clanek-1

Rezerva nastřílela B-týmu Hradce Králové čtyři góly

15.05.2021, 10:15
Jirny

FK Dukla Praha

4:0

(2:0)

Přípravné zápasy 2020/2021 B tým

FC Hradec Králové B

Sestava domácí:

1. poločas: Šťovíček – Matoušek, Čížek (46. Knobloch), Březina, Mládek – Mentberger, Křenek, Hudec – Trávníček, Šebrle, Ullman.

2. poločas: Šťovíček – Ludvíček, Knobloch, Březina, Mládek (65. Matoušek) – Lauko, Křenek, Uhlíř – Klimt, Šebrle (65. Ullman), Villaseca.

Sestava hosté:

1. poločas: Mach – Finěk, Vyšehrad, Locker, Kadrmas – Březák, Vobejda, Jonáš, Novotný – Bičiště, Hlaváč.

2. poločas: Dunda – Zámečník, Zawada, Baloun, Kalina – Vošlajer, Hátle, Kozel, Zbořil – Šípek J., Šípek M.

  • Branky: 14. Ullman, 21. Šebrle, 54. a 56. Klimt.
Náš B-tým si v dalším přátelském utkání poradil s rezervou Hradcem Králové, které jsme nastříleli čtyři branky. Prosadili se Ondřej Ullman, Štěpán Šebrle a dvakrát Martin Klimt.

Prvního střeleckého pokusu se ujal již v první minutě hostující střední záložník Jonáš, jeho střela z hranice pokutového území však skončila 8 metrů vedle svatyně J. Šťovíčka. Dukla odpověděla hned o minutu později, když z levé strany pronikl do pokutového území hostí Š. Šebrle, ale hostující brankář Mach dobře vykryl prostor u své tyče a nebezpečnou střelu z 5 metrů vyrazil na roh.

Ve 14. min. se již hráči Dukly radovali, to když Ondřej Ullman si vybojoval míč při atakování hostující rozehrávky a sám pak i z pravé spojky ze 13 metrů křížnou ranou dostal Duklu do vedení, 1:0.

Hosté kontrovali nebezpečnými centrovanými míči, které obrana Dukly odvrátila na rohový kop.

V 16. min. zahrozili hosté, když po "kolmici" od středního záložníka Jonáše šel hostující Březák sám na brankáře Šťovíčka, ale naštěstí pro Duklu ze 14 metrů zakončil vedle branky Dukly.

Ve 21. min. Dukla přidala druhý gól, to když po kombinaci T. Křenek - F. Matoušek - Š. Šebrle a pak na levé straně mezi T. Mládkem a Š. Šebrlem, se v pokutovém území Štěpán Šebrle uvolnil kličkou přes levého obránce Fiňka a stopera Vyšehrada a z levé spojky z 8 metrů křížnou střelou úspěšně zakončil pěknou akci, 2:0.

Hradečtí odpověděli dvěmi nebezpečnými akcemi hned o tři minuty později. Nejprve zahrozil hostující útočník Hlaváč, který využil zaváhání v rozehrávce v obraně Dukly, ale Čížek ještě stačil napravit zaváhání a jeho střelecký pokus ztečoval na rohový kop. Následně pak o minutu později levý záložník hradeckých Novotný po centru z pravé strany z 5 metrů naštěstí "jen" nastřelil dobře postaveného brankáře Dukly, J. Šťovíčka.

Když potom hosté nepřekvapili J. Šťovíčka v brance Dukly ani prudkou přízemní střelou Hlaváče z levé spojky z 23 metrů ve 27. minutě, ani ve 36. minutě po rohovém kopu ze 6 metrů prudkou ranou nekrytého Fiňka a do třetice ani nepříliš prudkou střelou útočníka Bičištěho z 23 metrů, skončil první poločas dvoubrankovým vedením Dukly, když i hostující tým si vytvořil několik nebezpečných střeleckých příležitostí, ale J. Šťovíček byl vždy včas na správném místě.

Po poločasovém prostřídání, kdy hosté vyměnili kompletně celou jedenáctku a domácí Dukla šestici hráčů z lavičky, byla Dukla herně výrazně aktivnější. Již v 53. min. po centru D. Villasecy z levé strany hlavičkoval nekrytý M. Klimt ze 6 metrů, naneštěstí pro Duklu vedle hostující branky. 

Hned v 55. min. se ale Martin Klimt mohl radovat ze svého premiérového gólu v dresu B-týmu Dukly, to když po faulu na něj, se ujal sám exekuce pokutového kopu a zvýšil na 3:0 pro Duklu. Svůj "snový" vstup do utkání potvrdil hned o další dvě minuty později, když nepřesnou rozherávku hostí zachytil J. Uhlíř, přihrál Š. Šebrlemu, který "uličkou" našel nabíhajícího Martina Klimta a ten sám proti hostujícímu brankáři nekompromisní ranou pod břevno zvýšil na 4:0.

Dukla pokračovala ve svižné kombinační hře, když dobře fungovala obranná řada dirigovaná J. Šťovíčkem v brance, v záloze pak dobře plnil svoji řídící roli T. Lauko, jemuž asistovali "mladíci" Křenek s Uhlířem a nebezpečná pohyblivá útočná trojice, a vypracovala si další dobrou příležitost v 57. min., ale střela D. Ludvíčka ze 13 metrů po dobrém náběhu skončila 2 m vedle. Stejně dopadl nebezpečný střelecký pokus levého obránce T. Mládka v 59. minutě a střela záložníka T. Křenka.

Když pak po přihrávce D. Villasecy neproměnil v 77. min. svoji další gólovou příležitost D. Ludvíček, jehož zakončení ze 3 metrů stačil vyrazit hostující brankář Dunda, a na druhé straně svoji příležitost v 83. minutě nevyužili ani hosté, když střelecký pokus J. Šípka ve skluzu z 5 metrů stačil vykrýt dobře chytající J. Šťovíček a neujala se ani hlavička agilního D. Ludvíčka v 86. minutě po rohovém kopu D. Villasecy, skončil zápas výrazným vítězstvím rezervy Dukly.