clanek-1

Parádní finiš. Rezerva prohrávala s Bohemkou 0:2, v závěru skóre otočila

25.09.2021, 10:15

FK Bohemians 1905 B

2:3

(1:0)

9. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Kořének – Farkaš, Vala P., Kadlec – Vala D., Jindřišek (69. Dostál), Stupka (65. Jirsa), Mareš – Musil (65. Havránek), Zeman (65. Osmančík), Ugwu,

Sestava hosté:

Štefan – Ludvíček, Matoušek, Konan, Březina (75. Křenek) – Hudec (75. Štefančin), Jeřábek, Uhlíř – Hrubeš, Hodek (88. Kozojed), Varačka (64. Villaseca),

  • Branky: 17. (pen.) a 64. Zeman – 71. a 87. Hodek, 84. Štefančin, ŽK: Havranek – Konan, Uhlíř, Ludvíček.
B-tým Dukly dokázal popáté v řadě bodovat. Proti rezervě Bohemians 1905 jsme přitom ještě dvacet minut před koncem prohrávali 0:2, po fantastickém závěru jsme ale třemi góly dokázali skóre otočit a zvítězili.

Jako první se na dostřel branky soupeře dostali domácí "klokani", kdy zahrávali ve 3. minutě rohový kop, ale centrovaný míč z malého vápna odhlavičkoval F. Matoušek.

Pak začala Dukla aktivněji a v 7. minutě střílel L. Březina z levé spojky z 22 metrů metr nad domácí branky. První gólovou akci si vypracovala Dukla v 10. min., kdy po vysunutí J. Jeřábkem z pravé strany odcentroval D. Ludvíček a když všichni viděli v zakončení nabíhajícího J. Hodka, stačil v posledním zlomku vteřiny domácí kapitán Farkaš vypíchnout míč na roh.

Domácí využívali k útokům zejména vlevo útočníka Zemana a v centru Ugwu. Bylo tomu tak i v 16. minutě, když po přihrávce Jindřiška si vyměnili míče v útoku Ugwu se Zemanem, po jehož zpětné narážečce se uvolnil Ugwu ve vápně Dukly kličkou a jehož střelu se snažil zblokovat ve skluzu stoper Dukly A. Konan. Střela zasáhla ruku v pádu bránícího Konana, který dostal za neúmyslné hraní rukou žlutou kartu a domácí kopali penaltu, kterou proměnil útočník Zeman po pravé ruce brankáře J. Štefana, 1:0 pro Bohemians.

Ve 23. min. dostal J. Uhlíř žlutou kartu za faul na protihráče v souboji o míč v poli. Ve 25. min. si Bohemians vytvořili nebezpečnou akci po tom, co střelecký pokus útočníka Zemana zblokoval J. Uhlíř a k odraženému míči se v dobré pozici dostal útočník Ugwu, jehož střelu z 10 metrů stačil v poslední chvíli zblokovat F. Matoušek na roh. Z následného rohového kopu domácí nic nevytěžili.

Ve 27. min. zahrozila Dukla. když po dobré kombinaci po pravé straně mezi J. Uhlířem a J. Hrubešem následoval ostrý přízemní centr, ale domácí obrana opět v poslední chvíli před nabíhajícím J. Hodkem odkopli stoperem Kadlecem do autu.

Ve 28. min. do třetice se již Dukle podařilo ohrozit domácí branku po kombinaci L. Březina – J. Uhlíř – J. Jeřábek – J. Hrubeš, kdy se dostal k zakončení v levé spojce 7 m od domácí branky J. Uhlíř, ale jeho lehkou střelu z voleje domácí brankář Kořének vystihl a míč kryl.

V 36. min. zahrozili domácí rychlým protiútokem útočníkem Zemanem, který z oblouku velkého vápna zakončil nebezpečnou přízemní střelou jen půl metru vedle branky Dukly.

Dukla odpověděla ve 40. min. nepříjemnou skákavou střelou J. Hodka z pravé spojky z 20 m, brankářovi Kořénkovi míč vypadl "z koše", ale nadvakrát se mu jej pak podařilo "zkrotit".

Domácí kontrovali po kombinaci Jindřišek – Musil – Zeman střelou útočníka Zemana z levé spojky z 20 m. Pozorný J. Štefan v brance Dukly jeho "štiplavou" polovysokou střelu chytil.

Za zmínku z konce prvního poločasu stojí ještě nepřesná střela domácího útočníka Zemana z 23 metrů, která skončila 12 metrů vedle branky Dukly a šance Dukly v nastaveném čase první půle, kdy po trestném kopu zahrávaném J. Hrubešem míč proletěl malým vápnem "klokanů", ale ani M. Varačka ani A. Konan v náběhu na zadní tyči míč ze 4 metrů nezasáhli přesně a ten skončil 3/4 m vedle domácí branky.

Do druhé půle vstoupila Dukla s odhodláním zvrátit nepříznivý stav. Ve 49. min. po trestném kopu z pravé strany velkého vápna zahrávaném J. Hrubešem zakončoval pohotově z hranice velkého vápna F. Matoušek, ale domácí obránce vyhlavičkoval střelu na roh. Po následném rohovém kopu v 50. min. zakončoval střelou z 20 m J. Hrubeš metr vedle.

