clanek-1

B-tým: Po nedůslednostech v obraně jsme prohráli v Přepeřích o tři góly

14.08.2021, 10:30

FK Přepeře

4:1

(2:0)

3. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Truksa – Tvaroha, Kventsar, Nesvadba, Knejzlík – Martan (83. Jarosz), Pavlata, Janošík (83. Tobiaš), Novák (27. Dvořák) – Synek (64. Novotný), Bulíř (83. Elbel).

Sestava hosté:

Štefan – Matoušek (83. Bican), Kozojed, Březina – Ludvíček (46. Villaseca), Jeřábek (66. Uhlíř), Hudec (66. Křenek), Mládek (66. Jakab) – Hrubeš, Hodek, Varačka.

  • Branky: 2. Martan a 80. Martan, 32. Dvořák, 57. Bulíř – 62. Mládek. ŽK: Knejzlík – Březina.
Chyby v defenzivě stály naši rezervu bodový zisk na půdě Přepeř. Naše béčko tam už v poločase prohrávalo o dva góly a nakonec padlo 1:4, když jedinou branku Dukly vstřelil Tomáš Mládek.

Béčko Dukly prohrálo ve III. kole ČFL, sk. B na hřišti FK Přepeře rozdílem tří branek, když domácí se po třech střelách na branku v prvním poločase ujali vedení 2:0. Z počátku domácí nastoupili na mladíky z Dukly nátlakovou hrou a z každé pozice, zejména pak z pravé strany domácích, létaly do vápna Dukly nebezpečné centry. 

Obrana Dukly je odvracela a domácí se pokoušeli z odražených míčů zakončovat střelami. Z těchto nebezpečných centrů se nic "neurodilo", ale obrana Dukly svou nedůsledností v bránění a nepřesností v rozehrávkách umožnila domácím "lacino" se dostat hned ve druhé minutě po nedůsledném bránění a po přetaženém centru z levého křídla do prostoru pravé spojky a střele z voleje pravého záložníka Martana, 1:0.

Podruhé pak na konci první půlhodiny přidali přepeřané, druhý gól levým záložníkem Dvořákem po nedůsledném bránění a chybě v rozehrávce Dukly, 2:0

V závěrečných sedmi minutách první půle si sice Dukla vytvořila dvě brankové příležitosti, z nichž jednu, J. Hodka z levé spojky ze 13 metrů, kryl pohotový domácí brankář Truksa, jedna, J. Jeřábka ze 7 metrů skončila vedle a pak ještě dvě minuty před koncem první půle domácí brankář vyrazil těžkou přízemní střelu J. Hodka k tyči ze 16 metrů.

Do druhé půle nastoupila Dukla s odhodláním zvrátit vývoj utkání, v 53. min. se dostala do gólové šance D. Villasecou, ale jeho technické střela ze 16 metrů skončila 3/4m vedle domácí branky. V 56. min. vystřelil tísněný M. Varačka z levé spojky ze 17 metrů prudkou ránu nad domácí branku. A tak opět "trestali" domácí chybu v rozehrávce a v bránění Dukly, když přes prostředek obrany utekl domácí hbitý útočník Bulíř a sám proti brankáři Štefanovi nezaváhal a ze 14 metrů dostal domácí do uklidňujícího vedení 3:0.

Dukla odpověděla v 62. minutě po průniku M. Varačky do pokutového území a zpětné přihrávce na malé vápno, kam si naběhl T. Mládek a snížil umístěnou pohotovou střelou na 3:1. Dukla v této fázi držela míč na svých kopačkách a nátlakovou hrou domácí nepouštěla do hry. V 64. minutě střílel v dobré pozici M. Varačka z otočky z levé spojky ze 16 metrů po přihrávce T. Mládka nad domácí branku.

Další gólovou příležitost promarnil po trestném kopu J. Hrubeše zleva z 38 metrů nabíhající nikým nekrytý J. Kozojed, který ale nezasáhl míč směřující na jeho hlavu ve vzdálenosti 4 metry od domácí branky.

V 75. min. obdržel L. Březina za faul ve skluzu na útočníka Bulíře žlutou kartu. O pět minut později pak pečetil domácí výhru po dalším nedorozumění v obraně Dukly střelou z hranice velkého vápna domácí pravý záložník Martan, 4:1.

Po té se domácí zklidnili a nápor Dukly utlumili. Přesto ještě v 82. min. po centru F. Matouška z pravé strany v gólové pozici z malého vápna J. Jakab hlavičkoval metr vedle domácí branky.

Poslední gólovou šanci v utkání si vypracovali domácí ve druhé minutě nastavení řádné hrací doby po rychlém protiútoku, když střelu z levé strany z 8 metrů stačil brankář J. Štefan mírně ztlumit a z brankové čáry pak míč odkopl do bezpečí D. Villaseca.

Dukla tak, přestože vystřelila celkem jedenáctkrát, ale z toho jen třikrát na branku s jedním zásahem do černého, po zásluze prohrála po chybách v obranné činnosti, neboť domácí si zapsali celkem sedm střeleckých pokusů, z toho 5 střel na branku a z nich do černého mířily hned čtyři střely. Domácí obrana, řízená kapitánem, matadorem J. Nesvadbou, který před dvaceti lety hájil barvy Dukly po dobu jeho vojenské základní služby, tak ve srovnání s obrannou řadou Dukly obstála lépe a jistota těchto řad byla rozhodujícím faktorem zápasu.

Dobře rozhodovala trojice rozhodčích A. Jansa s asistenty J. Kvačkem a D. Benešem.

Příští zápas sehraje rezerva Dukly na domácím hřišti v Jirnech v neděli 22. srpna 2021 od 10:15 hod., kde bude hostit "B" tým FC Hradec Králové.