clanek-1

Derby vítěze nepoznalo. S Žižkovem jsme hráli nerozhodně

24.09.2021, 17:00

FK Viktoria Žižkov

1:1

(1:0)

9. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Soukup – Řezáč, El Nagár, Gabriel, Muleme – Žežulka (78. Zeman), Súkenník (59. Sixta) – Koželuh (90. Nabijev), Batioja, Bazal – Diamé (59. Petrlák).

Sestava hosté:

Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Souček – Peterka, Kozma – Buchvaldek (89. Pázler), Kozel (46. Faleye), Cienciala (46. Šebrle) – Fábry (46. Adediran).

 

  • Branky: 25. Koželuh – 73. Piroch. ŽK: Muleme, Gabriel, Súkenník, Oulehla, Hossam – Kozel, Kozma. Rozhodčí: Cieslar – Poživil, Arnošt. Střely na bránu: 2:4. Střely mimo: 1:5. Rohy: 5:4. Držení míče (v procentech): 49:51.
Podruhé v sezoně zapisujeme do tabulky bod za remízu. V 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY jsme v pražském derby hráli na Žižkově 1:1. V zápase jsme jako první inkasovali, vyrovnání zařídil ve druhém poločase Jiří Piroch.

Po dvou porážkách za sebou udělali trenéři v sestavě pár změn. Do hry se vůbec nedostal Ruml, jehož na kraji obrany nahradil Souček. V základu s kapitánskou páskou nastoupil Daniel Kozma a šikovný Nigerijec Faleye začínal jen na lavičce.

První poločas derby moc atraktivní podívanou nenabídl. Opticky jsme měli herní převahu, ale nedařilo se nám dostávat do šancí. Rozhodčí Cieslar navíc neotálel se žlutými kartami: v prvním poločase jich rozdal pět, z toho čtyři na domácí straně.

Měla přijít i jedna červená, když obránce Muleme hrající pod žlutou kartou znovu fauloval. Sudí si ale popletl hráče a místo druhé žluté napomenul kartou jiného hráče domácích Gabriela…

Bylo to už za stavu 1:0 pro Žižkov. Domácí udeřili ve 25. minutě, když Batioja ze strany odcentroval přesně na nabíhajícího Josefa Koželuha, jenž placírkou z hranice malého vápna nedal Radovi šanci.

Na druhé straně těsně nedosáhl na odskakující míč před domácím gólmanem postavený Fábry. Pak z hranice šestnáctky napřáhl Kozma, ale z dobré pozice vůbec nemířil přesně.

Do druhého poločasu jsme výrazně posílili ofenzivu a poslali na plac trojici útočníků – Nigerjce Faleyeho s Adediranem a k ním Šebrleho. A byli jsme aktivnější.

Pěkně po zemi střílel z dvaceti metrů Faleye a jen se chytl za hlavu, když míč o kousek minul pravou tyč Soukupovy brány. Zapotil se ale také Rada, který jen tak tak zpacifikoval křižné zakončení Koželuha.

Vyrovnání jsme se dočkali v 73. minutě. Adediran vybojoval roh, Souček nacentroval míč do vápna, kde svým důrazem zařídil gól Jiří Piroch. Náš obránce byl také označen střelcem branky, i když se ve skutečnosti balon odrazil od domácího Petrláka.

Hra se pak otevřela, ale vážnější příležitost si už ani jeden z týmu nevypracoval a derby tak skončilo remízou. 

Úvodní foto: Michal Káva

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Dnes jsme si nezasloužili prohrát. Byli jsme víc na balonu, ale do šancí jsme se tolik nedostávali. Ve druhé půli jsme v útoku přidali agresivitu, ale celkově nám v útočné fází chyběla hlavně kvalita, což bylo znát. Jsem rád, že jsme dali gól ze standardky, ze kterých jsme v posledních zápasech naopak sami inkasovali. Je to bod z venku, z derby. Bereme ho.“