clanek-1

Dukla proti Vlašimi přišla o vítězství v poslední minutě

13.02.2021, 13:00

FC Sellier & Bellot Vlašim

1:1

(0:0)

Přípravné zápasy 2020/2021 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

První poločas: Řehák – Svoboda, Broukal, Štochl, Kozel – Marvis, Průcha, Dias, Breda, Vrána – Firbacher

Druhý poločas: Řehák – Kozel, Zukal, Broukal, Sváta – Svoboda, Zinhasovič, Průcha, Křišťan – Červenka, Bassey.

Sestava hosté:

Kinský – Ayong, Piroch, Kovernikov (46. Fišl) – Souček, Doumbia, Barac (46. Chlumecký), Kozel (46. Koval'), Buchvaldek (46. Šebrle) – Krunert, Faleye.

  • Branky: 90. Průcha – 69. Faleye. Rozhodčí: Švagr – Hádek, Dohnal.
Dobrý výkon, místy jasná převaha, ale bez vítězného konce. V přátelském utkání ve Vlašimi jsme po gólu Sundaye Faleye ve druhé půli šli do vedení, soupeř však ze své poslední akce v závěrečné minutě dokázal srovnat na konečných 1:1.

Trenéři udělali v sestavě oproti původním předpokladům jednu změnu, když záložníka Kozla nasadili už do základní sestavy. V bráně dostal příležitost sedmnáctiletý Antonín Kinský.

V první půli jsme měli na umělé trávě ve Vlašimi nad domácími převahu a výrazně větší držení míče. Šancí se však moc neurodilo. Krunert po patnácti minutách hry mohl už v dobré pozici střílet, ještě ale hledal Faleye a domácí obrana jeho úmysl přečetla.

Po půl hodině hry střílel ze strany Doumbia, jenže bránu o dva metry minul. Vlašim zásluhou záložníka Marvise z ojedinělého protiútoku napálila břevno, případný gól by však stejně neplatil pro předchozí ofsajd.

Ve druhém poločase měl největší šanci na otevření gólového účtu obránce Piroch, který se po dobré práci spoluhráčů dostal k míči ve vápně a brankáře Řeháka zachránilo břevno. V 69. minutě ale marně plachtil za technickou střelou Sundaye Faleye, který zpoza vápna zamířil krásně k tyči a Dukla vedla.

Náskok jsme mohli navýšit, když rychlé přečíslení táhl Souček. O přihrávku se hlásil v gólové pozici na pravé straně šestnáctky neobsazený Faleye, ovšem Souček se rozhodl pro střelu, která mířila kousek vedle. Svoji rychlost ukázal také Šebrle, jemuž v poslední chvíli skočil pod nohy brankář a míč sebral.

Domácím se nakonec podařilo vyrovnat v závěrečné minutě. Obrana Dukly nestihla reagovat na rychlý ťukes soupeře v šestnáctce, který zakončil gólovou střelou pod padajícím Kinským Petr Průcha.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (Dukla Praha): „Kromě inkasovaného gólu v poslední minutě jsem spokojený. Především v první půli byl náš výkon dominantní a soupeře jsme přehrávali. Jen mě mrzí, že jsme ze spousty situací ve vápně s míčem na noze nedokázali žádnou vyřešit. V závěru jsme byli pasivní a Vlašim nás z poslední akce potrestala. To je velká škoda a nemělo by se to stávat. Ve hře jsem ale viděl zajímavé věci a náš výkon mě potěšil.“