clanek-1

Nastřelená tyč i břevno. Gólově se ale Dukla proti Ústí neprosadila

23.10.2021, 10:15

FK Dukla Praha

0:1

(0:1)

12. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

FK Ústí nad Labem

Sestava domácí:

Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Souček – Peterka, Kozma (82. Šebrle) – Buchvaldek, Kozel (75. Adediran), Cienciala (63. Hrubeš) – Pázler (46. Fábry).

Sestava hosté:

Plachý – Hudec, Brak, Adam (76. Mechmache), Miskovič – Písačka, Prošek, Ogiomade, Gonzalez (69. Bílek), Emmer (90. Angelozzi) – Čičovský (69. Cantin)

  • Branka: 31. Emmer. ŽK: Buchvaldek, Piroch – Písačka, Gonzalez, Brak, Ogiomade, Angelozzi. Rozhodčí: Radina – Kotalík, Matoušek. Střely na bránu: 2:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 12:2. Držení míče (v procentech): 55:45.
Další krutá domácí porážka. Ve 12. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY jsme na Julisce nestačili na Ústí nad Labem, když utkání rozhodl jediný gól po naší velké chybě. Ve druhé půli jsme měli tlak a dvakrát nastřelili brankovou konstrukci. Gólu jsme se však nedočkali.

Naši trenéři poslali do boje stejnou sestavu, která minulý týden vybojovala vítězství ve Varnsdorfu. Jenže už podruhé za sebou jsme doma nedali ani gól a potvrdili, že jsme na podzim úspěšnější na hřištích soupeřů.

V prvním poločase fotbal proti Ústí na Julisce nudil. Oba týmy byly nepřesné v kombinaci, často faulovaly a soupeřovu bránu nedokázaly pořádně ohrozit. Dukla byla mírně aktivnější, kopala dokonce osm rohů. Nedokázali jsme si ale vypracovat ani jednu vážnější příležitost.

Hosté na tom nebyli o moc lépe, přesto využili naší chyby a dokázali skórovat. Psala se 31. minuta, když Jakub Barac mizerně rozehrál, míče se zmocnil Jakub Emmer, ustál souboj s Kulhánkem a přízemní střelou pokořil brankáře Radu.

Do druhé půle poslali trenéři na hrot útoku Fábryho, kterého následně z lavičky doplnil také v dobré formě hrající mladík Hrubeš. Dukla se zvedla, byla lepší. Doplatila však na chabou produktivitu.

Ústí mělo obrovskou šanci po akci Emmera s Čičovským, kterého na malém vápně vynikajícím zákrokem vychytal Rada. Hned nato jsme vyrazili do protiútoku a Peterka, dlouhá léta hráč Ústí, prodloužil centr zprava jen do tyče hostující brány…

Soupeře jsme několikrát zamkli a vyrovnat mohl Hrubeš. V 66. minutě se dostal k míči na hranici vápna a krásnou ránu málem poslal do sítě, balon ale rozezvučel břevno a odrazil se zpátky na malé vápno. K dorážce se bohužel nikdo v našem dresu nedostal.

Aktivní jsme byli až do posledních minut, žádnou velkou gólovku už jsme si ovšem nevypracovali. Dojem můžeme napravit příští neděli, kdy se od 10:30 utkáme na Strahově s B-týmem pražské Sparty.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Obrovské zklamání. Odehráli jsme hodně špatný první poločas, kde jsme navíc dostali hloupý gól. V tom druhém šel náš výkon trošku nahoru a soupeře jsme chvílemi dostávali pod tlak. Nejsme ale produktivní a chybí nám góly z domácích zápasů. Na tyčky a břevna se nehraje. Chtěli jsme vyhrát a udělat krok blíž ke špičce tabulky, což se zase nepovedlo. Příští týden na Spartě musíme potvrdit, že jsme venku lepší než doma. Soupeři na nás tady hrají určitým způsobem a my máme problém jejich obrany překonávat. Druhá věc je ta, že se stále pereme s mentalitou týmu. Někdo udělá chybu a jeho výkon jde hned ve zbytku zápasu rapidně dolu. Na to musíme lépe reagovat.“