clanek-1

Vysoká výhra naší rezervy. Ústí nad Orlicí jsme nasázeli šest gólů

05.09.2021, 10:15

FK Dukla Praha

6:0

(2:0)

6. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

Jiskra Ústí nad Orlicí

Sestava domácí:

Gothard – Ludvíček, Matoušek, Kovernikov, Mládek (77. Bican) – Hudec , Uhlíř (71. Křenek), Jeřábek (87. Kozojed) – Hrubeš, Hodek (77. Jakab), Varačka.

Sestava hosté:

Šmíd – Ptáček (55. Skalický), Chleboun, Koukola, Langer (65. Galus) – Špatenka (55. Falta), Vymětalík – Mayer (55. Hynek), Souček, Novotný (55. Vošlajer) – Tichý.

  • Branky: 34. a 76. Hodek, 35. Hrubeš, 57. Varačka, 68. Uhlíř, 72. Galus (vlastní). ŽK: Uhlíř, Matoušek – Špatenka, Langer.
Druhá výhra v řadě. Rezerva Dukly si v 6. kole ČFL poradila doma s Ústím nad Orlicí jasně 6:0, po poločase 2:0. V utkání jsme byli velice produktivní a s Lukášem Gothardem v bráně navíc udrželi i čisté konto.

Do zápasu aktivněji vstoupili hosté, kteří již v první minutě zahrávali rohový kop a po opakovaném centrovaném míči nebezpečně hlavičkoval z pravé spojky ze 13 metrů vysoký stoper Chleboun, který, tísněn F. Matouškem, zamířil vedle branky Dukly. V 10. minutě po rohovém kopu hostí z pravé strany zahrávaném stř. záložníkem Vymětalíkem se k míči dostal nabíhající útočník Tichý, ale po jeho přihrávce na malé vápno byl záložník Ústí nad Orlicí, zakončující do branky Dukly, v ofsajdu. 

Poté se Dukla osmělovala do rozevřené obrany hostí, zejména po levé straně Mládkem, ale ani jeho centrovaný míč na malé vápno po zemi, ani centr vzduchem v 17. a 19. minutě nenašel v malém vápně hostí toho "správného" adresáta.

První čtvrtina zápasu tak nabídla mírný tlak hostí, který narušovala Dukla ojedinělými výpady, ale ani hostům ani Dukle kýžený gól úvodní část zápasu nepřinesla.

Rušnější část zápasu pak nastala ve druhé čtvrtině zápasu. Nejprve ve 24. min. si vypracovali hosté gólovou šanci, když centrovaný míč na malé vápno hlavičkoval útočník Tichý z 5 metrů v náběhu nad branku Dukly. Pak ve 28. minutě obdržel hostující střední záložník Špatenka žlutou kartu za faul v poli na Hudce a ve 29. minutě po centru zleva od agilního T. Mládka v gólové šanci netrefil míč na malém vápně dobře si nabíhající J. Hrubeš.

O šest minut později, v 34. minutě se již "urodilo", to když poslal křížný pas F. Matoušek do levé spojky na nabíhajícího J. Hrubeše, který mezi stopery našel nabíhajícího J. Hodka a ten se ze 7 metrů nemýlil, 1:0.

Hned v 35. minutě vybojoval na pravé straně míč D. Ludvíček, který našel M. Varačku, po jehož křížném centrovaném míči na malé vápno se prosadil J. Hrubeš z 5 metrů, 2:0.

V 39. minutě prověřil pozornost hostujícího brankáře N. Šmída z trestného kopu z 30 m J. Hrubeš, hostující brankář se nedal překvapit a přízemní střelu k pravé tyči chytil. Střelecký pokus J. Hrubeše z 23 m skončil 4 m vedle, stejně se vedlo hostujícímu pravému záložníkovi Mayerovi, který tísněný T. Mládkem zakončoval ze 7 m vedle branky Dukly.

V poslední minutě první půle obdržel žlutou kartu záložník Dukly J. Uhlíř za faul na hostujícího pravého záložníka Mayera na půli hřiště.

