clanek-1

Šest gólů ve druhém poločase. Devatenáctka porazila Admiru

26.05.2021,

FK Dukla Praha

7:1

(1:1)

Příprava U19 2020/21

Admira Praha

Sestava domácí:

Spilka – Suchan, Tomek, Löffler – Rada (80. Gothard), Razetto (75. Bartošek), Samson (45. Nikl), Bartošek (45. Hübl) – Dampha (45. Břeh), Pešan (80. Dampha), Novotný J. (45. Kasal)

Sestava hosté:

  • Branky Dukly: 35. Pešan, 50. Pešan, 55. Razetto (pen), 58. Kasal, 65. Razetto, 72. Suchan, 81. Kasal
Výběr Dukly do 19 let proti stejně starým hráčům Admiry zapsal v přípravném utkání vysokou výhru 7:1, přičemž šest gólů nastřílel ve druhém poločase.

Chtěli jsme, aby kluci po dlouhé pauze hráli co nejvíc a proto jsme sehráli zápas v průběhu týdne na našem hřišti proti Admiře Praha U19. Soupeř hrál od začátku zápasu velice aktivně, vysoko pressoval, sbíral odražené míče, byl agresivnější v osobních soubojích a měl i víc šancí. 

Naopak naše hra byla mnohem horší, možná i proto, že jsme zkoušeli změnu v rozestavení anebo hráli proti silnému větru. V založení útoku jsme si to zbytečně komplikovali zdlouhavým driblinkem anebo nakopávali dlouhé míče do prostoru nikoho, byli jsme pasivní v nabídce a směrem do defenzívy to bylo prostě málo. I přesto jsme vedli po gólu Pešana, který šel sám na gólmana a šanci zakončil na dvakrát gólem i s pomocí vracejícího se stopera hostí. Pak na druhé straně po pár minutách opět pohrozila Admira a po blokované střele našim hráčem míč zapadl do sítě. A ve druhém poločasu se začínalo opět od znova.

Do druhého poločasu jsme udělali pár změn a prostor dostali i mladší kluci ročníku 2004 a vrátili jsme se k našemu původnímu rozestavení. To bylo znát hned od začátku na našem pohybu. Byli jsme klidnější na míči i v rozehrávce a v pressinku jsme byli víc hladovější. Zaslouženě jsme dominovali a vynikající druhý poločas jsme okořenili 6 vstřelenýma brankami do sítě soupeře. Postupně se prosadil opět Pešan, dvakrát Razzeto (z toho jednou z penalty), 2 góly přidal dobře hrající Kasal a po individuální akci i Suchan.

Těšíme se s vítězství a předvedené hry z 2. poločasu, ale zápas nám ukázal i prostor na zlepšení naši práce.