clanek-1

Vysoké vítězství. Dukla pěti góly otočila zápas proti rezervě Slavie

20.02.2021, 11:00

SK Slavia Praha B

1:5

(1:2)

Přípravné zápasy 2020/2021 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Vágner – Hošek (46. Nikl), Matys, Švec (60. Šmíd), Kopáček (60. Starý) – Samek – Rigo (46. Hroník), Vlasák (46. Bárta) – Douděra, Kneifel (46. Alijagić), Višinský (60. Kubáň)

Sestava hosté:

Rada – Ayong, Piroch, Kovernikov – Souček, Doumbia (46. Hodek), Bin (46. Villaseca), Krunert, Chlumecký – Kozel, Faleye. 

  • Branky: 20. Višinský – 32. Souček, 41. Doumbia, 48. a 53. Chlumecký, 89. Hodek. Rozhodčí: Ulrich – Polena, Starý.
Dukla zapsala v sobotu své zatím nejvyšší vítězství v zimní přípravě. Na umělé trávě na Xaverově jsme B-tým Slavie Praha přehráli jasně poměrem 5:1. Stejným výsledkem jsme v odpoledním utkání v Satalicích porazili také rezervu Jablonce.

Poprvé od začátku prosince mohli trenéři nasadit do sestavy korejského záložníka Kim Seung Bina, který laboroval se zraněným kotníkem. Kim odehrál celý první poločas a byl u několika nebezpečných akcí.

Za pěkného slunečného počasí se na xaverovské umělce hrál pohledný fotbal ve slušném tempu. Dukla zahrozila zásluhou Faleye, který byl v úvodním poločase hodně vidět. Nigerijský útočník si protáhl ve vápně míč kolem obránců a zblízka napálil brankáře Vágnera.

Brzy nato se měnilo skóre na druhé straně, když Radu překonal Daniel Višinský. Ještě do pauzy však Dukla skóre otočila. Po faulu na Kima jsme zahrávali standardku z hranice vápna, ze které uspěl pěknou technickou střelou Daniel Souček. A ve 41. minutě získal Mohamed Doumbia míč při napadání a střelou ze strany vápna k vzdálenější tyči upravil na 2:1 z pohledu svého týmu.

Dukla vlétla nejlepším možným způsobem i do druhé půle, kdy se dvakrát během pěti minut prosadil Martin Chlumecký. Při druhém gólu jen dorážel odražený pokus Kozla při přečíslení Dukly.

Měli jsme i další šance včetně tyčky nastřelené Jiřím Pirochem. Skórovat mohl také střídající Villaseca, ale zblízka mířil jen doprostřed. Prosadil se až v samém závěru Jakub Hodek a pečetil na konečných 5:1 pro Duklu. 

Úvodní foto: Veronika Hejnová

Pět gólů i Jablonci

Kvůli vytíženosti hráčů jsme odehráli odpoledne v našem tréninkovém areálu v Satalicích ještě další přípravné utkání s rezervou Jablonce, kterému jsme stejně jako B-týmu Slavie nadělili pět gólů! Mezi střelce se zapsali dvakrát Vojtěch Hadaščok s Markem Fábrym a jednou Lukáš Buchvaldek.

Nastoupili jsme v této sestavě: Kinský – Čížek, Fišl, Mentberger – Kovaľ, Kott, Studnička, Ullman, Buchvaldek – Fábry, Hadaščok. Střídali: Jeřábek, Lauko.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (Dukla Praha): „Měli jsme kvůli epidemiologické situaci od prosince problémy se sháněním soupeřů a v poslední době to platilo čím dál víc. Když nám proto ke Slavii na poslední chvíli přibyla možnost zahrát si s béčkem Jablonce, tak jsme neváhali. Cíl to splnilo. Máme radost z toho, že jsme vytížili dvě jedenáctky na devadesát minut. Měli jsme teď krušnější tréninkový týden, kdy se nám nedařilo úplně podle představ. I proto jsem rád, že oba týmy dneska své úkoly splnily. A také že jsme začali proměňovat šance, to je velké povzbuzení a potvrzují to i konečné výsledky. V obou zápasech jsem viděl zajímavé výkony jednotlivců. Daří se nám do hry zapracovat mladé hráče, kteří s námi trénují od začátku zimy.“