clanek-1

Další remíza našeho béčka, tentokrát proti diviznímu Kladnu

05.06.2021, 10:15

SK Kladno

1:1

(1:1)

Přípravné zápasy 2021/2022 B tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

1. poločas: Bičiště – Ježdík, Javorek, Stříška, Nosek – Říha, Holub, Procházka – Šátek, Šnobl, Pospíšil T.

2. poločas: Cimrman – Ježdík (77. Pospíšil L.), Javorek, Stříška, Nosek – Růžička, Holub, Říha (62. Slabý) – Šátek, Šnobl, Pospíšil T. 

Sestava hosté:

1. poločas: Štefan – Ludvíček, Čížek, Matoušek (33. Uhlíř), Fojt – Hudec, Křenek, Lauko (C) – Hodek, Varačka, Mládek.

2. poločas: Štefan – Ludvíček, Čížek, Křenek, Fojt – Trajhan, Hudec, Lauko (C) (60. Kočí) – Uhlíř, Varačka, Villaseca.  

  • Branky: 6. Šnobl – 23. Fojt.
V dalším ze série přípravných zápasů po dílčím rozvolnění remizoval v sobotu 5. 6. 2021 B-tým Dukly Praha s divizním Kladnem 1:1 na stadionu Fr. Kloze, v těsné blízkosti právě rekonstruovaného zimního stadionu. Výsledek odpovídá průběhu na hřišti, zatímco v první půli byli domácí nebezpečnějším soupeřem, vytvořili si více nebezpečných situací a po zásluze šli do vedení gólem Šnobla již v 6. minutě, dukláci pak vyrovnali ve 23. minutě, když střelcem byl agilní Fojt. Naproti tomu pak ve druhé půli byla rezerva Dukly aktivnější než soupeř, vytvořila si šest dobrých příležitostí, ale výsledkem byly "jen" dvě nastřelené tyče J. Uhlířem, a tak výsledek zůstal nerozhodný jako po prvním poločase. Zajímavostí bylo, že za Kladno nastoupili ještě nedávní hráči dorostu Dukly, v brance D. Bičistě a v útoku J. Šátek. Nutno dodat, že potvrdili svoji kvalitu a doufáme, že pro kladenské budou přínosem. V týmu Dukly nastoupil poprvé J. Trajhan.

V prvním poločase dominovalo domácí Kladno v obou pokutových územích a vytvořilo si více brankových příležitostí. Přesto v poločase svítilo skóre 1:1.

Nejdříve v 6. minutě po zbytečném faulu na levého obránce Noska poblíž pokutového území zahrávalo Kladno trestný kop z levé strany Procházkou, který našel na malém vápně nekrytého Šnobla a bylo to 1:0. Ve 13. min. pak domácí zahrozili samostatným průnikem útočníka T. Pospíšila, který ale tísněn obránci zakončil ze 12 metrů 2 metry vedle branky Dukly. 

Mladí dukláci pak přeci jenom zpřesnili a zrychlili hru a výsledkem byl rohový kop Dukly v 16. minutě, a dvě střely z dvaceti metrů, mimo branku Kladna, v 19. min. T. Mládkem a ve 22. min. T. Laukem. Dukla nakonec srovnala skóre ve 23. min., když po kombinaci na levé straně mezi J. Hodkem, T. Laukem a R. Fojtem zakončoval R. Fojt ze tří metrů zleva, 1:1.

V další dvacetiminutovce pak domácí Kladno zpřesnilo hru a výsledkem byla gólová příležitost domácího útočníka Šnobla, který se dostal před T. Křenka a z 8 metrů před brankou J. Štefana zakončil metr vedle. Ve 33. min. zraněného F. Matouška vystřídal J. Uhlíř.

Další gólovou příležitost domácích "vyrobili" zadáci Dukly, když po nepřesné "malé domů" ze 40 metrů, zachraňoval brankář Dukly Štefan od gólové pohromy ve skluzu těsně před brankovou čárou.

První poločas zakončili domácí další "gólovkou", a to, když ve 42. min. po rohovém kopu z levé strany zahrávaným kladenským Procházkou, zakončoval ostrou hlavičkou z 8 metrů nepokrytý stoper Javorek, naštěstí pro Duklu míč směřoval přímo do míst, kde byl připravený brankář J. Štefan.

Do druhé půle Dukla vystřídala dva hráče v poli, domácí pak vystřídali brankáře a jednoho hráče v poli. Po poločase se pak obraz hry změnil, Dukla zpřesnila a zrychlila hru, výsledkem bylo několik gólových šancí Dukly. Hned v 54. min., když domácí Ježdík fauloval D. Villasecu, po trestném kopu R. Fojta z levé strany z 20 m po zpětné přihrávce J. Uhlíře zakončoval T. Křenek, jehož nebezpečnou střelu ze 14 metrů ještě stačil tečovat kladenský Šátek na roh.

Další dukláckou šanci v 56. min. Hudce z levé strany ze 6 metrů stačil domácí brankář Cimrman vyrazit od tyče na rohový kop. Náznak domácí šance pak v 58. min. skončil jen u centrovaného míče, když nabíhající Šátek míč v blízkosti branky nezasáhl a ten skončil podél branky J. Štefana v autu.

O něco lépe se vedlo Dukle, když v 59. minutě zastavil domácí rozehrávku v poli D. Villaseca a po kombinaci T. Lauko, D. Ludvíček, M. Varačka, D. Vilaseca nastřelil z 9 metrů J. Uhlíř tyč domácího brankáře Cimrmana.

V 60. min. vystřídal T. Lauka V. Kočí a v celku domácích záložníka Říhu nahradil Slabý. Nově nastoupivší V. Kočí se mohl hned po 4 minutách zapsat do listiny střelců, když po kombinaci J. Trajhan, D. Villaseca zakončoval V. Kočí ze 7 m z úhlu, ale brankář Cimrman jeho střelu chytil.

Svoji druhou "tutovku" pak v 68. min. neproměnil J. Uhlíř po rohovém kopu D. Villasecy, když nekrytý z 5 metrů hlavičkoval kousek nad.

Domácí kontrovali v 70. min., po tom, co si domácí útočník T. Pospíšil navedl míč na prostředek, ale jeho nepřesná střela z 19 metrů šla dva metry vedle. V 77. min. pak po zisku míče D. Villasecou, jeho přihrávce M. Varačkovi, a následné přihrávce zakončoval z 10 metrů do třetice J. Uhlíř, ale strefil jen břevno Cimrmanovy branky!

Když pak v závěru ani D. Ludvíček ze 6 metrů, ani D. Villaseca z dobré pozice z 18 m nestrefili domácí branku, bylo jasné, že v sobotu na Kladně již branka nepadne a obě mužstva se rozešla smírně, 1:1.