clanek-1

Vítězná generálka! Výhru proti Teplicím trefili Fábry a Bin

16.07.2021, 14:30

FK Teplice

1:2

(1:1)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Grigar – Vondrášek (81. Krunert), Knapík, Chlumecký (81. Hasil), Droehnle (71. Švanda) – Jukl, Mareček – Laňka (58. Mareš), Trubač (58. Hyčka), Moulis (71. Černý) - Ledecký (81. Kodad).

Sestava hosté:

Rada – Barac, Piroch (63. Konan), Kulhánek, Ruml – Souček (63. Cienciala), Peterka, Kozel (71. Kozma), Šebrle (63. Buchvaldek) – Faleye (63. Pázler), Fábry (63. Bin).

  • Branky: 21. Moulis – 5. Fábry, 78. Bin.
Dukla v posledním přípravném utkání před startem soutěže porazila prvoligové Teplice na jejich stadionu Na Stínadlech 2:1, když naše branky vstřelili Marek Fábry a Kim Seung Bin. Ligu zahajujeme v sobotu 24. července od 17:00 doma proti Vyškovu.

Utkání Na Stínadlech mělo pro mnoho hráčů speciální náboj. Premiéru v Dukle si odbyl Jiří Kulhánek, který hrál na pozici stopera. V dresu soupeře proti nám v pikantním souboji nastoupili Martin Chlumecký a na pár minut i Štěpán Krunert, jehož hostování v Teplicích se povedlo dotáhnout teprve pár hodin před výkopem.

Do hry ve druhém poločase naskočil i Daniel Kozma. Po nelehkém zranění hrál poprvé od 6. prosince loňského roku. Na hřiště přišel na posledních dvacet minut.

Teplice měly v první půli větší držení míče a směrem dopředu byly o něco aktivnější. První gól jsme ale dali my už po pěti minutách hry – po dobrém napadání našich útočníků získal v soupeřově vápně míč Marek Fábry a přesnou přízemní střelou ke vzdálenější tyči nedal Grigarovi šanci.

Domácí vyrovnali po čtvrt hodině, když přihrávka z křídla prošla až před branku, kde Pavel Moulis nezaváhal. Náznaky teplických šancí však jinak končily spíše mimo Radovu branku. Tak jako Trubačova střela z přímáku, které prolétla vedle pravé tyče.

Dukla ještě před přestávkou odpověděla pěknou spolupráci mezi Faleyem a Šebrlem. Druhý jmenovaný byl sám za obranou, ale Grigar proti němu včas vyběhl a zmenšil mu střelecký úhel.

Ve druhé půli jsme se herně zvedli a měli více šancí než soupeř. Faleye napřáhl zpoza šestnáctky a Teplice měly štěstí, že prudká střela našeho útočníka minula jen o kousek jejich branku.

Pak po našem pětinásobném střídání zahrozili nové tváře na trávníku Bin s Pázlerem. Ten dokonce z otočky na malém vápně skóroval, avšak gól kvůli ofsajdu neplatil.

Radovat jsme se mohli až v 78. minutě. Kim Seung Bin dostal na pravé straně vápna hodně prostoru a pro Grigara možná nečekaně střílel ke vzdálenější tyči. Míč zaplul do sítě a stav 2:1 v náš prospěch už vydržel až do konce.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Zásadní událostí dnešního zápasu je pro mě návrat Daniela Kozmy. Jsme všichni moc rádi, že se Dan dal do kupy po těžkém zranění a poprvé po dlouhé době alespoň na pár minut nastoupil. Jsme samozřejmě spokojeni i s výhrou, i když Teplice byly v první půli nebezpečné a mohly dát víc než jeden gól. My jsme se zvedli po přestávce a dokázali rozhodnout. Určitě se ale nemůžeme plácat po ramenou. To, jakou máme kvalitu, zjistíme až v lize.“