clanek-1

Béčko Dukly podlehlo v přátelském utkání rezervě Slavie

02.04.2021, 11:00

SK Slavia Praha B

3:0

(1:0)

Přípravné zápasy 2020/2021 B tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Surovčík – Bárta, Matys, Štětka, Hošek – Hájek, Samek, Hroník – Douděra, Kneifel, Zeronik.
Náhradníci: Sirotník, Rigo, Alijagić, Šmíd, Nikl, Kubáň, Vlasák, Starý, Šubert, Kopáček.

Sestava hosté:

Štefan (70. Gothard) – Matoušek (C) (46. Ludvíček), Čížek, Konan (62. Březina), Mládek (67. Matoušek) – Villaseca (46. Trávníček), Jeřábek (67. Matoušek), Lauko (46. Studnička) – Ullman (67. Villaseca), Dostál (46. Hrubeš), Varačka.

  • Branky: 15. Douděra, 80. Hošek, 86. Rigo.
B-tým Dukly Praha nestačil v přátelském utkání na rezervní tým Slavie, které podlehl 0:3. Zápas se hrál na umělé trávě na Xaverově.

Zajímavostí zápasu bylo, že za domácí nastoupil do druhé půle dlouholetý hráč Dukly Praha Michal Šmíd a z pozice levého obránce dirigoval hru mladíků domácích. Naopak na rezervní tým Dukly si zahrál v den svých 21. narozenin Ondřej Ullman.

Během úvodní čtvrthodinky, kdy se hra přelévala mezi pokutovými územími obou celků, se jako první dostala k zakončení Dukla v 8. min., když po centru Ullmana z pravé strany zakončoval z levé spojky z 22 metrů Mládek vedle domácí branky. Jako první se však radovali domácí slávisté v 15. min., když po stříleném přízemním centru z levé strany od kapitána Hoška se na malém vápně nejlépe zorientoval útočník Douděra a dostal Slavii do vedení 1:0.

Domácí se pak uklidnili a získali mírnou převahu v poli a trpělivou kombinací si vytvořili v rozmezí 37. a 39. minuty dvě brankové příležitosti, ale ani z úhlu střílející Samek, jehož střela skončila podél branky Dukly v autu, ani střední útočník Kneifel z pravé spojky ze 13 metrů, který neprostřelil vyběhnuvšího brankáře Štefana, branku nevsítili.

Dukla si vypracovala první gólovou příležitost ve 40 minutě, když na kolmici Lauka si naběhl agilní Dostál, který předskočil atakujícího stopera Štětku, ale jeho dloubák pod břevno z 8 metrů brankář Surovčík chytil.

Ve 45. minutě, v samém závěru první půle po výkopu brankáře J. Štefana a kombinaci mezi M. Varačkou a J. Jeřábkem, neskončila v síti domácích ani vydařená střela Lauka z levé spojky z 23 metrů, která mířila do levého vinglu, ale pozorný domácí brankář Surovčík ji stačil vyrazit na roh. Do kabin se tak šlo za zaslouženého jednogólového vedení domácí Slavie.

Do druhé půle oba trenéři, jak domácí M. Jarolím, tak hostující A. Majer prostřídali v maximální míře sestavu.

Chvilku trvalo, než si nově poskládané týmy "zvykly" a hra se proto odbývala opět převážně mezi velkými vápny obou družstev s řadou nepřesností v kombinaci. Jako první zpřesnila kombinaci Dukla a jako první si také ve druhé půli vytvořila dvě brankové příležitosti. 

Nejprve v 62. minutě po pasu od Čížka za linii obrany Slavie zakončoval z 12 metrů Varačka, ale branku Slavie ostrou ranou v běhu přestřelil. Pak v 63. minutě po pasu do pravé strany přestřelil z pravé strany malého vápna naběhnuvší Hrubeš. 

Dukla v této fázi Slavii přehrávala, ale tlak hostí skončil v 66. min., kdy mladíci Slavie odpověděli gólovou šancí po rohovém kopu z pravé strany a následném přetaženém centru záložníka Rigy, kdy střelou z rohu malého vápna nastřelila Slavia břevno duklácké branky.

Následně ještě Dukla provedla poslední prostřídání, ale domácí Slavia již uplatňovala svoji převahu a v závěrečné čtvrthodince přidala ještě dvě branky.

Dukla sice ještě zahrozila v 77. min. po faulu domácích na J. Hrubeše z následného trestného kopu z pravé spojky z 25 metrů, ale pěkná střela Studničky skončila jen těsně nad levým vinglem domácí branky. Ale pak domácí v 78. min. vstřelili druhý gól do sítě Dukly, když po rychlém útoku po levé straně a následném centru nastřelili slávisté Šubertem břevno duklácké branky, z odraženého míče střelu Kubáněho stačil ještě Gothard v brance Dukly vyrazit, ale proti třetí střele-dorážce kapitána Hoška byl již bezmocný, 2:0 pro Slavii.

Slavia pak již kontrolovala vývoj, ve hře Dukly přibývaly nepřesnosti a když v 85. min. střelou záložníka Riga k tyči zvýšila Slavia na 3:0, bylo rozhodnuto.