clanek-1

Vítězný vstup do přípravy. Rezervu Sparty jsme porazili 2:0

19.06.2021, 10:30
Satalice

FK Dukla Praha

2:0

(0:0)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

AC Sparta Praha B

Sestava domácí:

Štovíček (46. Štefan) – Souček (46. Kovernikov), Konan, Piroch (46. Březina), Ruml – Kott (46. Jeřábek), Peterka (46. Krunert) – Šebrle (46. Bin), Barac – Buchvaldek (46. Faleye), Fábry (46. Kozel).

Sestava hosté:

1.poločas: Benada – Bláha, Piško, Tvaroh, Suchomel, Okeke, Šilhart, Šimáček, Ryneš, Patrák, Žížala.

2.poločas: Tůma – Dudl, Jonáš, Krajinský, Borkovec, Lukavský, Vácha, Pudhorocký, Horák, Frýdek, Schánělec.

  • Branky: 51. Faleye, 56. Konan. Rozhodčí: Petřík – Hurych, Polena.
První duel v přípravě na novou sezonu a první vítězství. V Satalicích jsme porazili B-tým Sparty Praha 2:0 po gólech Sundaye Faleye a Arnauda Konana.

Dukla už nasadila do utkání svoji novou posilu Ondřeje Rumla, který na kraji obrany odehrál celé utkání. Stejně jako Arnaud Konan z Mali, jehož si trenéři vytipovali v našem „béčku“ a svoji premiéru v prvním týmu ozdobil gólem.

Úvod zápasu byl hodně opatrný a ani jeden z týmů se dlouho nemohl dostat do větší příležitosti. Sparťané zahrozili poprvé před půlhodinou hry: Žížalův pokus z úhlu na zadní tyč nejprve vleže likvidoval Šťovíček, hlavičkujícího Suchomela po rohovém kopu pak na poslední chvíli ubránil Barac.

Největší šanci Dukly měl krátce před přestávkou Daniel Souček z přímého kopu, když míč přes zeď kroutil do šibenice. Gólman Benada měl co dělat, aby balon vyboxoval na roh.

Do druhé půle jsme prostřídali takřka celou jedenáctku a brzy se střelecky prosadili. Krunert ze středu hřiště vyslal nádhernou kolmici na rozběhnutého Rumla, který šel sám na bránu. Gólman Sparty jeho pokus vyrazil, ale jen před dobíhajícího Sundaye Faleye, jenž z druhé vlny napálil míč do brány.

Za pět minut jsme přidali druhý gól. Po rohovém kopu se ve vápně pověsil do vzduchu Arnaud Konan a tvrdou hlavičkou nedal gólmanovi šanci. 2:0 v 56. minutě.

Třetí trefa visela na vlásku, když Kozel s Faleyem běželi sami na jediného obránce. Faleye se hlásil o míč, ovšem Kozel vyřešil přečíslení střelou do brankáře. V závěru nás občas Sparta pozlobila, třeba když Schánělec byl úplně sám před Štefanem. Ale ukvapil se a pálil jen doprostřed branky.

Dvougólový náskok už jsme uhájili a přípravu zahájili vítěstvím. Další duel nás čeká příští sobotu proti A-týmu Sparty na Strahově. Hrát se bude ve formátu 4x30 minut.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Zápas byl pro všechny náročný vzhledem k vysokým teplotám. Bylo to na nás znát, hlavně v úvodu nám chvíli trvalo, než jsme se rozhýbali. Líbila se mi první část druhé půle, nejsem naopak spokojený se závěrem zápasu. Tam jsme měli přidat další gól a nestrachovat se o to, že můžeme nějaký dostat. Trápilo nás to v loňské sezoně, kdy jsme měli problém některé zápasy dotáhnout. Proto chci, abychom na tom pracovali už teď v přípravě. Vítězství se samozřejmě počítá a jsme za něj rádi. Vytížili jsme všechny hráče a budeme makat dál, abychom se zlepšovali.“