clanek-1

Rezerva podlehla Hradci Králové, inkasovala těsně před koncem

22.08.2021, 10:15

FK Dukla Praha

0:1

(0:0)

4. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

FC Hradec Králové B

Sestava domácí:

Šťovíček – Ludvíček (78. Kozojed), Matoušek, Kovernikov, Březina (86. Mládek) – Hudec (86. Kočí), Jeřábek, Kott (60. Uhlíř) – Hrubeš, Varačka, Villaseca (60. Hodek).

Sestava hosté:

Vízek – Čech, Leibl, Kadrmas – Záviška, Soukeník, Vobejda, Novotný – Kejř (90. Baloun) – Bičiště (86. Hlaváč), Firbacher (64. Hájek).

  • Branky: 82. Hájek. ŽK: Varačka – Firbacher, Leibl.
Ve 4. kole ČFL zapsal náš B-tým na domácím hřišti v Jirnech těsnou porážku proti rezervě Hradce Králové. Utkání bylo chudé na góly, náš soupeř rozhodl o svém vítězství jedinou trefou těsně před koncem.

Podle očekávání se na hřišti bylo na co dívat,. V oboustranně svižném zápase se projevila vyšší kvalita a zkušenost hostujícího týmu (v základní jedenáctce nastoupilo 8 hráčů pod profi smlouvou, věkový průměr 23,7 roku), zatímco na straně Dukly nastoupili čtyři hráči s uzavřenou smlouvou, s věkovým průměrem základní jedenáctky o 2,5 roku nižším).

Tyto atributy se promítly jak do statistik prvního, ale i druhého poločasu. Zatímco Dukla v první půli vystřelila jednou na branku soupeře a dvakrát mimo, hosté vyslali šest střel, z toho 4 na branku Dukly. 

Nutno uvést, že obrana Dukly v čele s jistým Šťovíčkem v brance, v první půli neinkasovala, když hosté si vytvořili pouze jednu gólovou příležitost, ale po křížném centru z levé strany zakončující hostující pravý záložník Záviška z pravé strany malého vápna ze 6 m mířil k bližší tyči Dukly, kde J. Šťovíček byl připraven a střelu kryl.

V druhé půli si pak hosté vytvořili soustavný tlak, přerušovaný rušovými útoky domácích. Hosté si ve druhém poločase vytvořili šest gólových příležitostí, proti jedné příležitosti Dukly.

Paradoxně však hosté ve svých gólových šancích neuspěli, jednak z důvodu vychýlené mušky, jednak díky výborným zákrokům brankáře J. Šťovíčka, Za zmínku stojí pěkná akce hostí z 60. min., která končila ostrým centrovaným míčem z levé strany na malé vápno, kde ve skluzu před odkrytou branku Dukly mířil mimo hostující útočník Bičiště, a pak skvostný zákrok J. Šťovíčka ze 79. min., když po rohovém kopu Hradce z levé strany zahrávaném Kejřem do prostoru značky pokutového kopu v plném běhu zakončoval prudkou hlavičkou hostující Záviška, ale J. Šťovíček reflexním zákrokem stačil míč vyrazit!

Hostům pak zatrnulo v 81. min., když přízemní střelu brankář Vízek chytal nadvakrát až těsně u levé tyče na brankové čáře. To byla také jediná gólová šance Dukly.

Když už se zdálo, že ani jedno z mužstev není schopno vstřelit branku a zápas skončí za nerozhodného stavu, dostali se hosté po nevinně vyhlížející akci do vedení, kdy střelu levého záložníka Novotného stačil bránící Kozojed zblokovat, ale míč na mokrém trávníku se po "biliáru" v pokutovém území Dukly odrazil k hostujícímu čerstvému útočníkovi Hájkovi, který zakončoval v náběhu proti J. Šťovíčkovi ze 6 metrů a vstřelil tak jedinou branku zápasu. 

Dukla se ještě snažila o vyrovnání, ale výsledkem byl "jen" rohový kop v poslední minutě nastavení, který ale hostující obrana odvrátila.

Dobře rozhodovala trojice rozhodčích, hlavní D. Plzák, s asistenty T. Doubkem a M. Trojanem. 

Fotogalerii k utkání najdete ZDE

Hodnocení trenéra:

Aleš Majer (Dukla Praha): "Myslím si, že jsme dnešní zápas zvládli dobře, co se týče organizace hry a soubojovosti, bohužel nám chyběla kvalita v útočné fázi. Po zisku míče jsme byli nekvalitní. Na druhou stranu je třeba přiznat, že Hradec proti nám postavil velmi silnou sestavu, doplněnou asi šesti hráči A-týmu. Byla znát zkušenost hráčů soupeře ve věku 25-26 let, kteří už mají "něco" odehráno. Nedali nám na nic čas a řekl bych, že po celou dobu utkání byli o kousek lepší. Přestože si myslím, že s přibývajícím časem mohlo utkání klidně skončit 0:0, kdy jsme v závěru dostali trošku nešťastný gól, ale v součtu vývoje zápasu si Hradec vítězství zasloužil."