clanek-1

Náš B-tým remizoval s rezervou Liberce

19.09.2021, 10:15
SK Viktorie Jirny

FK Dukla Praha

0:0

(0:0)

8. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

FC Slovan Liberec B

Sestava domácí:

Šťovíček – Kovernikov, Ludvíček, Uhlíř, Jeřábek (84. Villaseca), Matoušek (C), Hrubeš, Kozma (63. Hodek), Varačka (84. Křenek), Kim (56. Hudec), Březina

Náhradníci: Štefan – Kozojed, Hodek, Villaseca, Štefančin, Křenek, Hudec

Sestava hosté:

Vliegen – Černický (C), Lehoczki, Bína, Šulc, Yuzvak, Kazda, Michal (90+1. Winkler), Novotný (77. Polyák), Gembický (85. Vyčítal), Kranthove

Náhradníci: Pešl – Daněk, Horňáček, Polyák, Winkler, Vyčítal, Málek

  • Branky: 0 52. - pokutový kop neproměnil Hrubeš (D) ŽK: 14. Kim (DKB), 35. Kozma (DKB), 84. Jeřábek (DKB) – 45. Novotný (LBB), 51. Kazda (LBB) 69. Kazda (LBB) , ČK: 69. Kazda (LBB) , Rozhodčí: Vít – Erlebach, Vitvar .
  • Diváci: 110
B-tým Dukly přivítal v 8. kole ČFL, skupiny B na domácím hřišti v Jirnech B-tým FC Slovanu Liberec. Během zápasu se potvrdilo dosavadní celkové skóre hostí v tabulce 6:9, což značilo společně se Zbuzany nejmenší počet vstřelených gólů, ale také druhý nejmenší počet inkasovaných gólů ze všech týmů skupiny B. Dukla, povzbuzena bodovým ziskem ze hřiště Velvar, postupně získávala půdu pod nohama, ale ani Liberec svojí hrou nenaznačoval, že by se smířil s dosavadním umístěním v tabulce. Byl vidět oboustranně útočný fotbal, v němž hrály prim obrany obou týmů. Výsledkem byla bezbranková remíza, ale fanoušci obou táborů se nenudili, protože oba týmy se až do konce utkání snažily zvrátit vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Jako první zahrozili hosté již v první minutě z trestného kopu z levé spojky z 26 metrů, ale střelu hostujícího útočníka Kazdy Šťovíček v brance Dukly jistě kryl. Dukla odpověděla jedovanou přízemní střelou Kozmy z 23 metrů, která před hostujícím brankářem Vliegenem skočila, ale ten ji stačil ještě vytěsnit na rohový kop.

Do první gólové šance v zápase se dostali hosté, po tom, co D. Ludvíček chtěl rozehrát přes brankáře Šťovíčka, ale přehlédl za obranou Dukly "lelkujícího" útočníka Novotného, který postupoval z 25 m sám na brankáře J. Šťovíčka, Ten mu zmenšil střelecký úhel na hranici pokutového území a jeho střelecký pokus vystihl a střelu vyrazil.

Ve 14. min. obdržel domácí Kim žlutou kartu za nedodržení vzdálenosti při trestném kopu hostí v poli.

Dukla si svoji první gólovou příležitost vypracovala v 16. min. po kombinaci Jeřábek - Hrubeš, když z levé spojky ze 14 metrů zakončoval nabíhající Kim, ale míč nezasáhl přesně a tak střela skončila 1,5 metru vedle branky hostí.

Hosté odpověděli nebezpečnou akcí v 17. min., když po centru z pravé strany šel do zakončení ve skluzu na malém vápně hostující levý záložník Yuzvak, ale na míč nedosáhl a ten tak skončil v autu.

Pak už mladíci Dukly se začali více a více osmělovat, výsledkem byla nadějná příležitost ve 22. min. J. Uhlíře, do které ho "vyslal" kolmicí J. Hrubeš, ale J. Uhlíř ze 6 metrů sám před brankářem Vliegenem přestřelil libereckou branku.

Na druhé straně hosté zahrávali dva rohové kopy, na které si nabíhali urostlí stopeři Černický a Kranthove, ale obrana Dukly pracovala bezchybně.

Hosté se pak přeci jenom dostali do šance ve 26. min. stoperem Černickým, který po centrovaném míči z levé strany zakončoval hlavičkou ze 7 m "koníčkem", ale J. Šťovíček v brance Dukly byl připraven a nepříliš prudký míč chytil.

