clanek-1

Spousta šancí, tyče, emoce. Dukla proti Spartě B zachránila v závěru bod

30.04.2022, 10:15

FK Dukla Praha

2:2

(0:1)

27. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

AC Sparta Praha B

Sestava domácí:

Reichl – Ruml (86. Kovernikov), Piroch, Kulhánek, Barac – Peterka, Kozel (70. Cienciala) – Buchvaldek (63. Habovda), Bin (86. Pázler), Šebrle (70. Breda) – Červenka.

Sestava hosté:

Kotek – Gabriel, Vydra, Gelašvili (36. Večerka), Dudl – Ryneš (75. Pudhorocký), Jonáš, Souček, Goljan (85. Ambler) – Turyna, Kozák (75. Tvaroh).

  • Branky: 57. Červenka, 90. Peterka – 10. Kozák, 72. Kozák (pen.). ŽK: Peterka, Piroch, Breda, Červenka – Ryneš, Kotek, Večerka. Rozhodčí: Dorušák – Hurych, Dobrovolný. Střely na bránu: 6:8. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:8. Držení míče (v procentech): 48:52.
Dvakrát jsme prohrávali, nakonec ale Dukla v utkání 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vybojovala doma proti Spartě Praha "B" bod za remízu 2:2. Naše góly vstřelili Marek Červenka a v samotném závěru zařídil vyrovnaní po rohovém kopu Jan Peterka.

Bitva se vším všudy. Na Julisce se v sobotu dopoledne potkaly dva týmy, které se nebály útočit. Výsledkem byly čtyři góly a spousta dalších neproměněných šancí.

První z nich měla Dukla po dobré individuální práci Bina, který už mohl ve vápně střílet, ale i tak nahrál Kozlovi do velké příležitosti. Mladý záložník však placírkou trefil jen prostředek brány a gólman Kotek ho vychytal.

Sparta krátce nato otevřela skóre, když si na centr zleva naskočil na hranici malého vápna Matyáš Kozák a prudkou hlavičkou překonal Reichla. A náš gólman mohl jen chvilku poté inkasovat podruhé, když trestuhodně váhal s rozehrávkou a míč mu sebrali Turyna s Kozákem. Skvěle nakonec zasáhl vracející se stoper Piroch a zamezil téměř jistému gólu…

Pak ale Reichl své zaváhání napravil, když ho nepřekonal Gabriel a hned z následné dorážky ani Turyna. Dukla odpověděla šancemi Bina s Červenkou, zakončení druhého jmenovaného na zadní tyč skvěle zlikvidoval Kotek.

Vysoké tempo měl duel i po změně stran. Centr z rohu dopadl do vápna přesně k Rynešovi, jehož oblouček skončil na tyči Reichlovy brány. A tak se radovala Dukla. Rychlou přímočarou akci směrem dopředu zrychlil Buchvaldek přihrávkou na Marka Červenku, který šel sám na bránu a sparťanského brankáře překonal přízemní střelou podél nohy.

Sparta byla nicméně o kousek lepší a v útoku celý zápas velice nebezpečná. Na střely na bránu mimochodem hosté vyhráli 8:3. Po lobu Gabriela už byl Reichl překonaný a balon mířil za brankovou čáru, odkud ho odhlavičkoval Piroch a podruhé v zápase tak zabránil svým obranným zákrokem gólu. O tři minuty později placírka hostujícího Součka zpoza vápna trefila tyč…

Stoper Piroch si bohužel v utkání vybral i slabší chvilku, když fauloval Turynu a Sparta dvacet minut před koncem kopala penaltu. Naše střídačka se ale hodně zlobila, verdikt sudích byl přinejmenším přísný. Matyáš Kozák každopádně pokutový kop proměnil a upravil na 1:2 pro Letenské.

Jenže Dukla se nevzdala a v 90. minutě vyrovnala! Do vápna na roh už šel také gólman Reichl a zprvu se zdálo, že právě on byl v nepřehledné situaci gólovým střelcem. Míč se však otřel ještě o Jana Peterku, jemuž byl zásah připsán.

Už v nastavení jsme ožili a chtěli jsme skóre otočit. Habovda ze standardky těsně přestřelil a rozhodčí Dorušák pak hodně předčasně zápas ukončil, i když měla Dukla kopat roh. 

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Na druhou ligu jsme sledovali skvělý zápas. Měli jsme spoustu šancí, Sparta ale taky. Vepředu měl soupeř velkou kvalitu. Po prvním poločase jsme si pevně řekli, že chceme zápas otočit. Povedlo se nám vyrovnat, jenže pak jsme dostali znovu z gól z penalty. V závěru jsme vsadili všechno na jednu kartu, poslali na hřiště vysoké hráče a utkání alespoň zremizovali. Obstáli jsme mentálně, nebyl to jednoduchý zápas. Na klucích bylo vidět, že dnes nechtějí prohrát. Fanoušky muselo utkání bavit, takhle by měl vypadat zápas týmů, které se nebojí hrát. Jediný, kdo zápasu nestačil, byli rozhodčí. Jejich výkon je velkou kaňkou.“