clanek-1

První prohra v sezoně. Z Líšně odjíždíme bez bodů

10.09.2021, 17:00

SK Líšeň

3:0

(2:0)

7. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Veselý – Pašek, Jeřábek, Ševčík, Lutonský – Kučera – Stáňa (88. Burda), Málek, Matocha (88. Demeter), Rolinek (71. Bednář) – Silný (74. Zikl). 

Sestava hosté:

Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml (42. Šebrle) – Buchvaldek (82. Kim), Peterka, Kozel (42. Kozma), Souček – Faleye (82. Pázler), Fábry (74. Adediran).

  • Branky: 11. Silný, 29. Ševčík, 80. Kučera. ŽK: Stáňa, Pašek, Silný – Kozel, Piroch, Faleye, Souček. Rozhodčí: Macháč – Šimáček, Vyhnanovský. Střely na bránu: 11:3. Střely mimo: 4:9. Rohy: 9:4. Držení míče (v procentech): 49:51.
Dukla v 7. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prohrála na hřišti Líšně 0:3. V utkání jsme brzy ztráceli a nedokázali v něm ani jednou skórovat. Šanci na reparát máme příští týden v pátek doma proti Příbrami.

Prohru 0:3 si z Líšně vezeme podruhé za sebou, stejným výsledkem jsme tam padli i v loňském ročníku. Porážka je naší první v sezoně, poprvé jsme také dostali více jak jeden gól.

Domácí, plní motivace a povzbuzeni svým publikem, se od začátku prezentovali bojovným a aktivním výkonem. V první půli se hrál z obou stran hezký fotbal a rozhodčí museli občas krotit přehnané vášně, což mělo za následek celkem čtyři žluté karty (dvě na každé straně) před poločasovou pauzou.

Při první šanci Líšně měl Rada štěstí, že přízemní střela Matochy zpoza vápna cinkla o jeho tyč. V jedenácté minutě už ale poprvé inkasoval, když si odražený míč po rohu našel Jan Silný a napálil ho zblízka k přední tyči.

Pak jsme o sobě dali vědět i my a nebyli jsme daleko od vyrovnání. Šikovný Faleye prokličkoval mezi několika hráči a dostal se až moc blízko k brankáři, takže nezakončil. Pak měl velkou příležitost Buchvaldek, který si počkal na odražený balon a před malým vápnem pálil. Jenže gólman Veselý udělal krok proti míči a tutovku zneškodnil.

Zato domácí svoji šanci podruhé proměnili. Prosadil se Ondřej Ševčík, který na levé straně vápna, z podobné pozice jako Silný při prvním gólu, nekompromisně napálil míč pod víko a v 29. minutě jsme prohrávali 0:2.

Na začátku druhého poločasu jsme se snažili být aktivní a měli jsme navrch. Největší šanci však stejně jako v první půli neproměnil Buchvaldek, který zřejmě nečekal, že se k němu do vynikají palebné pozice v oblasti penaltového puntíku tak snadno dostane míč. Proto ani pořádně nevystřelil.

Posílit naši ofenzivu postupně přišli Šebrle, Pázler i Adediran. Avšak gólu jsme se nedočkali. Deset minut před koncem se naopak po rohu prosadil Jakub Kučera a o vítězi bylo jasno.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. My jsme do zápasu nevstoupili dobře, měli jsme problém prakticky s každou standardkou domácích, což vyvrcholilo gólem na 1:0. Vypracovali jsme si pak možnosti na srovnání, ale byli jsme jaloví. Druhou půli jsme chtěli utkání zdramatizovat, ale třetí gól v naší síti rozhodl. Věděli jsme, že porážka někdy přijde. Nejsme mužstvo, které by mělo celou sezonu všechny válcovat. Soupeř byl dnes agresivnější, důraznější a víc si šel za vítězstvím. Hvizdem rozhodčího pro nás každopádně zápas skončil a už teď myslíme na ten další proti Příbrami.“