clanek-1

B-tým: První výhra v sezoně. O gól jsme porazili Pardubice

08.08.2021, 10:15

FK Dukla Praha

3:2

(1:0)

2. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

FK Pardubice B

Sestava domácí:

Štefan – Ludvíček, Kozojed, Matoušek, Březina (73. Bican) – Jeřábek, Hudec, Kott (60. Křenek) – Hrubeš, Varačka (84. Mládek), Villaseca (46. Hodek)

Sestava hosté:

Hrnčíř – Prosek, Řehák, Nemšovský, (60. Hajník), Kurka – Lupač, Vít, Sychra, Dufek – Lee (76. Vítek), Sokol.

  • Branky: 22. Villaseca, 46. Hrubeš, 58. Hodek - 68. Prosek, 90. Kurka. ŽK: Ludvíček, Matoušek, Hudec - Nemšovský, Řehák.
Po úvodní porážce naše rezerva zabrala a svůj první domácí zápas sezony oslavila vítězstvím. Odnesly to Pardubice, které náš B-tým porazil 3:2.

Hosté z Pardubic sice zahrávali již ve 3. minutě rohový kop, ale nebezpečnější byli domácí mladíci, kdy v 8. minutě po průniku D. Villasecy hostující obranou se dostal M. Varačka sám před pardubického brankáře Hrnčíře, ten ale mu pádem pod nohy na hranici velkého vápna zneškodnil jeho střelu.

Další gólovou příležitosti si vypracovala Dukla po autovém vhazování T. Kotta na D. Villasecu, který se dostal až před brankáře hostí, který jeho opakovanou střelu z 9 metrů nadvakrát vyrazil.

Do třetice všeho dobrého platilo ve 22. minutě, kdy M. Varačka se prosadil mezi dvěma hostujícími obránci a nezištně přihrál před branku, kde z prostoru značky pokutového kopu uklizeným míčem k levé tyči vstřelil první branku zápasu D. Villaseca, 1:0 pro Duklu.

Hosté odpověděli zvýšeným úsilím a také oni si vypracovali svoji brankovou příležitost, a to ve 27. minutě útočníkem Lee, ale pozorný J. Štefan v brance Dukly včas vyběhl na hranici pokutového území, zmenšil mu střelecký úhel a jeho střelu vyrazil.

Ve 30. minutě střílel z 22 metrů útočník Dukly J. Hrubeš metr nad hostující branku. Hned o minutu později po rohovém kopu hostí z odraženého míče vystřelil nebezpečně pravý obránce Prosek z pravé spojky ze 17 metrů půl metru na dukláckou branku.

Ve 35. minutě si Dukla vypracovala další gólovou příležitosti, když v pravém křídle se po autovém vhazování uvolil M. Varačka, dal míč po sebe do prostoru značky pokutového kopu, kam si dobře naběhl J. Hudec, ale ten před odkrytou hostující brankou naneštěstí nastřelil jen bránícího pravého obránce hostí Proska.

Hosté se snažili o vyrovnání a v 36. min. se dostali do dobré střelecké pozice útočníkem Lee, který ale z levé spojky ze 16 metrů vystřelil metr vedle branky Dukly.

V 39. min. Dukla odpověděla průnikem M. Varačky v levé spojce, jemuž zezadu vypíchl obětavým zákrokem míč hostující stoper Řehák. Rozhodčí posoudil tento zákrok jako čisté vypíchnutí míče a tak první poločas zakončila střela D. Villasecy z 22 metrů, která skončila nad hostující brankou.

Do druhé půle Dukla vystřídala v útoku D. Villasecu J. Hodkem. Toto střídaní se ukázalo jako velmi efektivní, neboť již ve 46. min. po kombinaci T. Kott - Březina si naběhl za linii hostující obrany čerstvý J. Hodek, který pronikl až k brankové čáře a "nalil" míč zpět na malé vápno, kde se prosadil v souboji s hostujícím obráncem J. Hrubeš a z 5 metrů dostal Duklu do zaslouženého dvoubrankového vedení.

Hosté odpověděli sérií rohových kopů ve 48. min., ale bez ohrožení domácí branky. Naopak Dukla povzbuzená dvougólovým vedením byla dále aktivní. V 52. min. zakončoval L. Březina svůj výpad z levé spojky z 22 m ostrou přízemní střelou, kterou ale hostující brankář Hrnčíř kryl.