V 52. min. po pěkné akci po ose F. Matoušek – J. Hrubeš – J. Hodek zakončoval M. Varačka z levé spojky ze 16 metrů křížnou střelou, která naneštěstí pro Duklu skončila na spojnici pravé tyče a břevna!

Když pak ani J. Hrubeš v 57. min. nebyl se svojí střelou z 20 m úspěšný a mířil vysokko nad domácí branku, udeřili jako blesk z čistého nebe domácí, kteří v 64. min. do otevřené obrany Dukly zaútočili přes útočníka Ugwu a po následném náběhu Zemana z pravé strany zvýšili křížnou přízemní střelou z pravé strany Zemanem z pravé spojky ze 12 metrů na 2:0 pro domácí.

Domácí po té vystřídali trojici hráčů najednou, Dukla také sáhla ke střídání a oživila útočnou vozbu D. Villasecou. V 66. min. po zaváhání v rozehrávce v obraně Dukly získal míč domácí čerstvý levý obránce Jirsa, který poslal za linii obrany Dukly do úniku dalšího čerstvého hráče Bohemky Havránka, který ale v samostatném nájezdu na vyběhnuvšího brankáře J. Štefana se neprosadil a duklácký brankář jej vychytal.

Domácí pak ještě vystřídali na postu defenzivního záložníka J. Jindřiška Dostálem. Herní převaha Dukly pokračovala a stupňovala se a její snaha byla zaslouženě korunována gólem.

V 71. min. se Dukla kombinací dostala přes atakování rozehrávky trojicí domácích útočníků a přes J. Jeřábka, J. Hrubeše a D. Villasecu poslali kolmicí do levé spojky do samostatného úniku J. Hodka, který se kličkou uvolnil přes vyběhnuvšího brankáře Kořénka a snížil na 1:2 z pohledu Dukly.

Poté Dukla provedla dvojí střídání s cílem pokračovat v tlaku. Domácí sice opět hrozili z rychlých protiútoků, obrana Dukly však pracovala spolehlivě a tak výsledkem snahy domácích v následujících pěti minutách byl jen jeden rohový kop, kteý obrana Dukly vyřešila, a střela levého obránce Jirsy ze 30 metrů, která skončila 10 metrů vedle.

Pak se opět "rozjeli" dukláci. Obrana Dukly pracovala přesně i s T. Křenkem, který nahradil L. Březinu a záloha rozjížděla, ve spolupráci s útokem, kde byli čerství D. Villaseca a J. Štefančin, pěkné akce.

Výsledkem byl pokračující tlak Dukly a v 84. min. vyrovnávací branka po akci F. Matoušek – J. Uhlíř – A. Konan – D. Villaseca – J. Hodek – J. Hrubeš, po jehož stříleném centru zakončoval z malého vápna čerstvý J. Štefančin, který ve svém prvním mistrovském zápase vstřelil svůj premiérový a důležitý vyrovnávací gól, 2:2.

Dukla, povzbuzena vyrovnávacím gólem, pokračovala v tlaku, ve snaze dokonat obrat v utkání. I když v 85. min. po narážečce s D. Villasecou střílel J. Hrubeš z levé spojky ze 13 metrů těsně nad, neustávala v tlaku a o minutu později, v 86. min. se hráči Dukly radovali potřetí.

Domácí se ještě mezitím pokusili "silou" prolomit obranu Dukly, když pro míč za obranu Dukly si šel dobře brankář J. Štefan, který přečetl výborně situaci a domácí Havránek jej nešetrně nakopl, za což dostal žlutou kartu.

V 86. min. D. Villaseca zastavil v poli domácího pravého útočníka/záložníka Havránka, přihrál J. Uhlířovi, který poslal křížný míč dopředu na J. Hodka, jenž překvapil nejen příznivce Dukly, ale hlavně domácího brankáře Kořénka, když krásnou křížnou střelou z voleje z levé spojky ze 13 metrů se trefil k protilehlé tyči, skoro "do vinglu", 3:2 pro Duklu.

Dukla pak držela domácí na distanc od své branky. V první minutě tříminutového nastavení pak obdržel D. Ludvíček žlutou kartu za faul v poli.

Dukla je tak po devátém kole na pěkném sedmém místě ve vyrovnané tabulce ČFL, sk. B, se ziskem 14 bodů, dva body za prvními Brozany a šestibodovým rozdílem před soupeřem z Bohemians 1905, kteří zaujímají 14. místo v tabulce.

Dobře rozhodovala trojice rozhodčích, v čele s hlavním T. Korandou, jemuž sekundovali na lajnách L. Eibl a P. Tupý.

Úvodní foto: Martina Egersdorf

Hodnocení trenéra:

Trenér Aleš Majer měl po utkání samozřejmě z výkonu svých svěřenců zvláště ve druhém poločase radost:

"Tak dneska to bylo hektické, v prvním poločase jsme pro branku soupeře nebyli nebezpeční, ne, že by to v poli bylo tak špatné, ale byli jsme málo nebezpeční. Když jsme ve druhém poločase dostali druhý gól na nula dva, zlepšili kluci výkon, pokračovali v tlaku a díky tomu, že jsme začali být nebezpeční ve vápně soupeře, tak jsme zápas zvládli vítězně. Samozřejmě ta otočka vždycky těší ještě dvojnásob oproti "normálnímu" vítězství."

Fotogalerii k zápasu nejdete ZDE