clanek-1

Jasné vítězství. Dukla nastřílela Chrudimi čtyři góly

14.08.2021, 10:15

FK Dukla Praha

4:1

(3:1)

4. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

MFK Chrudim

Sestava domácí:

Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – Peterka (83. Kovernikov), Cienciala (68. Kozma), Kozel (68. Bin) – Faleye, Buchvaldek (83. Kott) – Fábry (77. Pázler).

Sestava hosté:

Mikulec – Hašek, Drahoš, Fišl, Průcha – V. Řezníček (53. Čáp), J. Řezníček, Kesner (74. Tkadlec), Breda (46. Juliš) – Rybička (65. Surmaj), Šípek (65. Šplíchal).

  • Branky: 13. Buchvaldek, 42. Peterka, 45. Kozel, 50. Faleye – 31. Hašek. ŽK: Peterka, Fábry – Průcha, Kesner. Rozhodčí: Dubravský – Bureš, Líkař. Střely na bránu: 6:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:7. Držení míče (v procentech): 45:55.
Dukla na začátku sezony pokračuje ve výborných výkonech. V zápase 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY jsme doma na Julisce přejeli Chrudim 4:1, když jsme tři góly dali už v první půli.

Proti Chrudimi jsme zapsali naše druhé domácí vítězství a celkově třetí ze čtyř ligových zápasů v této sezoně. Podíleli se na něm navíc čtyři různí střelci.

Do utkání jsme dobře vstoupili. Běžela 13. minuta, kdy míč po přímočaré akci Faleye a přiťuknutí Fábryho dorážel zblízka do takřka prázdné brány Lukáš Buchvaldek a vedli jsme 1:0.

Gól nám pomohl, měli jsme navrch. Jenže nás zastavilo vyrovnání, které chvilku po půlhodině hry zařídil hostující Dominik Hašek. Ten se po standardce nejlépe zorientoval ve vápně a odražený balon napálil za bezmocného Radu.

Za chvilku jsme si mohli vzít náskok zpět, když Ruml utíkal sám na gólmana Mikulce. Ve výborné šanci však trefil tyč a z následné dorážky už ve velkém úhlu trefil jen Mikulcovy rukavice.

Duklu to ale mrzet nemuselo, protože závěr půle měla i tak famózní. Roh zprava poslal v pádu hlavičkou do sítě Jan Peterka a chvilku před přestávkou jsme opět vedli. A už v nastavení z dalšího přečíslení hostujících řad pálil po přihrávce Faleye David Kozel přesně.

Dost možná rozhodující úder jsme Chrudimi zasadili hned na začátku druhého poločasu. Sunday Faleye dobře napadal soupeřovu rozehrávku a stoper Drahoš jako poslední hráč pod tlakem uklouzl. Nigerijský útočník sám před Mikulcem nezaváhal a v 50. minutě zvýšil na 4:1.

Duel už jsme kontrolovali. Hosté zahrozili snad jen jednou střelou Rybičky, kterou musel Rada vytěsnit na roh. Jinak jsme protivníka do těsné blízkosti naší brány téměř nepouštěli.

Čerstvými hráči naopak naši trenéři rozhýbali hru a sami jsme mohli už tak pohodlný náskok ještě zvýšit. Vyloženou šanci jsme si ovšem nevypracovali a duel i tak dotáhli do vítězného konce.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Jsme rádi za vítězství. Chrudim určitě nebyla jednoduchým soupeřem. Měli jsme slušný vstup do zápasu, kdy se nám podařilo i skórovat. Pak nás přibrzdilo vyrovnání, ale skvěle jsme zvládli závěr půle a přidali dvě branky. V kabině jsme si řekli, že chceme být dál aktivní. Tušili jsme, že potřebujeme dát ještě jeden gól. To se brzy stalo. Nelíbilo se mi, jak jsme závěr dohrávali, ale jinak jsem spokojený. Vítězství nám chutnají, je to znát na atmosféře v kabině. Ale nepřeceňujeme to, jsme pořád na začátku.“