clanek-1

Rezerva Dukly trefovala břevna a v Zápech na úvod sezony padla

01.08.2021, 17:00

SK Zápy

2:0

(1:0)

1. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Hrubeš – Jelínek, Pávek, Růžek, Hron – Woitek, Koutenský, Putz, Matoušek (58. Eliáš) – Kavalír (79. Janko), Kubů (68. Matějka). 

Sestava hosté:

Šťovíček – Ludvíček, Kozojed (85. Mládek), Kovernikov (67. Kočí), Březina – Matoušek (77. Čížek), Jeřábek, Hudec – Hrubeš, Varačka, Villaseca (67. Hodek).

  • Branky: 40. Pávek (pen.), 85. Putz. ŽK: Villaseca (DUK). Rozhodčí: Paták – Vokoun, Duda.
B-tým Dukly Praha má za sebou úvodní zápas nové sezony, ve kterém padl v Zápech 0:2. Naše rezerva neodehrála špatný zápas, ale nedařilo se ji v koncovce, když nastřelila břevno i tyč. Příští utkání čeká B-tým v neděli 8. srpna doma v Jirnech proti Pardubicím "B".

Utkání začali lépe domácí, ale neprosadili se gólově ani v 9. min., kdy po zpětném centrovaném míči z pravého křídla střílel z 18 metrů domácí útočník Kavalír, jehož technická střela skončila metr vedle pravého vinglu Šťovíčkovy branky, ani v 19. min., kdy se domácí záložník Woitek dostal sám před J. Šťovíčka, ale ten jeho střelu ze 7 metrů reflexivně vyrazil.

Dukla odpověděla nastřeleným břevnem domácí branky M. Varačkou z levé strany malého vápna ze 7 metrů v 23. minutě a opět nastřeleným břevnem v 35. min., když z trestného kopu z pravé strany nebezpečně střílel J. Hrubeš. Ve 36. min. nebezpečně vystřelil pod břevno domácí branky z 19 metrů J. Hudec, ale domácí brankář K. Hrubeš stačil střelu vytlačit nad branku.

V této fázi pak domácí podnikli rychlý útok po pravém křídle, kde hostující obrana faulovala v souboji o míč pronikajícího domácího Woiteka a z nařízeného pokutového kopu překonal J. Šťovíčka v brance Dukly domácí stoper Pávek, 1:0.

Odpovědí Dukly byla střela J. Hrubeše z 22 metrů, která sice domácího brankáře K. Hrubeše překvapila, ale ke smůle Dukly, skončila střela necelý metr vedle domácí branky.

První půle tedy (mírně) zaslouženě skončila jednobrankovým vedením domácích.

Do druhého poločasu ani jedno mužstvo nestřídalo, a byli to mladíci Dukly, kteří si vypracovali řadou gólových příležitostí, ale umění domácího brankáře a smůla na kopačkách mladíků Dukly vedla k tomu, že ani jedna ze šesti dobrých střeleckých příležitostí neskončila v síti domácích. Dukla pak téměř 35 minut druhé půle kontrolovala hru a zatlačila domácí na jejich polovinu.

Nejprve ve 47. min. se prosadil J. Hrubeš, ačkoli byl tvrdě atakován na hranici velkého vápna, ale jeho střelu ze 16 metrů domácí brankář stačil vyrazit. V 52. min. střílel agilní J. Hrubeš z 21 metrů, ale domácí brankář byl pozorný a s touto střelou neměl mnoho starostí. V 61. min. šla Dukla do brejku 4 na 1, ale D. Villaseca v gólové pozici z levé strany z 8 metrů zvolil střelu, kterou stačil domácí brankář K. Hrubeš reflexivně vyrazit na roh.

Další gólovou střelu Dukly, tentokrát J. Hodka z 4 metrů, stačil v 69. min. opět reflexivním zákrokem zneškodnit domácí brankář K. Hrubeš. Když už byl v 81. min. domácí brankář překonán, po přihrávce J. Hudce zastavila střelu J. Hrubeše z pravé strany ze 6 metrů, tyč domácí branky.

Domácí pak z protiútoku do otevřené obrany Dukly v 85. min. zvýšil svůj náskok záložníkem Putzem na 2:0. Dukla přesto nezahodila flintu do žita a v 86. min. z odraženého míče J. Hodek ze 16 metrů vyslal prudkou střelu jen těsně nad břevno domácí branky.

A když v 88. min. z brankové čáry vyhlavičkoval míč směřující do domácí branky stoper Pávek, bylo rozhodnuto o výhře domácího mužstva dvoubrankovým rozdílem.

Podle průběhu utkání nutno konstatovat, že duklácká rezerva v zápase nezklamala, herně se domácímu favoritovi utkání vyrovnala a v některých fázích dramatického zápasu jej i předčila, nicméně zkušenosti domácích v koncovce vedly k tomu, že domácí vstřelili dvě branky, kdežto na kontě vstřelených branek Duklou po skončení zápasu svítila nula.