clanek-1

Dukla do jara vstoupila remízou. V Chrudimi hrála 1:1

12.03.2022, 13:30

MFK Chrudim

1:1

(1:1)

18. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Floder – Kesner, Donát, Šejvl, Sokol – Vrána (70. Juliš), Průcha, Jan Řezníček, Záviška, Kejř (87. Koželuh) – Firbacher (76. Surmaj).

Sestava hosté:

Rada – Barac, Piroch (20. Konan), Kulhánek, Kovernikov – Peterka – Buchvaldek (76. Cienciala), Kozel, Souček – Bin (76. Breda), Červenka. 

  • Branky: 22. Řezníček – 23. Červenka. ŽK: Juliš – Kovernikov, Konan. Rozhodčí: Machálek – Antoníček, Lakomý. Střely na bránu: 2:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:2. Držení míče (v procentech): 52:48.
Z prvního duelu jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zapisujeme do tabulky bod za remízu 1:1 v Chrudimi. V utkání 18. kola jsme na východě Čech jako první inkasovali, Marek Červenka ale bleskově vyrovnal a pak jsme měli i další šance. Skóre už se však nezměnilo.

S kapitánskou páskou naskočil do utkání gólman Filip Rada, naši trenéři nemohli kvůli nemoci využít útočníky Štěpána Šebrleho a Quadriho Adedirana. Těžká rána navíc přišla po dvaceti minutách hry: stoper Jiří Piroch u postranní čáry zřejmě špatně došlápl a musel být odnesen na nosítkách. Vystřídal ho Arnaud Konan.

Jinak se v první půli na stadionu Za Vodojemem hrál fotbal, který musel bavit. Příležitosti měly oba týmy. Tu první domácí, osamocený Vrána ale naštěstí pro nás trefil z hranice malého vápna jen dobře postaveného Radu.

Ve 22. minutě se měnilo skóre. Po centrovaném balonu do šestnáctky a několika odrazech prokázal svůj důraz Jan Řezníček a i přes hradbu těl před Radou dokázal míč protlačit do sítě. 1:0 pro Chrudim.

Jenže hned po pár vteřinách bylo vyrovnáno! Marek Červenka při své ligové premiéře za Duklu prostřelil brankáře Flodera pod nohou a na chrudimský zásah reagoval nejlepším možným způsobem – 1:1.

Pak jsme měli štěstí, že Firbacher svoji utaženou střelou zpoza vápna trefil jen tyč naší brány… Rada se za míčem položil, ale pokud by zapadl za tyčku, zřejmě by neměl šanci reagovat.

Ve druhém poločase jsme se zlepšili a měli jsme optickou herní převahu. Velkou šanci měl Buchvaldek, který šel ze strany takřka sám na bránu, chrudimského brankáře ovšem nepřekonal.

Chrudim zahrozila snad jen poté, co Rada dobře neodhadl rozehrávku a Záviška se snažil jeho zaváhání potrestat. Balon netrefil dobře, ten ale přesto mířil do brány. Naštěstí se kutálel hodně pomalu a stoper Konan ho včas odkopl do bezpečí.

Jinak se po změně stran hrálo většinou podle našich not a náš tlak s přibývajícími minutami sílil. Gól však nepřišel. Blízko k němu měl Cienciala, který zavíral situaci na zadní tyči, a poté hlavně Červenka. Ten v přímém souboji s brankářem těsně přestřelil. 

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Těžký zápas se zachraňující se Chrudimí na nelehkém terénu. Navíc jsme zřejmě na delší dobu přišli o Jirku Pirocha, což je velká nepříjemnost. Na gól soupeře jsme naštěstí dokázali rychle odpovědět a postupně se dostávali více a více do hry. Myslím si, že až na pár výjimek byl druhý poločas v naší režii. Měli jsme několik tutovek, které jsme bohužel nedali a kvůli tomu bereme jen bod. Všichni cítíme, že je to málo. Z výsledku jsem zklamaný, herně toho nemám klukům tolik co vytknout. Až na finální fázi. Kdybychom jednu ze šancí proměnili, tak jsme tady vyhráli, ale takový je fotbal. O to lépe se musíme připravit příští týden na Táborsko.“