clanek-1

B-tým třemi góly porazil divizní Čáslav

19.06.2021, 10:15

FK Čáslav

2:3

(1:2)

Přípravné zápasy 2021/2022 B tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

1. poločas: Vyhnánek – Kulhánek, Richard, Petrů, Hannich – Strnad, Čuchal, Schovanec, Mach – Vančura – Ronovský.  

2. poločas: Barták – Kurka, Richard (75. Hannich), Petrů, Slavík – Kopp, Král, Bašek, Havrda – Chábera, Hejný. 

Sestava hosté:

1. poločas: Gotthard – Ulman, Kozojed, Fojt, Mládek – Villaseca, Uhlíř, Hudec – Hrubeš, Klimt, Kočí.

2. poločas: Gotthard – Bican, Helík, Kozojed, Fojt – Villaseca, Uhlíř, Hudec – Hodek, Klimt (62. Hrubeš), Varačka.

  • Branky: 13. Ronovský, 47. Slavík – 18. Klimt, 44. Kočí, 66. Hudec.
Naše béčko má za sebou dvě utkání s divizními soupeři. Rezerva nejprve porazila Neratovice 2:1 a poté v sobotu vyhrála na perfektně připraveném hřišti v Čáslavi 3:2.

Po první "oťukávací" desetiminutovce jako první vystřelili na branku hráči Dukly v 11. min., když přízemní střelu V. Kočího z pravé spojky ze 14 m k tyči domácí brankář Vyhnánek kryl.

Zato domácí z první střely na branku ve 13. minutě otevřeli skóre, když po centrovaném míči z pravé strany od pravého záložníka Strnada zakončoval hlavičkou z 8 metrů nekrytý domácí Ronovský, 1:0.

Dukla odpověděla tím nejlepším způsobem v 18. minutě, když po přihrávce V. Kočího skóroval z 8 metrů M. Klimt, 1:1 .

Dukla pak ještě ve 26. min. nebezpečně zakončovala T. Mládkem, jehož střelu z úhlu z 8 m stačil reflexivně vyrazit brankář Čáslavi Vyhnánek na rohový kop. V další dobré příležitosti v 39. min. zakončoval M. Klimt z pravé spojky z 8 metrů, ale domácí brankář stačil střelu vyrazit.

Ještě do poločasu Dukla stačila otočit skóre V. Kočím, který v 44. min. po centru z pravé strany od Ulmana zakončoval z 5 metrů, 1:2.

Do druhé půle domácí, kteří v týdnu začali s dvou i třífázovou přípravou na podzimní sezónu, vystřídali téměř celou jedenáctku. V Dukle naskočili do druhé půle čtyři čerství hráči.

Do druhé půle lépe vykročili domácí, kteří ve 47. min. vyrovnali Slavíkem na 2:2. V první desetiminutovce pak byli domácí lepší a zatlačili Duklu na její polovinu. Dukla pak vyrovnala hru po 55. min., kdy v brankové příležitosti J. Hodek po centru zleva od M. Varačky zakončoval z 5 metrů metr vedle domácí branky.

Když pak v 66. min. J. Hudec zakončil pěknou kombinaci Dukly nekompromisně pod břevno střelou ze 7 metrů a dostal Duklu opět do vedení 2:3, kontrolovala pak již Dukla vývoj zápasu a dovedla jej v úmorném vedru do vítězného konce.

I ve zbývající části zápasu si Dukla vytvářela brankové příležitosti, ale brankáře domácích již nepřekonali. Bylo tomu např. v 70. min., kdy z levé spojky z 23 metrů střílel R. Fojt jen půl metru vedle, dále v 73. min. kdy J. Hrubeš zakončoval z 11 metrů z levé spojky také půl metru vedle, v 75. min., kdy střela J. Hodka z 22 m šla nad domácí branku a stejně dopadla střela Villasecy v 79. min. z 23 metrů a v poslední minutě zápasu, když J. Hodek z trestného kopu z 23 m zamířil přesně pod břevno, ale domácí brankář Barták vytáhl střelu nad branku.

Dobře rozhodovala trojice rozhodčích v čele s p. Zoufalým.