Obrana Dukly hrála i nadále pozorně a tak se hosté ani ze dvou rohových kopů zahrávaných mezi 54. a 56. minutou neprosadili a naopak, byla to Dukla, která v 58. min. zvýšila agilním J. Hodkem na 3:0. Došlo k tomu tak, že po přihrávce D. Ludvíčka na J. Hrubeše následovala pěkná přihrávka na nabíhajícího J. Hodka, který se z malého vápna nemýlil, 3:0.

Ve zbývající půlhodině trenéři Dukly vystřídali trojici hráčů, a byli to domácí hráči, kteří si i nadále vytvořili několik dobrých brankových příležitostí.

Hned v 63. min. po odražené střele hostí J Jeřábkem a následné kombinaci mezi J. Hudcem, J. Hrubešem následoval kolmý míč na nabíhajícího J. Hodka, který zakončoval z pravé spojky z 8 metrů, ale jeho střelu ještě stačil jemně zblokovat bránící stoper Hajník a hostující brankář pak stačil střelu krýt.

O minutu později si Dukla vytvořila trojnásobnou gólovou šanci, když v rychlém protiútoku postupovalo pět hráčů Dukly na trojici hostí, když J. Jeřábek v obranném zákroku zastavil pronikajícího hostujícího pravého obránce Proska, k míči se dostal J. Hrubeš, který si vyměnil míč s M. Varačkou a následovala "trma vrma" ve vápně hostí, když brankář hostí stačil první střelu z 8 metrů vyrazit, druhá skončila na tyči a z odraženého míče pak opět stačil hostující brankář Hrnčíř zasáhnout a střelu vyrazit na roh. 

Z následného rohového kopu Dukly se pak odražený míč dostal k M. Varačkovi, jehož překvapivá střela z otočky z 15 metrů skončila jen půl metru nad hostující brankou.

Hosté však nesložili zbraně a ještě stačili vývoj zápasu zdramatizovat. Několikrát podnikli nebezpečné průniky po levém křídle Sokolem, a po jednom z obranných zákroků Dukly pak zahrávali hosté rohový kop z levé strany Sokolem na prostředek malého vápna, který sice odhlavičkoval Březina před naskakujícím stoperem Hajníkem, ale z odraženého míče nekompromisně v 68. min. zakončil ze 16 metrů pravý obránce Prosek, a snížil na 3:1 pro Duklu.

Hostujícímu týmu vlil vstřelený gól nové síly a hned o půldruhé minuty později to mohlo s Duklou být ještě hůře. To v levém křídle utekl hostující Sokol a z 8 metrů přízemní střelou zakončoval podél vybíhajícího brankáře Dukly J. Štefana, který ale házenkářským rozštěpem uchránil branku Dukly a střelu vykopl!

Dukla pak již neměla dostatek sil na to, aby vstřelila čtvrtou branku, naopak hosté v 81. minutě po trestném kopu z levé strany hlavičkovali útočníkem Vítkem z 8 metrů z prostoru bližšího malého vápna na břevno duklácké branky.

Hosté ještě v poslední minutě základního hracího času po řadě nedůsledností v obraně Dukly po trestném kopu z levé strany vstřelili svůj druhý gól levým obráncem Kurkou. Po přetaženém centrovaném míči Sokola vrátil centr z pravého křídla pravý obránce Prosek před branku Dukly, kde hostující Vítek z levé strany malého vápna vrátil míč k pravé tyči, kde se z 6 metrů prosadil hostující levý obránce Kurka, a snížil na konečných 3:2 pro Duklu.

V dvouminutovém nastavení pak již Dukla nepřipustila komplikace, za zmínku pak jen stojí dvě žluté karty, "rozdané" na každé straně po jedné.

Podle průběhu utkání a počtu gólových šancí zvítězila rezerva Dukly zaslouženě, když si v zápase vytvořila celkem 11 brankových příležitostí oproti šesti gólovým šancím hostí a v počtu střel na branku 12 střel Dukly ku 5 střelám hostí. Nicméně dvě branky inkasované inkasované v poslední půlhodině, i když za jasného stavu 3:0, jsou varováním před dalšími zápasy.

Zápas velmi dobře rozhodovala trojice rozhodčích v čele s hlavním L. Langmajerem a asistenty na čarách J. Fenclem a M. Mazancem.