clanek-1

Béčko se v druhé půli zlepšilo, přesto v přípravě podlehlo Příbrami

11.04.2021, 11:00

FK Příbram

2:0

(2:0)

Přípravné zápasy 2020/2021 B tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Šťovíček (61. Štefan) – Čížek (46. Kanybekov), L. Trávníček (46. Březina), Konan – Matoušek, Jeřábek, Lauko (75. Mládek), Kott (59. Hudec), Mládek (46. Hrubeš) – Ullman (46. Šebrle), Varačka.

Náš B-tým nestačil v dalším přípravném utkání na Příbram, které na hřišti v areálu Na Litavce podlehl 0:2. Premiéru v dukláckém dresu si odbyl Adilet Kanybekov z Kyrgyzstánu.

V týmu Dukly se po dlouhodobé přestávce zaviněné zraněním poprvé představil Tomáš Kott a poprvé za B-tým nastoupil Jiří Hudec z dorostu. Nutno dodat, že nikdo nezklamal, každý ukázal své přednosti a jejich výkony na hřišti byly příslibem do budoucna.

Během úvodní dvacetiminutovky, kdy domácí nastoupili do utkání v rozestavení 4-4-2 s vysunutým presinkem a důrazným napadáním rozehrávky Dukly, se domácí dostali do dvougólového vedení. 

Nejprve po nepřesné rozehrávce Dukly u vlastního pokutového území se příbramští v 7. minutě dostali do vedení, které pak v 19. minutě zvýšili po pěkné akci, když po ztrátě míče v útoku Dukly podnikli domácí rychlý kontr a po ostrém centrovaném míči z pravého křídla zakončoval prudce hlavou z 11 metrů domácí domácí levý obránce do pravého vinglu Šťovíčkovy branky. 

Předtím ještě v 17. minutě po přihrávce Mládka prudkou ranou Kott z 22 metrů vyděsil domácího brankáře, když jen o půl metru minul domácí svatyni.

Domácí se snažili kontrolou míče a těsným presinkem dostat hostující Duklu pod tlak. To se domácí v úvodní čtvrtině zápasu dařilo a projevovalo na nepřesnostech v rozehrávce Dukly a hrou na polovině Dukly, kdy domácí rychlou výměnou míčů tlačili Duklu a kontrolovali hru.

Dukla se po úvodní dvacetiminutovce "oklepala" , hra se postupně v poli vyrovnala, ale domácí tým hostující Duklu nepouštěl do zakončování. Při bránění domácí dobře zahušťovali prostor, a naopak, každou nepřesnost v rozehrávce Dukly trestali rychlým protiútokem. 

Dukla se tedy snažila alespoň o zakončení ze střední vzdálenosti, jako např. ve 23. min. Kott, ale jeho střela z 27 metrů skončila metr nad domácí brankou, ve 29. min. Ullman, jehož lehká střela ze 30 metrů však domácího brankáře z klidu nevyrušila .

Domácí se snažili o průniky většinou ze své pravé strany, ale zakončení bylo povětšinou nepřesné.

V poslední čtvrthodině pak již Dukla udržela míč déle na svých kopačkách, postupně zlepšovala napadání soupeře v jeho rozehrávce, ale gólovou příležitost si do konce prvního poločasu nevytvořila.

Během přestávky do druhé půle Dukla vystřídala čtyři hráče: L. Trávníčka v obraně nahradil Březina, Čížka pak vystřídal Kanybekov, když Matoušek se posunul do obrany a do zálohy přešel čerstvý Kanybekov, v záložní řadě, Mládka vystřídal Hrubeš a v útoku Ullmana nahradil Šebrle.

Také domácí tým vystřídal čtyři hráče, vesměs odešli hráči ze širšího kádru A týmu Příbrami.

Ve druhé půli pak začala Dukla aktivněji. Výsledkem byly v průběhu druhé půle čtyři gólové příležitosti Dukly i 2 nastřelené tyče domácí branky, ale kýžený gól v síti Příbrami nepadl. Jak k tomu postupně došlo?

V 52. min. po trestném kopu Lauka stačila obrana Příbrami nebezpečné zakončení nabíhajícího Matouška odvrátit na rohový kop. Po následném rohovém kopu zahrávaném Šebrlem nakrátko na Hrubeše a jeho centru zakončoval z 8 metrů Konan, který nastřelil tyč příbramské branky a po odraženém míči v trmě-vrmě na malém vápně ve shluku hráčů se nejlépe orientoval brankář Příbrami, který nakonec míč přikryl vlastním tělem.

V 58. min. vystřelil nebezpečnou přízemní střelu z levé strany domácí levý obránce z 20 metrů, Šťovíček bezpečně kryl. Hned z protiútoku také o sobě dala vědět Dukla, když Jeřábek po pravé straně vysunul Hrubeše, který si navedl míč na prostředek a prudkou ranou nastřelil tyč domácí branky.

V 59. min. vystřídal kapitána, Kotta, Hudec, a kapitánskou pásku převzal Březina. V 60. min. Dukla zahrávala dva rohové kopy za sebou, ale obrana Příbrami byla na místě. Po chvíli proběhla další střídání na obou stranách, Příbram vystřídala dvojici hráčů, Dukla vystřídala v brance Šťovíčka Štefanem.

Měli jsme i další šance. Neobsazený Jeřábek zblízka hlavičkoval slabě jen do brankáře, chvilku před koncem postupovali Varačka s Jeřábkem sami na jednoho obránce Příbrami. Akci vyřešil střelou z 6 metrů Jeřábek a brankář ji vyrazil. 

Zápas splnil oboustranně účel, zajistit zápasovou herní přípravu po pauze.