V 35. min. dostal D. Kozma žlutou kartu za faul v poli.

Další gólovou příležitost Dukly v 38. min. pak neproměnil D. Kozma, který po kombinaci mezi M. Varačkou a J. Hrubešem si naskočil na centr z pravé strany, ale jeho hlavička ze 7 metrů postrádala razanci, a tak ji hostující brankář chytil.

Ve 40. min. nebezpečně z trestného kopu z pravé spojky z 25 metrů vystřelil J. Hrubeš, ale hostujícího brankáře nepřekvapil.

V samém závěru první půle obdržel hostující útočník Novotný za nesportovní chování ("řeči") žlutou kartu.

Do druhé půle žádný trenér nestřídal.

Jako první vystřelili hosté hned ve 46. min., ale ostrá rána středního záložníka Michala z 23 metrů našla J. Šťovíčka v brance Dukly připraveného a střelu chytil "do koše".

Odpovědí pak byla střela M. Varačky ve 47. minutě z 23 metrů, která ale skončila metr a půl nad brankou hostí.

V 51. min. obdržel hostující útočník Kazda žlutou kartu za hrubý faul zezadu na F. Matouška v poli.

V 52. min. Dukla dobře zakombinovala a hostující stoper Černický "zatáhl za záchrannou brzdu" v pokutovém území Liberce, fauloval uvolňujícího se J. Jeřábka a rozhodčí Vít správně nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil J. Hrubeš, ale jeho nepříliš povedený pokus o technickou střelu hostující brankář Vliegen vystihl a míč kryl.

Dukla tak promarnila svoji největší příležitost v zápase ke skórování.

Do další brankové příležitosti se dostal v 55. min. D. Kozma, po pěkné "uličce" od J. Uhlíře, ale Kozmovu střelu z levé spojky z 12 metrů hostující brankář kryl.

V 57. min. po pěkné akci Dukly se urodila další branková příležitost, to, když z pravé strany poslal křížný centr D. Ludvíček, který z jedné vrátil zleva na malé vápno D. Kozma a čerstvý hráč na hřišti J. Hudec hlavičkou ze 6 metrů zakončil jen půl metru vedle branky bezmocného brankáře Liberce.

V 69. min. obdržel druhou žlutou kartu hostující útočník Kazda, když nevybíravě "dojel" bránícího Kovernikova a po zásluze šel nedobrovolně dříve do sprch než ostatní.

Dukla se pak snažila "přesilovku" využít, zatlačila hosty před jejich branku, ale ti zhustili prostor před svým pokutovým územím a pro Duklu pak bylo obtížené se přes obranný val dostat do efektivního zakončení.

Přesto Dukla v 73. min. nebezpečně vystřelila Kovernikovem z druhé vlny z levé spojky, ale jeho prudkou polovysokou střelu stačil ještě hostujcí Lehoczki v poslední chvíli ztečovat na roh.

V 74. min. po centrovaném míči z pravé strany zakončoval M. Varačka z 8 m patičkou, brankář hostí lehkou střelu kryl.

V 82. min. po nepřesném odkopu hostí od branky, se k míči dostal J. Jeřábek, který z voleje pohotově vystřelil ze 6 metrů nad hostující branku.

V 84. min. obdržel J. Jeřábek žlutou kartu za faul v poli na protihráče v souboji o míč.

V závěrečném tříminutovém nastavení byl po srážce s protihráčem ošetřován kapitán F. Matoušek a hosté ještě "takticky" střídali a po rohovém kopu v poslední minutě nastavení zahrozili ještě hlavičkou čerstvě vystřídaného Winklera, který zamířil ze šesti metrů vedle branky Dukly.

Velmi dobře rozhodovala trojice rozhodčích, v čele s hlavním P. Vítem a asistenty J. Erlebachem a a M. Vitvarem.

Příští zápas sehraje B-tým Dukly Praha na hřišti v Uhříněvsi v sobotu 25. září od 10:15 s Bohemians Praha 1905 "B". 

K utkání byl připraven pro diváky ve spolupráci s DUKLA klubem doprovodný program - střelba pokutových kopů (viz fotogalerie). Výtěžek z této divácké soutěže byl věnován na sociální program mládeže DUKLY a podporu a rozvoj mládežnické kopané FK DUKLA Praha, spolek. 

Video hodnocení trenéra

Fotogalerii k utkání najdete ZDE