clanek-1

Dukla ani podruhé v sezoně na Prostějov nevyzrála. Na Hané těsně prohrála

16.04.2022, 17:00

1.SK Prostějov

2:1

(2:1)

24. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Bárta – Urbanec, Schuster, Schaffartzik, Zapletal – Hönig, Jiráček, Omale, Kušej – Bartolomeu (87. Kopřiva), Koudelka (89. Bialek).

Sestava hosté:

Rada – Ruml (66. Barac), Piroch, Kulhánek, Kovernikov (84. Pázler) – Souček (75. Cienciala), Habovda, Kozel (75. Hrubeš), Šebrle (66. Červenka) – Buchvaldek, Bin.

  • Branky: 4. Schaffartzik, 32. Hönig – 20. Šebrle. ŽK: Hönig, Schaffartzik, Kušej, Jiráček – Kulhánek, Cienciala. Rozhodčí: Hanousek – Kotalík, Dohnálek. Střely na bránu: 9:7. Střely mimo: 8:7. Rohy: 11:9. Držení míče (v procentech): 49:51.
Dukla zapsala třetí porážku v jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V Prostějově jsme ve 24. kole prohráli 1:2, když o výsledku rozhodl už první poločas. Naší jedinou branku vstřelil Štěpán Šebrle.

Výsledek bohužel potvrdil, že se nám v poslední době na Prostějov nedaří. Hanáky jsme neporazili ve čtyřech posledních vzájemných zápasech, přičemž jsme vstřelili pouze jeden gól.

V letošní sezoně jsme s Prostějovem padli doma na Julisce 0:1, teď nás soupeř udolal i na domácí půdě. Rozhodla o tom první půlhodina utkání, ve které padly všechny branky.

Už ve třetí minutě Kušej nejprve o pár čísel minul vzdálenější tyč, hned z následné akce ale skóroval zblízka Jan Schaffartzik a domácí vedli. Dukla odpověděla aktivitou, soupeře přitlačila a přišlo i vyrovnání. Štěpán Šebrle převzal na ose hřiště centr od Kozla, našel si dobrou pozici ke střele a pak zpoza vápna přízemní ranou vyrovnal.

V prvním poločase jsme byli opticky aktivnější, byť nás často brzdily nepřesnosti. Hra se také často kvůli faulům kouskovala. Po jednom z nich kopala Dukla standardku a Buchvaldek nádhernou ranou málem vymetl šibenici, gólman Bárta ho skvěle vychytal.

Zato Prostějovští svoji šanci využili. Z nenápadné akce centroval do vápna Kušej, Rada míč nejistě vyrazil jen před sebe a Michael Hönig se prosadil pohotovou střelou.

V aktivitě jsme pokračovali i po pauze, ale přidali také domácí. Hrálo se místy nahoru – dolu a s přibývajícím časem také plály emoce na hřišti i na střídačkách. Měli jsme kliku, že nabíhající Bartolomeu tečoval míč jen těsně vedle, na druhé straně přiťukl Bin míč Kovernikovi, ale gólman Bárta se v naší největší šanci druhé půle vyznamenal. O chvíli později Kovernikov zakončoval znovu, tentokrát hlavou na zadní tyči, ale brankáře znovu nepřekonal.

Domácí mohli definitivně rozhodnout deset minut před koncem, kdy zakončení Omaleho po rohovém kopu skončilo na břevně. Dukla už v ten moment otevřela hru a několikrát pustila soupeře do rychlého protiútoku, sama už si bohužel žádnou větší příležitost nevypracovala.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Jsem zklamaný z výsledku, ne tolik z výkonu. Velmi špatně jsme do zápasu vstoupili, hned jsme dostali gól po dohrané standardce. Postupně jsme se víc a víc dostávali do hry a byli jsme lepší. Bohužel jsme inkasovali nešťastně druhou branku, i když jsme sami šance směrem dopředu měli. Myslím, že zápas rozhodla naše špatná efektivita a neschopnost skórovat. Měli jsme příležitosti k tomu, abychom tady vybojovali alespoň remízu. Druhá půle už byla o tom, jestli to domácí pojistí a definitivně nám odskočí. To se jim nepovedlo. My jsme stále byli ve hře a ke konci už jsme hru hodně otevřeli. V Prostějově se hraje těžce. Mrzí mě, že nemáme ani bod.“