clanek-1

Rezerva Dukly podlehla béčku Plzně o dva góly

17.04.2021, 13:00

FC Viktoria Plzeň

2:0

(1:0)

Přípravné zápasy 2020/2021 B tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sváček – Koželuh, Halász (46. Keltyčka), Šoul (46. Jedlička), Vach (46. Vacek) – Gaszczyk (46. Paluska), Petr (C) (46. Kolerus), Kodýdek – Krůta (46. Štursa), Matějka, Kovařík (46. Zajíček).

Sestava hosté:

Šťovíček (46. Štefan) – Matoušek (60. Ludvíček), Knobloch (60. Čížek), Březina (46. Arnaud), Lauko (46. Mladý) – Ullman (60. Kanybekov), Trávníček (46. Uhlíř), Kott (C) (75. Lauko), Hudec (46. Dostál), Studnička (60. Hudec) – Varačka.

  • Branky:: Matějka 33., Keltyčka 67. Rozhodčí: Švagr, Mokrush, Černoevič
Ve třetím přípravném zápase zavítala rezerva Dukly na stadion Josefa Žaloudka v Plzni Skvrňanech, kde se v sobotu 17. dubna 2021 utkala s rezervou FC Viktoria Plzeň. Pro oba týmy šlo o přípravu po dlouhé přestávce a tak domácí trenér Fořt využil celkem šest hráčů spadajících věkově do kategorie dorostenecké a k nim pak zkušeného ligistu Kovaříka, brankáře Sváčka a útočníka Matějku. Dukelskou rezervu vedl Tomáš Kulvajt, který měl v kádru pět hráčů ještě dorosteneckého věku. Premiérový zápas v B-týmu si v Plzni odehráli v obraně A. Knobloch a v záloze J. Uhlíř.

Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří během prvních sedmi minut zahrávali dva rohové kopy nebezpečně zahrávané Kovaříkem.

První náznak gólové příležitosti si vypracovali domácí ve 13. minutě, kdy po rychlém protiútoku po levé straně Kovaříkem následoval křížný míč do otevřené pravé strany na nabíhajícího pravého obránce Koželuha, který ale zamířil vedle branky Dukly.

O dvě minuty později opět domácí přes Kovaříka podnikli rychlý protiútok do otevřené obrany Dukly a po centrovaném míči zakončil Matějka z 9 metrů vedle.

Dukla odpověděla v téže minutě po akci Lauko – Březina – Hudec prudkou přízemní střelou Hudce z levé spojky ze 13 metrů, kterou však domácí brankář Sváček velmi dobrým zákrokem zneškodnil.

O jediný gól prvního poločasu se postarali domácí Viktoriáni ve 33. min., když po výkopu brankáře Sváčka pronikli po levé straně Kovaříkem, který křížnou přízemní přihrávkou našel v pokutovém území nabíhajícího Matějku a ten zamířil do černého, 1:0.

Dukla odpověděla přízemní střelou Lauka z 23 m z levé spojky, kterou brankář Sváček kryl.

Když pak i Šťovíček v brance Dukly kryl trestný kop z 21 m zahrávaný technicky přes zeď k tyči Kovaříkem v 37. min. a po té ve 44. min. i gólovou šanci domácích, do které se dostal domácí útočník po trestném kopu zahrávaném Kovaříkem, skončil poločas zaslouženým jednobrankovým vedením domácích.

Do druhé půle domácí prostřídali šestici hráčů, Dukla pět hráčů. Čerství hráči v dresu Plzně začali náporem a během pěti minut si vypracovali sérii tří rohových kopů, které nebezpečně zahrával Kovařík. Po jednom z těchto rohů zakončoval nebezpečně hlavičkou na bližší tyči Koželuh těsně vedle branky Štefana, který o poločase vystřídal v brance Šťovíčka.

V 60. minutě Dukla prostřídala další čtveřici hráčů. V 67. minutě domácí tým vstřelil druhý gól z rohového kopu mladíčkem Keltyčkou, 2:0.

Když pak v 70. minutě po rohovém kopu plzeňští zakončili na bližší tyči vedle branky Štefana, dali o sobě vědet i mladíci Dukly. Nejdříve v 72. minutě agilní Hudec z 5 metrů přehodil domácího brankáře Sváčka, kterého ale ještě na brankové čáře zachránil jeho spoluhráč z obrany a míč stačil z brankové čáry odkopnout.

Pak ještě v 78. min. po přihrávce Dostála zakončoval v dobré pozici z 8 metrů nad odkrytou domácí branku dobře si naběhnuvší Ludvíček.