clanek-1

Znovu bez vstřeleného gólu. Dukla na hřišti Opavy nebodovala

25.03.2022, 18:00

Slezský FC Opava

2:0

(2:0)

20. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Digaňa – Celba, Žídek, Janoščín, Kadlec – Didiba (77. Bílek), Rychlý – Pikul (83. Janjuš), Darmovzal (66. Macháček), Šcudla (66. Helešic) – Rataj (77. Kramář).

Sestava hosté:

Reichl – Ruml, Kulhánek, Konan, Kovernikov (56. Cienciala) – Peterka – Souček, Kozel, Bin (84. Pázler), Buchvaldek (46. Hrubeš) – Červenka (56. Breda).

  • Branky: 35. Rataj, 45+1. Janoščín. ŽK: Rychlý – Souček, Červenka, Peterka, Konan. Rozhodčí: Starý – Machač, Pfeifer. Střely na bránu: 4:0. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:2. Držení míče (v procentech): 51:49.
Ani na třetí pokus jsme v jarní části sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nedokázali zvítězit. V páteční předehrávce 20. kola prohrála Dukla na hřišti Opavy 0:2, když jsme obě branky inkasovali už v první půli.

Trenéři udělali oproti minulému utkání jednu vynucenou změnu v sestavě, když kvůli kartám nemohl nastoupit jinak stálý člen naší sestavy Jakub Barac. Místo něj dostal šanci Ondřej Ruml, jenž po zranění naskočil na jaře poprvé do akce a rovnou do základu.

Na dobře připraveném hřišti a pod umělým osvětlením působila Dukla v úvodu aktivněji a hladověji. Už po dvou minutách hry dostal Buchvaldek míč na levou stranu vápna a stadionem to jen zahučelo, když jeho tvrdá rána prosvištěla kousek od vzdálenější tyče.

Jenže postupem času naše aktivita slábla a vidět byli také domácí. Bohužel pro nás se také dokázali gólově prosadit. Tomáš Rataj nejprve v krkolomné pozici z malého vápna trefil břevno, o chvilku později ve 35. minutě už těžil z rychlé a přímočaré akce Opavy po pravé straně a propálil Reichla.

Na gól soupeře jsme mohli brzo reagovat. Kozel vyslal z pětadvaceti metrů krásnou střelu, které moc nechybělo. Gólman Digaňa se prolétl vzduchem, ale nakonec jen sledoval, jak míč letí těsně vedle.

Zato Opava nám ještě do přestávky zasadila druhý úder. Běžel už nastavený čas, kdy Kulhánek hrál těžkou přihrávku zpět na Reichla. Jeho pas vystihl Pikul a náš gólman před napadajícím hráčem na poslední chvíli odpálil balon na roh. Právě z něj ale zvýšil Jiří Janoščín hlavou na 2:0.

Po změně stran jsme se nedokázali dostat do tempa a soupeře více přitlačit. Dukla za celý zápas ani jednou nevystřelila na bránu a statistici nám napočítali jen 24 nebezpečných útoků, soupeř jich měl 44.

Nepomohlo ani posílení ofenzivy střídajícími hráči. Kupředu se přehnaně nehnali ani domácí a druhá půle moc fotbalové krásy nenabídla. Nezměnila také už nic na tom, že jsme na jaře ze tří zápasů dokázali vstřelit pouze jeden gól.

Foto: Petr Widenka / sfc.cz

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. Do zápasu jsme nevstoupili špatně, ale pak jsme začali hrát složitěji a měli čím dál více ztrát. Opavu jsme pustili do vedení a gól po standardce do šatny nás dorazil… Druhou půli jsme se snažili o zlepšení, ale za celý zápas jsme bohužel nevystřelili na bránu. Nemůžeme se divit, že nemáme ani bod. Naše útočná potence je v posledních zápasech hodně bídná. Musíme se odrazit od jednoduchých věcí. Nejsme v situaci, kdy jsme schopní soupeře překombinovat. Dnes jsme byli hrozně málo nebezpeční. Přijde mi, že občas hrajeme útokem vzad. Musíme to doma s Líšní zlomit.“