clanek-1

U19: Bojovný zápas se Slavií branky nepřinesl

21.05.2021,

SK Slavia Praha

0:0

(0:0)

Příprava U18 2020/21

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Gothard – Ulman (45. Rada), Suchan, Loffler (65. Ulman), Fojt – Razetto (45. Samson), Villaseca, Terentiev (45. Nikl) – Krym (53. Dampha), Tomek (70. Kasal), Pešan (45. Novotný J.).

Náš dorost do 19 let sehrál v pátek na Xaverově přípravné utkání se stejně starým výběrem Slavie. V zápase napadl ani jeden gól, Dukla bohužel neproměnila penaltu.

Konečně se hrál po dlouhé nucené pauze fotbal a my jsme to sehráli s kvalitním soupeřem na Xavěrove se Slavií U19. A bohužel to bylo vidět i na hřišti, kde se oba týmy dostávaly pomalu do tempa. První i druhý poločas byl víceméně stejný. 

Naše hra byla spíš jednoduchá a řešení v herních situacích po naši polovinu bylo dobré, ale tam na nás soupeř dobře čekal a hrozil s rychlých protiútoků. Směrem do útoku na soupeřovy polovině jsme často volili zbytečné dlouhé míče za obranu nebo jsme to vůbec nedotáhli kombinačně do finální fáze. 

Ve 12. minutě zápasu byl faul na Villasecu ve vápně a sám faulovaný nadvakrát neproměnil penaltu. Pak se naše hra trošku zlepšila a pár šancí jsme si vytvořili, ale bez vstřeleného gólu. 

Většinu zápasu jsme spíš měli štěstí, že Slavia se nedokázala prosadit z jejích šancí. Jednoznačně mohu říct, že s výsledkem 0:0 jsme spokojení a chválím naše hráče za bojovnost v zápase a věřím, že příště zlepšíme i herní projev.