clanek-1

Dukla po parádním obratu porazila Líšeň. Souček nastřílel hattrick

02.04.2022, 14:30

FK Dukla Praha

4:2

(1:2)

21. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

SK Líšeň

Sestava domácí:

Reichl – Ruml, Kulhánek, Konan, Barac – Jeřábek (46. Habovda) – Souček (86. Hrubeš), Kozel, Bin (86. Pázler), Breda (78. Kovernikov) – Buchvaldek (60. Šebrle).

Sestava hosté:

Veselý – Pašek (85. Ulbrich), Jeřábek, Ševčík, Lutonský – Šumbera (70. Toutou Mpondo), Černín, Machalík (70. Krška) – Málek, Zikl, Matocha.

  • Branky: 45. Buchvaldek, 57. Souček, 64. Souček (pen.), 69. Souček – 6. Málek, 32. Machalík. ŽK: Souček, Kozel, Breda – Černín, Veselý, Málek. Rozhodčí: Dorušák – Hájek, Dobrovolný. Střely na bránu: 7:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:1. Držení míče (v procentech): 53:47.
Z 0:2 na 4:2. Dukla ve 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY po fantastickém obratu a třech gólech ve druhém poločase porazila doma Líšeň. Hvězdou zápasu byl Daniel Souček, který nasázel hattrick za dvanáct minut.

Vítězství přišlo v pravý čas a poprvé na jaře. V našem nejlepším zápase sezony jsme se dokázali oklepat po dvou trefách soupeře a nastartovali k parádnímu obratu.

Nebyly u něj některé opory – zranění Jiří Piroch s Janem Peterkou i útočník Marek Červenka, který nemohl hrát kvůli karetnímu trestu. V základu dostal poprvé v kariéře v mistrovském utkání prostor záložník Jakub Jeřábek a do hry ve druhé půli naskočil ukrajinský univerzál Yuriy Habovda, jenž Duklu posílil minimálně do konce sezony.

Líšeň začala výrazně lépe. Jaroslav Málek nejprve při své první šanci těsně minul, v šesté minutě už ale z levé strany vápna trefil pro Reichla nechytatelně k protější tyči a poslal hosty do vedení.

A po půlhodině hry nám bylo ještě hůř. David Michalík prostřelil brankáře i na čáře stojícího Součka a hosté vedli 2:0. Působili živěji, přímočařeji. Dukla měla do té doby jen pár náznaků šancí.

Klíčový moment zápasu přišel ve 45. minutě, těsně před přestávkou. Bin ideálně načasoval přihrávku na rozběhnutého Lukáše Buchvaldka, který jen na hranici malého vápna nastavil placírku a překonal brankáře Veselého.

Druhý důležitý okamžik celého klání nastal po změně stran, když Ševčík zůstal neobsazený v naší šestnáctce a Reichl pohotovým zákrokem zalepil míč na brankové čáře. Za stavu 1:3 by se zřejmě duel vyvíjel jinak.

Jenže nestalo se a Dukla mohla započít velkolepou show. 57. minuta, Daniel Souček z kroku z dvaceti metrů trefil nádherně šibenici a vyrovnal. V 64. minutě jsme kopali penaltu, Daniel Souček poslal míč na opačnou stranu než brankáře a Dukla poprvé vedla.

Hattrick pak muž zápasu Daniel Souček dokončil dvacet minut před koncem, když po rohu hlavičkou překonal Veselého potřetí. 4:2 pro Duklu!

Hosté už se téměř na nic nezmohli, Dukla naopak několikrát utekla do přečíslení. Naši pátou trefu mohl přidat Bin, vracející se útočník Málek však na poslední chvíli odkopl míč mířící do sítě.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Jsem hrozně rád, že jsme zápas zvládli a dali čtyři góly. Na druhou ligu to bylo skvělé utkání. Za stavu 0:2 jsme byli tak dole, že už jsme asi níž být nemohli. Hrozně nám pomohl gól na 1:2 před přestávkou. Mužstvo takhle na situace reaguje. Stačí málo k tomu, abychom se dostali dolu a stejně málo k tomu, abychom byli nahoře. Viděl jsem po poločase, co naše kontaktní branka se soupeřem udělala a věřil jsem, že můžeme uspět.“