clanek-1

Divoký výsledek. Rezerva hrála s Vltavínem nerozhodně 5:5

11.06.2021, 18:00

Loko Vltavín

5:5

(3:2)

Přípravné zápasy 2021/2022 B tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Buchlák – Ludvíček (63. Ulman), Čížek (63. Kozojed), Arnaud (78. Šnajdr), Šnajdr (46. Mládek) – Hudec, Uhlíř, Villaseca - Hrubeš (46. Kočí), Hodek (46. Dohnanský), Varačka.

  • Góly Dukly: 7. a 33. Varačka, 68. Mládek, 71. a 81. Kočí.
Celkem deset gólů se urodilo v dalším přátelském utkání našeho B-týmu na hřišti účastníka ČFL, Loko Vltavín. Týmy si nakonec rozdělily pomyslný bod za hokejovou remízu 5:5.

Za parného počasí na přeschlém hřišti si obě mužstva v přípravném zápase s chutí zastřílela. Hned v 7. minutě po chybě v rozehrávce Lokomotivy postupoval sám Varačka na domácího brankáře Pospíšila a z 12 metrů se nemýlil, 0:1 pro Duklu.

V 10. min. se do dobré střelecké pozice dostal útočník Dukly J. Hrubeš, ale střelu z levé spojky domácí brankář kryl. Domácí odpověděli v 11. minutě ostrou střelou Pejši z 12 metrů, ale brankář Dukly S. Buchlák byl připraven. Hned ale o minutu později, ve 12. minutě vypíchl ve skrumáži před brankou Dukly domácí Matějka a ze tří metrů vyrovnal, 1:1.

V 15. min. z trestného kopu z 29 metrů J. Hodek nastřelil pěknou střelou břevno domácí branky. O minutu později opět vyzkoušel pozornost domácího brankáře pěknou střelou z levé spojky z 22 metrů J. Hodek, Pospíšil však jeho střelu vyrazil na roh.

Obrana Dukly si vybrala "spací" chvilku při rohovém kopu domácích v 18. min. z pravé strany a nekrytý pravý obránce Tichý z malého vápna otočil skóre ve prospěch domácích, 2:1.

Dukla pak v dobré příležitosti J.Hodkem z levé spojky z 12 m nebezpečně vystřelila, ale pozorný brankář Lokomotivy střelu vytlačil na roh. Ve 33. min. M. Varačka svým druhým gólem vyrovnal na 2:2 , když účinný pressink Dukly přinutil domácí obránce k nepřesné přihrávce a z oblouku velkého vápna útočník Dukly vymetl pavučinku v pravém vinglu domácí branky, 2:2. 

V 35. min. nebezpečně vypadající křížná střela J. Hrubeše z levé spojky z 22 metrů skončila metr vedle.

Domácí pak ještě do poločasu přeci jenom zvrátili skóre ve svůj prospěch, to když po centru levého obránce hlavičkoval z malého vápna nekrytý útočník L. Veselý, 3:2 pro Lokomotivu.

Po poločasové přestávce, kdy oba trenéři prostřídali v parném počasí čtveřici hráčů, se jako první dostala do brankové příležitosti Dukla, ale střelecký pokus V. Kočího ze 4 metrů stačil ještě hbitý obránce domácích Tichý zblokovat na rohový kop.

Když pak v 56. min. domácí navýšili na 4:2 záložníkem C. Maionem, nebvypadalo to s Duklou dobře. Přesto, po krátkém občerstvení obou mužstev v 68. min. Dukla podnikla výpad do pokutového území domácích, kde domácí obrana tvrdě zastavila pronikajícího D. Dohnanského, ale pokutového kopu jsme se nedočkali. 

Za to domácí obrana musela odvrátil míč na rohový kop, který zahrával J. Hrubeš, brankář Pospíšil míč vyboxoval a z následné "trmy-vrmy" míč získal V. Kočí, který přihrál do pravé spojky na T. Mládka, který v 68. min. křížným obloučkem snížil na 4:3.

To však nebylo všechno. Domácí hned po rozehrávce našli obranu Dukly "v nedbalkách". Po křížném míči z levé strany si naběhl do prostou pravé spojky domácí nekrytý pravý záložník a ze 6 metrů zvýšil opět na dvougólový rozdíl pro domácí, 5:3.

Bláznivá přestřelka ještě neskončila, protože o další dvě minuty později Dukla snížila na 5:4 V. Kočím, který "jen" zakončil do odkryté domácí branky pěknou akci Dukly po ose: D. Dohnanský - J. Hrubeš - D. Villaseca, když střelu Villasecy zleva z 8 metrů stačil domácí brankář jen vyrazit před nabíhajícího připraveného V. Kočího.

V další fázi pak Dukla ovládla hru a výsledkem byla příležitost T. Mládka, který po rohovém kopu zakončoval hlavičkou z 5 metrů jen půl metru nad.

V 81. min. Dukla zaslouženě srovnala skóre po průniku Varačky po levé straně a jeho nezištné přihrávce na V. Kočího, který proti odkryté brance nezaváhal a z 8 metrů vyrovnal na 5:5.

I když si pak ještě dukláci vytvořili tři dobré příležitosti v 83. minutě J. Uhlířem, jehož dobře "tlačená" střela k vinglu ze 17 metrů skončila jen půl metru vedle, pak v 84. minutě D. Villasecou, jehož pokus z připravené pozice z 20 metrů skončila jen těsně vedle pravé tyče domácí branky a do třetice v 85. min. z trestného kopu ze 17 metrů z pravé spojky po faulu na V. Kočího, skončila technická střela D. Villasecy, tečovaná zdí, jen čtvrt metru vedle domácí branky, nakonec žádná branka již nepadla a tak se oba soupeři rozešli smírným, "hokejovým" výsledkem 5:5.