidění několik dobrých akcí na obou stranách. Nakonec zápas skončil spravedlivou remízou 1:1.

Do zápasu vstoupila aktivněji Dukla , když již v první minutě střílel z 30 metrů Jeřábek, ale jeho střela mířila 8 metrů vedle hostující branky. První vážnější situaci museli řešit hosté ve 3. minutě, když po faulu stopera Spěváka na J. Hodka zahrávala Dukla trestný kop z levé spojky z 19 metrů J. Hodkem. Ostrou střelu mířící k levé tyči hostujícího brankáře Frydrycha však tečoval krajní hráč ve zdi, hostující Kopecký, a míč tak jen olízl levou tyč branky hostí a Dukla zahrávala rohový kop, který však skončil za brankovou čarou v autu. Hosté odpověděli též rohovým kopem v 10. minutě, ale centrovaný míč Kopeckým z pravé strany si pohlídal na bližším malém vápně J. Hudec a centr odhlavičkoval.

To další rohový kop Dukly ve 14. minutě již Dukla sehrála na výbornou. Po kombinaci Dukly na pravé straně a centrovaném míči odehrál přihrávku z kopačky Kima na roh hostující stoper Václavek. Rohový kop z pravé strany zahrával J. Hrubeš, přízemní míč proletěl malým vápnem a nikým nehlídaný A. Kovernikov ze 4 metrů do odkryté branky dostal Duklu do zaslouženého vedení, 1:0.

Hosté zvýšili pohyb a jejich odpovědí byla vyrovnávací branka v 18. minutě, po kombinaci levý stoper Václavek - střední záložník Langr a levý obránce F. Pánek, a po pěkném zatažení míče po levé straně levým obráncem F. Pánkem, kdy následovala přízemní přihrávka, která našla v pravé spojce nabíhajícího útočníka Petruse, ten si připravil míč a jeho ostrá křížná rána z pravé spojky z 16 metrů k levé tyči skončila v brance Dukly, 1:1.

I když tímto výsledkem také utkání skončilo, mohlo by se konstatovat, že se už asi nic nedělo, ale opak byl pravdou.

Obě mužstva se snažila strhnout vedení na svoji stranu, byly k vidění pěkné fotbalové akce, ale bez gólového vyjádření.

Za zmínku tak stojí pěkná akce Dukly z 19. minuty, kdy po kombinaci B. Kim - L. Březina - D. Ludvíček, zakončoval D. Ludvíček z velkého vápna nad branku hostí.

Dále pak gólová šance Kima z 21. min., kdy po kolmici od L. Březiny šel B. Kim sám na brankáře hostí Frydrycha z levé strany, ten mu ale včas zmenšil střelecký úhel a tak střelu B. Kima ze 7 metrů stačil vyrazit.

Do další slibné příležitosti se dostal opět s chutí hrající B. Kim ve 30. minutě, když si pas z pravé strany od J. Hrubeše zpracoval v levé spojce na prsa, ale hostující pravý obránce Buriánek mu v poslední chvíli stačil míč ukopnout.

Ve 33. min. střílel J. Hrubeš polovysokou střelu z 24 metrů z prostředka, ale hostující brankář Frydrych byl pozorný a střelu kryl.

Hosté vyslali svoji vizitku v 37. min., když po centru z pravé strany od pravého obránce Buriánka hlavičku/oblouček z 8 metrů útočníka Petruse, který byl tísněn obránci Dukly J. Šťovíček u pravé tyče branky Dukly v klidu chytil.

Ve 44. min. byl nucen trenér Dukly, A. Majer, vystřídat soupeřem naraženého J. Jeřábka. Místo zraněného hráče nastoupil T. Křenek.

V nastaveném čase první půle pak ještě hosté zahrávali pravým záložníkem Kopeckým rohový kop, ale z bližšího malého vápna odhlavičkoval připravený J. Uhlíř.

První půle se tak odehrávala za mírné převahy Dukly, kterou ale konsolidovaná hostující obrana nedovolila vyjádřit gólově.

Do druhé půle žádný z trenérů nestřídal.

Ve druhé půli se jako první pokusili o střelu domácí dukláci v 50. min., ale střela J. Hodka z 9 metrů, který byl atakován levým záložníkem Kopeckým, skočila nad hostující brankou. Hosté zhustili prostor v obranné linii ve středu a Dukla měla ztížený prostor pro kombinaci středem.

V 53. min. Dukla zahrávala rohový kop z pravé strany J. Hudcem, ale centrovaný míč od bližší tyče odvrátila hostující obrana do bezpečí.

V 64. min. obdržel hostující kapitán Langr žlutou kartu za nešetrný šlapák ve skluzu na půli hřiště na J. Hudce, který znamenal pro hosty stálé nebezpečí svojí kreativní kombinační hrou i odebíráním míčů v soubojích.

V 67. min. obdržel také A. Kovernikov žlutou kartu za faul (podkopnutí) hostujícího útočníka Petruse v souboji o míč také v hloubi pole.

V 69. min. hosté sáhli ke dvojímu střídání v záloze a v útoku.

V 71. min. nebezpečně vystřelil J. Hrubeš z 23 metrů z prostředka skrz skrumáž hráčů, prudká přízemní rána směřující k levé tyči však našla hostujícího brankáře Frydrycha připraveného a ten tuto střelu chytil.

Hosté pak dvakrát zahrozili ze standardních situací/ trestných kopů, nejprve v 79. min. z pravé spojky z 25 metrů střílel čerstvý záložník Kakrda 2 metry nad branku J. Šťovíčka a pak v 82. min. z téhož místa, ale centrovaný mič Kakrdy do levé spojky do vápna Dukly odvrátil hlavou T. Křenek.

V 86. min. pak Dukla po kombinaci F. Matoušek - J. Štefančin zakončoval J. Hrubeš z 22 metrů přízemní ránou k levé tyči. "Jedovku" však brankář hostí chytil.

V nastaveném čase dvou minut pak hosté sice vstřelili branku po trestném kopu z půle hřiště a nákopu do pokutového území Dukly, ale ta nemohla být uznána pro postavení střelce branky na malém vápně v offsidu.

Zápas tak skončil nerozhodným výsledkem, s nímž museli být spokojeni všichni aktéři utkání: domácí, hosté i diváci.

Velmi dobře rozhodovala trojice arbitrů, v čele s rozhodčím L. Eiblem a asistenty M. Havlíkem a J. Vrchotou.

Příští zápas sehraje B-tým Dukly Praha opět na domácím hřišti v Jirnech v neděli 3. října od 10:15 s dalším týmem ze špičky tabulky, s FK Jablonec "B". 

Utkání bylo opět orámováno doprovodnými akcemi (divácká soutěž ve střelbě pokutových kopů, autogramiáda G. Bittengela, prodej suvenýrů z Fanshopu a dobrovolná sbírka na podporu a rozvoj mládežnické akademie DUKLY) - viz článek ZDE a dále  fotogalerie.

Fotogalerii k utkání najdete ZDE

Hodnocení trenéra: