clanek-1

Rezeva hrála s Chlumcem nad Cidlinou bez branek

08.05.2021, 10:15

FK Dukla Praha

0:0

(0:0)

Přípravné zápasy 2020/2021 B tým

FK Chlumec nad Cidlinou

Sestava domácí:

Štefan - Matoušek, Čížek (46. Knobloch), Březina (46. Arnaud, 63. Ullman), Trávníček M. (46. Mladý) - Mentberger (46. Křenek), Trávníček L. (46. Villaseca), Uhlíř, Ullman (46. Lauko), Varačka (70. M. Trávníček), Hudec (64. Pallacios).

Sestava hosté:

Brát, Veselka, Havel, Jarkovský, Kadlec, Havlena, Staněk, Tichý, Krčál, Bastin, Labík, Vaníček, Kopáč, Novotný, Petr, Hynek, Žahourek.

  • Branky: bez branek.
V dalším ze svých přípravných zápasů se náš B-tým utkal v Jirnech s Chlumcem nad Cidlinou, který byl na špici v B skupině ČFL před jejím přerušením. Ve vyrovnaném zápase žádná branka nepadla. Béčko Dukly v duelech s těmito soupeři sbírá zkušenosti, což platí zejména pro hráče přecházející z dorostenecké kategorie do kategorie dospělých.

Po vzájemném zahřívacím začátku, jako první, v 7. minutě vyslali střelu hosté Veselkou z třiceti metrů nad branku Dukly. Dukla odpověděla stejně v 10. minutě, když z odraženého míče vystřelil z 27 metrů vedle Mentberger.

První vážnější akci si vypracovala Dukla ve 13. minutě, když Varačka z otočky z levé spojky z 18 metrů vystřelil prudko přízemní střelu podél hostující branky, ale jen těsně vedle.

Na druhé straně dobrou příležitost promarnil ve 22. minutě hostující zkušený střední útočník Bastin, který po přihrávce z pravé strany na oblouk velkého vápna zakončil naštěstí pro Duklu nad branku Štefana.

Ve 23. minutě se nechytila ani střela L. Trávníčka, záložníka Dukly, z pravé strany z 22 metrů, protože hostující brankář byl pozorný a střelu chytil.

Gólovou šanci si vytvořili hosté ve 26. minutě, když po dlouhém autovém vhazování pravého obránce Veselky na malé vápno, se prosadil svojí výškou levý stoper Jarkovský, ale jeho prudká hlavička ze 6 metrů skončila metr vedle duklácké branky.

Další gólovou střelu hostí v 33. minutě zneškodnil výborným zákrokem brankář Štefan, který po zahrání rohového kopu vytáhl zpod břevna rudkou umístěnou hlavičku stopera Havla.

Dukla se nedala zahanbit a v 35. minutě se do gólové příležitosti dostal L. Trávníček, který dostal v prostoru pravé spojky prostor, vystřelil z 22 metrů, ale hostující brankář Brát byl připraven.

V 39. min. opět zahrozil střední útočník hostí Bastin, který zakončoval po centrovaném míči zleva z 5 metrů po zemi, ale brankář Štefan opět svůj tým podržel a střelu kryl.

Do druhé půle Dukla prostřídala šest hráčů, takže druhou půli začínala v sestavě. Štefan - Matoušek, Knobloch, Arnaud, Mládek - M. Trávníček, Uhlíř, Lauko, Křenek - Villaseca, Hudec.

Průběh hry se vyrovnal, ale do ohrožení hostujícího brankáře se Dukla nedostala. Naopak v 65. minutě. z pravé spojky z 9 metrů nebezpečně zakončoval hostující Labík po přihrávce Bastina, pozorný Štefan v brance Dukly stačil nebezpečnou střelu vyrazit.

Když pak v 84. minutě po pěkné kombinační akci Dukly střelu Křenka v gólové šanci z 8 metrů stačil hostující brankář vytěsnit na roh a pokus o překvapení a přelobování vysunutého brankáře T. Laukem z 55 metrů skončil půl metru nad brankou, rozešli se oba soupeři smírně.

Pro oba týmy to byla prospěšná herní příprava na další sezónu.