clanek-1

Dukla nezvládla závěr zápasu a rezervě Sparty vysoko podlehla

31.10.2021, 10:30

AC Sparta Praha B

5:1

(1:1)

13. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Holec – Gabriel, Gelašvili, Vitík, Suchomel – Ryneš, Pudhorocký (89. Šilhart), Jonáš, Dudl (89. Holoubek) – Drchal (67. Schánělec), Sejk (85. Turyna).

Sestava hosté:

Rada – Ruml (81. Šebrle), Kozma, Kulhánek, Souček – Peterka, Kozel (81. Pázler), Buchvaldek, Barac, Cienciala (60. Faleye) – Fábry (84. Hrubeš).

  • Branky: 24. Gelašvili, 75. Ryneš, 81. Vitík, 87. Suchomel, 90+2. Šilhart – 2. Fábry. ŽK: Pudhorocký, Vitík – Peterka, Buchvaldek, Kozel. ČK: Kozel (mimo hřiště). Rozhodčí: Ulrich – Poživil, Bureš. Střely na bránu: 8:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:6. Držení míče (v procentech): 51:49.
Zápas 13. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Spartě Praha "B" se nám výsledkově nepovedl. Na Strahově jsme šli rychle do vedení a ještě patnáct minut před koncem hráli nerozhodně. Pak ale domácí čtyřmi rychlými góly rozhodli o svém vysokém vítězství.

Tak vysoká prohra je pro nás příliš krutá. Dlouho se hrál vyrovnaný fotbal, ve kterém mohly za stavu 1:1 strhnout vítězství na svoji stranu oba týmy. Po gólu Sparty na 2:1 se ale náš herní systém zcela sesypal.

Začátek zápasu byl přitom v naší režii a už ve druhé minutě jsme šli do vedení. Obrana domácích odvrátila centr zprava jen před rozběhnutého Marka Fábryho, který zpoza vápna parádní ranou poslal míč pod břevno a bleskově jsme vedli 1:0.

Rychlý gól nám pomohl a byli jsme při chuti. Buchvaldek se vřítil do šestnáctky a mohl střílet, nakonec ještě hledal lépe postaveného Kozla, jemuž se zakončit nepodařilo.

Sparta krátce poté vyrovnala, když Iva Gelašvili tečoval patičkou spoluhráčovu přihrávku tak šikovně, že Rada na míč jen o kousek nedosáhl. Balon ještě ťukl o tyč a skončil v síti.

Náš gólman se pak vyznamenal proti hlavičce Gabriela zblízka, kterou dobrým reflexem vyrazil. Ještě před tím na druhé straně mohl druhou branku přidat Fábry, vleže však na míč na malém vápně jen těsně nedosáhl.

Ve druhém poločase tempo hry místy opadlo. Střely sparťanů Ryneše a Gabriela skončily vedle, střídající Faleye zase před brankou soupeře prováhal vhodný moment ke střele a gólmana Holce vůbec neohrozil.

Klíčovým momentem utkání byla 75. minuta, kdy domácí zahrávali roh nakrátko, Matěj Ryneš před vápnem naznačil střelu, obešel Rumla a pak propálil Radu. 2:1 pro Spartu.

Dukla poté úplně odpadla. Po dalším rohu vykopl Ruml míč z brankové čáry, ale dorážku už proměnil Martin Vitík. Korigovat mohl Fábry, avšak zblízka sparťanskou bránu o kousek minul.

A tak soupeř znovu udeřil. Nejprve Martin Suchomel trefil z pětadvaceti metrů krásně šibenici a pak už v nastaveném čase utekli domácí do naší otevřené obrany a Filip Šilhart vstřelil pátý gól. 

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Hořká porážka. Výsledek 1:5 z našeho pohledu je ostudný. To, jak jsme zápas dohráli, je neakceptovatelné. Těsné domácí prohry z minulých kol nás dostaly do stavu, ve kterém jsme teď. Našim největším problémem je mentalita mužstva. Co jsme si navařili, to si teď musíme taky sníst. Bezbolestné to určitě nebude. Dnes jsme do zápasu dobře vstoupili, ale postupem času jsme přestali být nebezpeční a Sparta se dostávala do hry. Vytvářela si standardky, které nám dělají problémy a v závěru jsme se úplně sesypali. Jak jsme se chovali ve vápně při inkasovaných gólech bylo alarmující a musíme si to vyříkat. Spartě gratuluji k vítězství.“