Do druhé půle ani jedno z mužstev nestřídalo.

Jako první zahrozila Dukla, hned ve 46. minutě, to na přízemní centrovaný míč z pravé strany od D. Ludvíčka ve skluzu jen těsně nedosáhl J. Hrubeš. V 48. minutě potvrdil své kvality v brance Dukly L. Gothard, který kryl ostrou ránu metr nad zemí z 22 metrů, kterou "vypustil" střední záložník, kapitán hostí Souček. Když pak hostující střední záložník Vymětalík vystřelil z 24 metrů nepřesnou střelu 7 metrů vedle, sáhnul hostující trenér ke střídání čtveřice hráčů najednou v 55. minutě. Ani čerstvá krev v hostujícím mužstvu nepřivedla zvrat. Naopak po souboji s Varačkou a po tom, co hostující obránce zahrál rukou v 57. min. v pokutovém území, zvýšila Dukla Varačkou z pokutového kopu na 3:0.

V 60. min. obdržel hostující levý obránce Langer žlutou kartu za nesportovní chování, protesty proti rozhodnutí rozhodčího. V 61. min. ze "zažlutilo" i u Dukly, ŽK obdržel F. Matoušek za faul ve výskoku v poli na hostujícího kapitána Součka.

Od 65. min. hostující trenér sáhnul ke změně v rozestavení, Levého obránce Langera vystřídal útočníkem č. 9 Galusem, obrana přešla na tříobráncový systém, pětičlenná záloha a dvojice útočníků Tichý a Galus pak tvořili útočnou vozbu.

Dukla však pokračovala v útočném pojetí i za stavu 3:0 a v 68. min. po polocentru-polostřele zprava od M. Varačky zvýšila ze 4 metrů J. Uhlířem, který "uzavíral" prostor na zadní tyči, 4:0.

Dukla pokračovala pak v demolici hostující obrany v 72. min., kdy z pravé strany poslal do malého vápna střílený přízemní centr J. Hrubeš a těsně před nabíhajícím Varačkou ze vzdálenosti 3 metrů tečoval míč bránící hostující Galus, vlastní gól 5:0.

Gólovou tečku za dvacetiminutovkou Dukly pak přidal v 76. min. J. Hodek v náběhu z malého vápna po stříleném centru z levé strany od čerstvého T. Křenka, 6:0.

Hosté se pak dostali do gólové šance v 85. min. po krátké malé domů od A, Kovernikova, kterou vystihl hostující Falta, který postupoval sám na brankáře L. Gotharda, který proti němu vyběhl a pádem pod nohy mu míč na hranici pokutového území sebral.

V závěru utkání pak ještě J. Jeřábka vystřídal J. Kozojed.

Utkání přesně odřídil rozhodčí P. Rejžek, jemuž stejným způsobem asistovali na lajnách J. Matyš a N. Šafránková.

Příští zápas sehraje rezerva Dukly venku, ve Velvarech, v soboru 11. září 2021 od 16:00 hod.

Fotogalerii k utkání najdete ZDE

Foto: Martina Egersdorf

Hodnocení trenéra:

Aleš Majer (Dukla Praha): "Zápas skončil 6:0, ale pro hosty je to poměrně krutá porážka, protože zápas takovému rozdílu neodpovídal. V poli jsme sice byli lepší, ale hosté zejména v první půlhodině byli docela nebezpeční, hlavně po standardních situacích. My, když jsme po rychlém protiútoku dali dva "slepené" góly , tak už jsme se dostali poměrně výrazně "na koně" a dobře jsme kombinovali a začali si vytvářet více střeleckých příležitostí, což rozhodně v té první půlhodině nebylo. A to, že utkání skončilo 6:0? Nám pak už tam ve druhé půli napadaly góly, které byly možná i trochu šťastné. Takže z tohoto pohledu je to pro hosty trošku přísný výsledek. Na druhou stranu, byli jsme lepší a to vítězství je zasloužené. Jsem rád, že jsme nastříleli trošku víc gólů a trošičku jsme si vylepšili skóre."