clanek-1

Dva góly Fábryho i chycená penalta. Dukla porazila Liberec

29.06.2021, 11:00
Mnichovo Hradiště

FC Slovan Liberec

1:3

(0:1)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

1. poločas: Knobloch – Fukala, Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula – Matoušek, Faško, Polyák, Nečas – Rabušic, Novotný.

2. poločas: Pešl – Bína, Chaluš, Kranthove, Gembický – Matoušek, Casar, Michal, Faško – Diamé, Rondić.

Sestava hosté:

Rada (46. Štovíček) – Barac, Piroch, Konan, Souček – Peterka, Krunert (72. Březina) – Faleye (80. Buchvaldek), Šebrle (72. Jeřábek) – Buchvaldek (72. Ogiomade), Fábry.

  • Branky: 52. Matoušek – 36. a 72. Fábry, 67. Buchvaldek.
Cenné vítězství v přípravě. Na hřišti v Mnichově Hradišti jsme porazili prvoligový Slovan Liberec 3:1, když dvě branky vstřelil Marek Fábry a jednu Lukáš Buchvaldek. Gólman Filip Rada navíc v prvním poločase chytil penaltu.

Na neutrální půdě se hrál pěkný útočný fotbal z obou stran. Zatímco Slovan o poločase protočil téměř celou jedenáctku, Dukla přijela jen se třemi hráči do pole na střídání.

V úvodu zápasu měl více ze hry Liberec. Nečasova křižná rána prolétla těsně vedle, ve dvacáté minutě pak chyběly centimetry, aby Novotný skluzující na zadní tyči zasáhl kutálející se balon.

Dukla postupem času držela více míč na útočné polovině a byl z toho první gól. Obrana Slovanu se dostala po našem dobrém presingu do úzkých, Marek Fábry si počkal na odražený balon a přízemní střelou propálil Knoblocha.

Slovan mohl ještě do přestávky vyrovnat. Piroch se hodně zlobil, když sudí za jeho údajnou hru rukou odpískal penaltu. Tu ale Faško neproměnil. Rada vystihl směr jeho střely a míč vyrazil.

Branky se však Liberec dočkal hned po půli. Barac u postranní čáry podklouzl a prohrál klíčový souboj s Diamém, ten přiťukl Janu Matouškovi a jeho krásná technická střela zaplula pod víko.

Ovšem v 67. minutě jsme si náskok vzali zpět. Šebrle, který byl na křídle hodně aktivní, přihrál ze strany na malé vápno Lukáši Buchvaldkovi a ten upravil z našeho pohledu na 2:1. A za pět minut už to bylo o dva góly: Faleye hezky načasoval přihrávku do úniku na Marka Fábryho a ten přidal svoji druhou trefu v zápase.

Soupeř už se do většího závěrečného tlaku nedostal a Dukla tak po porážce se Spartou z minulého týdne zaznamenala triumf nad dalším špičkovým soupeřem z nejvyšší soutěže.

Utkání jste mohli sledovat živě na internetovém streamu:

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Z hlediska sebevědomí týmu je vítězství důležité. Nesmíme ale opomenout fakt, že i Liberec měl šance a nedokázal je proměnit. My jsme naopak byli produktivnější než soupeř a dokázali dát tři branky. Chtěli jsme, aby hráči, kteří tu byli, odehráli co největší počet minut. Ostatní trénovali na Julisce a nastoupí v sobotu proti Pardubicím. Z tohoto pohledu tedy utkání kondiční záměr splnilo a výhra je jen plus. Ale opakuji, že i Liberec byl velice nebezpečný.“