clanek-1

Dva góly i chycená penalta. Rezerva porazila Houstoň

21.05.2021, 18:00
Velká Dobrá

Sokol Hostouň

1:2

(0:1)

Přípravné zápasy 2020/2021 B tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

1. poločas: Tetour – Pavlík, Trapp, Dosoudil – Mejdr, Brejcha, Dostál, Kabele, Neruda – Miker, Hájek.

2. poločas: Tetour – Mejdr (60. Neruda), Kosík, Charvát, Hovorka – Soukup, Zahranychnyy, Holub – Kulhavý, Fotr (70. Dostál), Gajdošík.

Sestava hosté:

1. poločas: Šťovíček – Ludvíček, Knobloch, Arnaud, Březina – Hudec, Uhlíř, Lauko – Hrubeš, Varačka, Ullman (29. Křenek).

2. poločas: Šťovíček – Matoušek, Čížek, Arnaud, Mládek – Křenek, Uhlíř (76. Březina), Lauko (70. Knobloch) – Hrubeš (57. Kočí), Varačka (76. Hrubeš), Hudec (70. Ludvíček).

B-tým Dukly Praha porazil v dalším přípravném utkání Sokol Houstoň 2:1, když k dvěma vstřeleným gólům přidal i chycenou penaltu brankářem Janem Šťovíčkem.

Hrálo se na dobře připraveném hřišti ATK Tuchlovice u Kladna. Pro domácí to byl první zápas po několikaměsíční pauze a na Dukle byla znát větší rozehranost. Za Houstoň nastoupilo několik hráčů, kteří prošli mládeží Dukly – brankář David Tetour, Tomáš Mejdr, O. Brejcha, L. Kosík, O.Soukup a D. Dostál

V počátku zápasu Dukla hrála aktivně, měla častěji míč na svých kopačkách a také vyslala jako první střelu na branku Houstouně v 6. minutě Březinou z levé spojky z 15 metrů, kterému "nabil" přihrávkou proti noze Varačka.

Již v 8. minutě se dostala Dukla do vedení Varačkou střelou z pravé spojky po kombinaci a rozehrávce z trestného kopu z půle hřiště T. Laukem, následovala výměna s J. Hudcem,, pak kombinace Knobloch, Ullman, Uhlíř, a narážečka Hrubeše našla volného Varačku, který se v zakončení nemýlil, 1:0.

Domácí odpověděli gólovou šancí D. Dostála, který po přihrávce "proti noze" ze 7 metrů od Hájka branku Dukly přestřelil.

Dukla následně po rohovém kopu v 17. min. zahrávaném J.Hrubešem pohrozila Varačkou, který nekrytý hlavičkoval "koničkem", ale domácí Tetour nepříliš prudkou hlavičku kryl.

Obdobně se vedlo domácím, kteří po rohovém kopu z pravé strany zakončovali vedle branky Dukly z 5 metrů nekrytým Dosoudilem.

Další pěknou akci Dukly zhatil domácí brankář Tetour, ve 28. minutě, když rozhrávku domácích zachytil Ludvíček, rozehrál přes Knoblocha, následovala kombinace Uhlíř, Hudec, Březina, Lauko, který si narazil s Varačkou, následovala pak přihrávka Lauka z levé strany na Ullmana, ktarý v gólové šanci hlavičkoval ze 7 metrů, ale Tetour byl proti.

Ve 32. min. další gólová šance Dukly po kombinaci Ludvíček-Křenek-Hudec-Křenek skončila zakončením Křenka z 9 metrů vedle branky Hostouně.

Když pak ve 43. min. skončila střela Varačky z 20 metrů vedle domácí branky, skončil poločas vedením Dukly 1:0.

Druhý poločas

Do druhé půle Dukly vystřídala 3 hráče, domácí pak "protočili", kromě brankáře, celou jedenáctku.

Ve druhé půli se jako první "zastřelovali" domácí již ve 47. minutě, ale střela T. Mejdra z 20 metrů skončila vedle branky J. Šťovíčka. Stejně skončila na druhé straně "zástřelná" J. Hudce z 11 metrů.

První opravdu nebezpečnou akci ve druhé půli si vytvořili domácí hráči v 51. min., ale střela Kulhavého z hranice pokutového území skončila jen těsně nad dukelskou brankou.

Dukla odpověděla v 55. min. ostrou skákavou střelou J. Hrubeše z 20 metrů, kterou ale domácí zkušený brankář Tetour kryl.

V dalším průběhu si Dukla vytvořila dvě brankové příležitosti, nejprve v 62. min. šel J. Hudec po přihrávce T.  Lauka sám na Tetoura, který mu 10 metrů před brankou zmenšil střelecký úhel a vychytal ho. Dvě minuty na to získání míče Varačkou následovala přihrávka na Křenka a ten přihrávkou "pod sebe" našel nabíhajícího Uhlíře, který umístěnou střelou z 18 metrů jen o 1/4 metru minul odkrytý pravý vingl domácí branky.

Domácí pak po nevinném útoku po pravé straně nastřelili Nerudou centrovaným míčem ruku křižujícího Arnauda a exekuce pokutového kopu se v 65. min. ujal zkušený Fotr. Jeho střelu však brankář Šťovíček vyrazil.

Dukla pak dále kontrolovala hru a výsledkem byla z dobré pozice v 72. min. nastřelená tyč Varačkou, 75. min. pak opět Varačka po přihrávce Matouška zakončoval po otočce z 25 metrů, ale jen do prostoru, kde byl připravený domácí brankář D. Tetour. Dobrou partii Dukly pak zakončil ve 79. min. Ludvíček, když po kombinaci Čížek-Mládek se dostal za obrannou linii nabíhající Ludvíček, ale D. Tetoru opět potvrdil dobré čtení hry, včas vyběhl a na hranici pokutového území pokus o prohození Ludvíčkem kryl.

Po sérii neproměněných nadějných akcí Dukly se nakonec přeci jenom domácí dočkali vyrovnání, když v 84. min. domácí po autovém vhazování z pravé strany našli T. Mejdrem D. Dostála v pokutovém území Dukly, který zachoval chladnou hlavu, uvolnil se přes atakujícího stopera Dukla a přízemní střelou z 8 metrů vyrovnal na 1:1.

Dukla odpověděla nejlepším způsobem a hned po rozehrávce, o minutu později po kombinaci Čížek - Křenek - Hrubeš zakončoval z pravého křídla nabíhající Ludvíček, který udělal i kličku vybíhajícímu brankáři Hostouně a vrátil Dukle v 85. min. vedení, 2:1.

V závěrečné pětiminutovce střelecký pokus z 30 m domácího stopera Charváta v 86. min. skončil 6 m vedle branky Dukly.

A když pak v 89. min. po protiútoku Dukly do otevřené obrany Hostouně, kdy postupovali 4 hráči Dukly na dva domácí, zakončoval Mládek z 13 metrů nad a pak v 90. min. přízemní střelu domácího Kulhavého z 24 m kryl pozorný J. Šťovíček, skončil zápas vítězstvím rezervy Dukly 2:1.